Makos_9507 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Czy tylko mi się wydaje, że "na oko" ten z tym klejem nie powinno być tyle cyrków? Przymierzam się do tego zabiegu, ale się waham, bo nie chcę sobie lamp spieprzyć...
pezet202 Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Ja jestem już ponad pół roku po zabiegu ze ściemą lamp. Przed Zdjęcia z prac Efekt końcowy (od razu z córą ) Pod maską trochę widać że lampy sklejone, ale po zamknięciu nic nie widać
Makos_9507 Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 6 godzin temu, pezet202 napisał: Ja jestem już ponad pół roku po zabiegu ze ściemą lamp. Przed Zdjęcia z prac Efekt końcowy (od razu z córą ) Pod maską trochę widać że lampy sklejone, ale po zamknięciu nic nie widać Mógłbyś konkretnie napisać w jaki sposób rozklejałeś je? Jeśli piekarnik to na jak długo i ile stopni?
KoJ@K Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Opalarką grzejesz, delikatnie podwazasz i odciagasz klosz.
pezet202 Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Dokładnie jak kolega KoJ@K pisze Krok po kroku opalarką grzejesz i delikatnie podważasz i odciągasz klosz. A potem stary klej wydrapujesz.
Makos_9507 Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Plastiki itp nie topią się od tego? Wydaje się nietrudne w takim razie. Bo nieraz jak czytałem to niektórzy pisali, że już nigdy więcej nie podejmą się tego
KoJ@K Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Po znacznym odginaniu tych rancikow nie ma szans, zeby lampa pozniej wygladala, jak fabryczna.
sitar Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Mam kilka pytań odnośnie rozebrania lamp-chciałbym ten dolny odblask zrobić na ciemno. Klosz w mojej lampie jest od środka tak jakby brudny i chciałbym to jakoś wymyć. Robił ktoś już coś takiego aby nic nie spierniczyć?
sgn1808 Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Gdy już rozkleisz lampę wyczyść klosz ciepłą wodą z płynem po czym wypłucz wodą zdemineralizowaną by nie pozostawić smug.
sitar Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Nie na rozrabiam pędzelkiem lub jakąś fibrą czy lepiej tylko wypłukać? Najlepiej byłoby w zmywarce:)
sgn1808 Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Słuchaj ja bym tego pedzelkiem nie robił, delikatna szmatka na mokro dojechać wszędzie i przepłukać zdemineralizowana ja tak zrobiłem było dobrze .
sitar Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 tak zgadza się. Nie chciałbym narobić na nim od środka żadnych rys i smug. Odbłyśniki będę oddawał do regeneracji a i klosze chciałbym doprowadzić do kultury
sgn1808 Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Tak jak wyżej na pisaļem nie pchał bym siė tam z włosiem, szmateczka jakąś miękką wyczyścił dokładnie a później odrazu zdemineralizowaną potraktuj nie czekaj do wyschnięcia by to miało sens.Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka
KoJ@K Opublikowano 27 Listopada 2017 Opublikowano 27 Listopada 2017 Wewnętrzna część klosza jest strasznie delikatna i poddatna na ryski ! W przeciwieństwie do strony zewnętrznej nie ma ona żadnego zabezpieczenia, ja robie zawsze tak, że po rozklejeniu lampy wewnętrzną część klosza spryskuje płynem do szyb/ipą/płynem do naczyń fairy, zostawiam to na chwilke żeby sobie poleżało, potem spłukuje dokładnie pod ciśnieniem prysznicem i dopiero po opłukaniu biore małą delikatną gąbeczke dla dzieci i tym płynem do naczyń ją dokładnie delikatnie myje, po tym opłukanie wodą (może być destylowana) i osuszanie mikrofibrą, ale nie pocierając nią tylko tak bardziej dotykając klosza.
sitar Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 P przeczytaniu wszystkich tematów mogę napisać że część osób klei klejem do szyb a część wurth klej szczeliwo
Rekomendowane odpowiedzi