Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeżeli mam problemy z alarmem i chciałbym go czasowo wyłączyć to wystarczy -8 od wartości która jest obecnie ustawiona? Przykładowo, obecnie mam opcje (pogrubione)

+1 – aktywacja alarmu (wersja dla UK i Irlandii)
+2 – potwierdzenie aktywacji/deaktywacji alarmu przez odpowiednią sygnalizację diody w drzwiach kierowcy
+4 – selektywny centralny zamek (podczas otwierania auta z pilota, jedno naciśnięcie przycisku otworzy tylko drzwi kierowcy, klapkę wlewu paliwa i wyłączy funkcję SAFE - drugie naciśnięcie otworzy pozostałe drzwi oraz odblokuje zamki maski i bagażnika)
+8 – aktywacja alarmu
+16 – blokada zamka klapy bagażnika po przekroczeniu 5km/h (zamek odblokuje się automatycznie po zwolnieniu poniżej 5km/h)
+32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy)
+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)
+128 – pojazd z kierownicą po prawej stronie
+256 – aktywacja czujników zbicia tylnych bocznych szyb (tylko dla nadwozia Avant wyposażonego w fabryczny alarm)
+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+1024 – dodatkowe potwierdzenie aktywacji alarmu przez pojedynczy sygnał dźwiękowy z syreny alarmu
+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)
+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu. W przypadku gdy auto posiada fabryczny alarm po otwarciu drzwi kierowcy kluczykiem – zapłon musi zostać włączony w ciągu 15 sekund (w przeciwnym przypadku nastąpi wyzwolenie alarmu).

+8192 – wyłączenie funkcji SAFE (tylko dla USA i Kanada – wersje samochodów przeznaczone na ten rynek mają tylko jeden silnik w zamku, pozostałe auta mają dwa – jeden zamyka zamek a drugi aktywuje funkcję SAFE czyli brak możliwości odblokowania auta z wewnątrz - włącznik w tapicerce drzwi kierowcy - po zamknięciu samochodu pilotem lub kluczykiem)
+16384 – informacja dla silników szyb o zamontowanych szybach dwuwarstwowych

W SUMIE zakodowana wartość to 6986. Czy wystarczy, że zakoduję jako nową wartość 6978 (-8)?

Pozdrawiam,

Lukasz

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Raczej tak

Ewentualnie jeszcze  -2 bo jest aktywacja/dezaktywacja sygnalizowania w drzwiach.

W sumie mozesz wziac -8 . Zamknac auto i pobujac nim.

Opublikowano
W dniu 17.04.2010 o 16:12, Bart-S napisał:

8E0 959 433 CL - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu.

Na wstępie chciałbym podziękować koledze BART-S za pomocnego post o MK.

Posiadam Exeo avant z 2012r. centralny zamek, 4x elektryka szyb, dodane oświetlenie drzwi białe i czerwone lampki,  (chyba nie mam auto alarmu tylko centralny zamek i imo )

Mam moduł taki jak powyżej (8E0 959 433 CL)

Na jaki moduł najlepiej zmienić żeby założyć oświetlenie nóg pasażerów na tylnych fotelach i z przodu nad nogami ?

Czy literami kończącymi mogą być moduły CE , BR , BJ ? (Lub inne...)

I czy ktoś może dokładał takie oświetlenie i może wytłumaczyć łopatologicznie jak podpiąć? wiem ze w fotele trzeba kupić lampki z oprawkami w obudowie do podpięcia.

Trochę się rozpisałem, ale tego mi brakuje skoro założyłem oświetlenie drzwi :)

Opublikowano

Tak te moduly moga byc . Jest opis tylko ze na innymforum i nie wiem czy mozna wstawic tutaj link. Ogolnie trzeba doprowadzic do kostki pod fotelem (czerwona) zasilanie. 

Opublikowano

I nic nie trzeba kodować po wymianie MK?

Opublikowano
I nic nie trzeba kodować po wymianie MK?
Trzeba

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A można jakoś inaczej zamontować to podświetlenie? Np. podpiąć się pod wiązkę w drzwiach czy gdzieś indziej?

Opublikowano

Dokladnie pod zyle od lampek w drzwiach najlepiej.  Na to samo wyjdzie i mniej roboty

Opublikowano

Czyli pod wiązkę podsufitki(pomarańczowa kostka???) czy oświetlenie drzwi.

Opublikowano

Jeśli zrobicie inaczej niż ori to lampki nóg oświecą wszystkie, 4 na raz.
Nie tak jak z MK, że tyko ta. Której drzwi zostały otwarte.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

To już jak komu się podoba wszystkie na raz lub każde z osobna 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem moduł komfortu  z końcówką  AR.

Zmieniłem moduł komfortu na AS. 

Po odłączeniu akumulatora (podłączyłem sobie prostownik)   nie zamekają mi się drzwi z tyłu.   Rozkodował się i wróciły ustawienia z modułu  AR ?

Opublikowano

Jeśli tylko jedne, to sprawdź instalację drzwi.

Opublikowano
15 godzin temu, GreGoriO napisał:

Jeśli tylko jedne, to sprawdź instalację drzwi.

Dwoje drzwi tylnych. Ale dziwna sprawa bo inne rzeczy zapamietał. Takie jak blokada drzwi po przekroczeniu 15km/h. Kodowalismy go juz pod elektryczne szyby z tylu ale poki co ich nie mam zalozonych. Na pewno błąd wyrzuca silniczkow ktorych nie ma w aucie.   Wczoraj chcialem sprawdzic nowy prostownik i profilaktycznie podlaczylem do aku. Zdjałem kleme z minusa tylko bo takjest w instrukcji. Po kilku godzinach taki efekt z tymi drzwiami tylnymi.... moglem nie odlaczac minusa tylko bezposrednio ladować nie odlaczajac zadnych z klem

Edytowane przez julo23

Opublikowano

Piszesz że masz korby z tyłu a moduł który założyłeś wg opisu nie obsługuje korb i tu może być problem z nie działającym cz, piszesz że kodowałeś pod elektryczne szyby ale żeby Ci to wszystko zadziałało na tym kodowaniu musisz przerobić instalację i dołożyć sterownik który wszystkim steruje

Opublikowano

Hey... 8E0 959 433T...jak uruchomić elektryczne otwieranie/zamykanie szyb i szyberdachu??

kabel kk 

Opublikowano

Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)
8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 AS - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 AT - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.

wszystkie te moduły obsługują tylne szyby.

Wiem że musze dokończyć instalację, ale chodzi mi o to że po zakodowaniu tymczasowym ryglowało tylne drzwi z pilota  a po odpięciu aku na kilka godzin przestało,  mimo że pamieta inne ustawienia jak ryglowanie drzwi podczas jazdy.

Edytowane przez julo23

Opublikowano
5 godzin temu, Amigo33 napisał:

Hey... 8E0 959 433T...jak uruchomić elektryczne otwieranie/zamykanie szyb i szyberdachu??

kabel kk 

Do obecnego kodowania modułu komfortu musisz dodać

+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jakim innym modułem mogę zastąpić BP (korby z tyłu) 

Opublikowano
10 minut temu, adam87241 napisał:

Witam. Jakim innym modułem mogę zastąpić BP (korby z tyłu) 

Kolego wysil trochę swoje szare komórki. Całe info masz w pierwszym poście. 2 minuty czytania i sam sobie odpowiesz na pytanie.