Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] A oto moje polerowane felgi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci kolego, że będziesz narzekał z czasem. Mam identyczne 15". Polerowane aluminium i rzucony na to BEZBARWNY (czego u Ciebie nie ma). W każdym miejscu gdzie powstała RYSKA od razu aluminium się utleniało! Wyglądało to okropnie, felgi oddałem do renowacji w tym tygodniu mam je odebrać. Dodam, że jeździły one tylko w lato na a6 i wszystko to stało się przez 2 sezony...

Wysyłam Ci zdjęcie felg jak wyglądały gdy się zaczęły utleniać...

~http://img249.imageshack.us/i/dscn6623.jpg/

bo o felgi trzeba dbać :gwizdanie:

kolego zdzis bardzo fajny niskobudżetowy mod :good:

Opublikowano

Powiem Ci kolego, że będziesz narzekał z czasem. Mam identyczne 15". Polerowane aluminium i rzucony na to BEZBARWNY (czego u Ciebie nie ma). W każdym miejscu gdzie powstała RYSKA od razu aluminium się utleniało! Wyglądało to okropnie, felgi oddałem do renowacji w tym tygodniu mam je odebrać. Dodam, że jeździły one tylko w lato na a6 i wszystko to stało się przez 2 sezony...

Wysyłam Ci zdjęcie felg jak wyglądały gdy się zaczęły utleniać...

~http://img249.imageshack.us/i/dscn6623.jpg/

bo o felgi trzeba dbać :gwizdanie:

kolego zdzis bardzo fajny niskobudżetowy mod :good:

dokładnie, tubka autosolu, i po każdym, myciu heja z polerką :naughty:, a raz na jakiś czas filc na wiertarkę i do oporu :wink4:

Opublikowano

ale powiem Wam, że jak się mieszka w wawie, to jest ciężko :confused4:

nie ma podwórka żeby sobie autka umyć, na nic nie ma czasu.

Ale ogólnie nie polecam takiego manewru....

Opublikowano

myjki przeciez są :wink4:, a kółko przelecieć szmatką z autosolem to jest moment :gwizdanie:, a kółko w polerce robi robotę,w choooj, nie byłem przekonany, ale teraz :kox:

Opublikowano

Chyba swoja zapasowke tez tak wypoleruje :D za***isty efekt :D

Opublikowano

No to papierki w rękę, woda i jazda z felgą :naughty:

Opublikowano

Przeżyły już pół roku w tym od 15 kwietnia są na autku i bez niczego efekt się trzyma, nic nie zachodzi ani nic... Ewentualnie można zastosować pastę polerską co jakiś czas, płyn do mycia naczyń i dobrze spłukać i niema najmniejszych problemów.

" ~http://img249.imageshack.us/i/dscn6623.jpg/ " a tak właśnie wyglądały moje felgi przed polerką, wszystko zależy od jakości aluminium i trzeba systematycznie czyścić by nie osadzał się osad, i na pewno przy chwili poświęconej na felgi podczas mycia samochodu wystarczy by utrzymać taki efekt.

Jak na zimę zdejmę może wsadzę na tokarkę i znów pastą przed zimą by połysk był nadal nienaruszony.

Koszt wykonania 5 felg to około 650 zł. razem z felgami i oponkami zimowymi 08 rok.