Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Układ kontroli ciśnienia w oponach w A4 B6 i A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wątek już trochę czasu wisi więc chciał bym się zapytać o to czy wymienialiście już czujniki z powodu wyczerpania baterii.(chce zamontować to u siebie i potrzebuje kupić te czujniki w rozsądnej cenie ale nie chciał bym się władować na minę i kupić od razu rozładowane.) Generalnie czy faktycznie po 7 latach padają jakie macie doświadczenia z nimi ile to faktycznie wytrzymuje ?

i jakich albo po czym szukać żeby była szansa że pochodzą trochę dłużej niż miesiąc?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

proszę o komentarz do poniższego logu:

Address 65: Tire Pressure (8E0 907 273 A)

15:47:09 Group 012: Wheel Sensor 4 Status III

1.001.009.736 Status 00h Wheel Sensor Position

15:47:09 Group 004: Wheel Sensor 2 Status I

Wheel Sensor Position

no Value Wheel Temperature

Wheel Pressure (actual)

2.62 bar Wheel Pressure (specified)

15:47:09 Group 001: Wheel Sensor 1 Status I

Wheel Sensor Position

no Value Wheel Temperature

Wheel Pressure (actual)

2.60 bar Wheel Pressure (specified)

Czy to oznacza, że czujniki są z jakiegoś powodu nie wybudzone ??? (00h)

Jeżdżę już parę miesięcy i wiele razy zadawałem procedurę zmiany kół i z zapamiętania ciśnień ale nic się nie zmienia.

Gdy złapałem gumę to układ mnie poinformował (na czerwono) ale żadnych ostrzeżeń o spadku wcześniej.

Opublikowano

Według tego co Bart napisał na pierwszej stronie to na to wygląda że czwarty czujnik jest w stanie uśpienia

tylko według mnie to brakuje jeszcze statusu czujnika nr 3

Pierwszy ciąg cyfr to identyfikator danego czujnika. Następnie, status który zależnie od trybu pracy może przyjmować następujące wartości:

x0h – czujnik w trybie magazynowym

x1h – czujnik w trybie standardowej pracy (wysyła informacje co 30 sekund)

x2h – czujnik w szybkim trybie pracy (wysyła informacje co sekundę)

x3h – czujnik wyłączony z powodu zbyt wysokiej temperatury

UB. OK to informacja o stanie baterii zasilającej sensor. Na koniec informacja o aktualnym ciśnieniu w oponie.

Opublikowano

Witam. Potrzebuje kupić jedną końcówkę czujnika 4F0907275B który jest przymocowany do felgi. Pomożecie ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam . Mam takie pytanie odnośnie układu ciśnienia w oponach, wyświetla mi się błąd :

01833 - Antena układu kontroli ciśnienia w oponach; z tyłu (R96)

004 - Brak sygnału / brak komunikacji - MIL zapalona

Ramka zamrożona:

Stan błędu: 11100100

Priorytet błędu: 3

Częstość błędu: 2

Wew.licznik błędów: 40

Wskaźnik czasu: 0

Ramka zamrożona:

(bez jednostek): 0.0

Napięcie: 11.30 V

(bez jednostek): 130.0

nierozpoznan.

nierozpoznan.

nierozpoznan.

nierozpoznan.

Nie wiem czy jest przerwany obwód czy uszkodzona antena , nie wiem jak to sprawdzić ma ktoś jakiś pomysł ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

3uge5yru.jpg

Wyswietla mi sie TMPS . A w tym poradniku inny komunikat p9kazuje a u mnie inny

Opublikowano

pociagnalem instalacje, cany linie diag zasilanie itp

nie moge sie polaczyc ze sterownikiem w zaden sposob, wszytsko sprawdzone miernikiem: zasilanie jest linia diag jest itp

mozeliwe ze albo sam modul jest uszkodzony bo nie mam pojecia co innego

kodowanie w zegarach +512 zrobione i od momentu zakodowania zolta przekroslona ikona opony na fisie

w menu w tire pressure nie mam zadnych opcji tylko mozliwy powrot do poprzendiego menu

:wtf:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

sterownik i antena są taki same jak w A8 tak ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie napisałeś czy robiłeś więc...

Odpal MENU, wejdź w Tyre Pressure - w pierwszej kolejności wybierz i zatwierź WHEEL CHANGE i gdy zakończy się proces adaptacji, zapisz aktualne ciśnienie jako wzorzec (STORE PRESSURE). Następnie przejedź się i zobacz czy ikona braku połączenia (żółty, przekreślony symbol na FIS) zniknie.

Czujniki nowe fabrycznie są ustawione w trybie magazynowania. Możesz spróbować wejść w bloki wartości mierzonych (08) sterownika kontroli ciśnienia - grupa 016. Sprawdź status czujników (dwie cyfry przed h). Jeśli będzie x0h - masz tryb magazynowania. x1h to tryb nadawania...

Panowie wchodzę w menu w tyre presure zatwierdzam ,zapisuje aktualne cisnienia jako wrzozec.Napisałem wczesniej że to wszystko działało a teraz daje zatwierdz i odrazu wyskakuje ikona spadku ciśnienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chłopaki mam pytanko czy da sie sprawdzic czujniki nie montujac ich do kół?? Np czy mozna polozyc czujniki obok auta; podlaczyc vag-a i sprawdzic czy sa sprawne?? Dzieki i pozdrawiam

Podpinam się pod pytanie

Opublikowano

Ja żeby sprawdzić czujniki zamknąłem je w szczelnym pojemniku z zamontowanym wentylem napompowałem do niego powietrza żeby podnieść ciśnienie. Inaczej moduł nie widział czujników. W vagu widać numery czujników, więc jak któryś nie działa to łatwo go znaleźć.

Opublikowano

Ja żeby sprawdzić czujniki zamknąłem je w szczelnym pojemniku z zamontowanym wentylem napompowałem do niego powietrza żeby podnieść ciśnienie. Inaczej moduł nie widział czujników. W vagu widać numery czujników, więc jak któryś nie działa to łatwo go znaleźć.

Dzięki za dobry pomysł :thumbup1:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wITAM CO OBSŁUGUJE TEN PANEL

8E0919721D

NAVI CO JESZCZE??

POZDRO

Opublikowano

Telematic i FIS a

Opublikowano

Telematic i FIS a

tylko bez WEBASTO i NAVI ??? :kwasny:

Edytowane przez bartekzks

Opublikowano

Webasto też tym ustawiam znaczy na FIS ie o której i co ma się uruchomić

Opublikowano

Bo szukam takiego na NAVI , WEBASTO , TELEMATIC I FIS'aI i a tego z nr 8E0 919 721 F nie ma na allegro

dzieki za pomoc

Edytowane przez bartekzks

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś może mi powiedzieć czy czujniki o numerach 7PP907275F będą współpracować ze sterownikiem nr 8E0907273A w B7 MY 2007?

Edytowane przez kdawid

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące tego moda. Otóż mam już go prawie ukończonego tzn. wiązki pociągnięte sterownik i antena są tylko nie mam czujników w kołach.
Pytanie jest takie, czy jat to wszystko podłączę ale nie zakoduję zegarów pod czujniki ciśnienia to wywali jakieś błędy? Czujniki planuje dokupić w przyszłym miesiącu a teraz mam rozebrane tapicerki i chciałbym wszystko podłączyć tak żeby za miesiąc znów nie ściągać tapicerki w bagażniku. Czy są jakieś przeciwwskazania żeby jeździć miesiąc z zamontowanym układem kontroli ciśnienia ale bez czujników w kołach?