Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Prędkość max?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no musi pokonac opory natury :) i musi wiecej lać :)

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to na serii u mnie było waśnie około 220.

Opublikowano

Leciałem 220km/h i chyba jeszcze trochę by pociągnął ale ponieważ autko niewielkie i nie do tego stworzone dałem sobie spokój...

przy okazji pytanko... na VAGu (chyba 4 ileś) jest opcja Torque i pokazuje tam Nm... można to zlogować co zrobiłem i wyszło 336Nm max... jest to adekwatne? bo nigdy go nie hamowałem...

Opublikowano

Gdzie dokładnie tego szukać w Vagu? Kojarzę że w module skrzyni biegów, w niektórych grupach wartości mierzonych coś pokazywało ale wartości dość dzwine - chwilami moment skakał mi ponad 400Nm.

Opublikowano

ten z filmiku wg. właściciela jest wirusowany na 170 koni, ale nadal to pozostaje dziwne że się tak rozpędza.Chyba że może licznik pozycje 0 ma np na 30 :gwizdanie:

Opublikowano

To dlaczego mój max to 190km/h? Mam na drzwiach niebieska nalepkę z napisem 190km/h. Znajomy powiedział ze to ograniczenie prędkości. Poruszając temat kiedyś na forum o ograniczeniu elektronicznym prędkości uzyskałem odpowiedź, że to nie możliwe. Ale chyba jednak jest to możliwe??

co dokładnie jest na nalepce, wg mnie chodzi o prędkość na oponach zimowych :cool1:

Opublikowano

Ja wczoraj jechalem swoim multi na autostradzie 216 licznikowe a na navi pokazywalo 212 km/h kola 16cali ,215 obroty na silniku przy tych 216 mialem jakies 3,6 tys

ciekawe jak tam z tym u Bartka albo w 2.0 tdi b7 multitronic

Opublikowano

Gdzie dokładnie tego szukać w Vagu? Kojarzę że w module skrzyni biegów, w niektórych grupach wartości mierzonych coś pokazywało ale wartości dość dzwine - chwilami moment skakał mi ponad 400Nm.

w silniku... jak sobie logowałem 13tkę 23kę i inne to gdzieś ponad 30 było torque...[br]Dopisany: 19 Listopad 2009, 17:02_________________________________________________

To dlaczego mój max to 190km/h? Mam na drzwiach niebieska nalepkę z napisem 190km/h. Znajomy powiedział ze to ograniczenie prędkości. Poruszając temat kiedyś na forum o ograniczeniu elektronicznym prędkości uzyskałem odpowiedź, że to nie możliwe. Ale chyba jednak jest to możliwe??

co dokładnie jest na nalepce, wg mnie chodzi o prędkość na oponach zimowych :cool1:

zwykła naklejka informująca o indeksie opony http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6c44ea137f2d9564.html

Opublikowano

Ja wczoraj jechalem swoim multi na autostradzie 216 licznikowe a na navi pokazywalo 212 km/h kola 16cali ,215 obroty na silniku przy tych 216 mialem jakies 3,6 tys

Mario jechałeś na sporcie czy na drive? U mnie na D licznik pokazywał 210 i 4k rpm. Ciekawostką jest to że gdy przy tych obrotach dołożyłem mu D->S, wskazówka rpm nawet nie drgnęła. Natomiast po powrocie do D obroty spadły... skubany :)

Opublikowano

Mario jechałeś na sporcie czy na drive? U mnie na D licznik pokazywał 210 i 4k rpm. Ciekawostką jest to że gdy przy tych obrotach dołożyłem mu D->S, wskazówka rpm nawet nie drgnęła. Natomiast po powrocie do D obroty spadły... skubany :)

jechalem na D :) ciekawia mnie tylko te obroty inne u ciebie inne u mnie

przy 180 km/h mam rowne 3 tys obr na pozycji D

Opublikowano

Mamy różne sterowniki i wersje softu więc najprawdopodobniej stąd stąd różnica. Nie pamiętam wartości dla 180km/h ale np. przy 160km/h mam 2600rpm.

Opublikowano

Ja swoją robiłem 200 i miałem uczucie, że jest jeszcze zapas. Na naszych drogach ciężko sprawdzić ile jest max. Najlepiej chyba autko zhamować.

Opublikowano

Mamy różne sterowniki i wersje softu więc najprawdopodobniej stąd stąd różnica. Nie pamiętam wartości dla 180km/h ale np. przy 160km/h mam 2600rpm.

Kurde blaszka to ja przy 160km/h mam 3000obr/min i moja prędkość max przed i po sofcie 220km/h i nic dalej skrzynia już nie pozwala,może dlatego że jest w Quattro :mysli:

Opublikowano

kola 17 opony 235/45 i wyciagnelem 255 mysle ze do 260 by doszedl,ale juz nie bylo gdzie

Opublikowano

Kurde blaszka to ja przy 160km/h mam 3000obr/min i moja prędkość max przed i po sofcie 220km/h i nic dalej skrzynia już nie pozwala,może dlatego że jest w Quattro :mysli:

Nie patrz na nasze "parametry" ;) Multitronic to zupełnie inna bajka.

Opublikowano

kola 17 opony 235/45 i wyciagnelem 255 mysle ze do 260 by doszedl,ale juz nie bylo gdzie

temat dotyczy silnika 1.9 tdi AVF :wink4:

Opublikowano

Ja jak leciałem na wczasy obładowany to na węgierskiej autostradzie trzymałem się pleców Węgra przez ok. 50 km z prędkością 230Km/h na tempomacie. 235/45/17, 6biegów. Mam wrażenie, że moje auto rozwija tą prędkość bezproblemowo.

Opublikowano

HiRide - nic tylko się cieszyć. Jako jedni z nielicznych na forum mamy fabrycznie poprawnie ustawiony prędkościomierz :polew:

Opublikowano

HiRide - nic tylko się cieszyć. Jako jedni z nielicznych na forum mamy fabrycznie poprawnie ustawiony prędkościomierz :polew:

żebyś wiedział... ja jak jadę 220km/h to mam gdzieś około 202 - 203km/h[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 09:31_________________________________________________dodam że wszytko ustawione ok... felgi i oponki oryginał

Gość radekk2000
Opublikowano

Mój 1.9tdi BKE na maxa 215km/h.Jazda 180-210km/h na autostradzie spalanie ok.9l.Tylko waga auta ze mną 1700kg+paliwo.

[mod] To Ile Ty ważysz skoro sam samochód waży ok 1500 kg :gwizdanie:[/mod]