Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pytanie do posiadaczy B5 AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym zapytac o pare rzeczy posiadaczy tego diabelnego sprzetu.

1.Ile wam pali przy dosc oszczednej jezdzie ja robie za 50zł 150km-170km i rezerwa

2.Czy szarpie wam po rozgrzaniu(chodzi o sprzeglo albo nastawnik)nieraz przez 3msc jest ok a nieraz ma trudne chwile ze przez tydzien sobie poszarpie.

3.I ile wam pali przy ostrej jezdzie?Jak mi pokazywalo ze mam 1/4baku zrobilem 130km predkosc okolo 190 to juz rezerwa sie zapalila pod koniec

4.I na jakiej dawce jezdzicie ja sobie na probe ustawilem ponad 7mg i byl oszczedny ale z 50-60ps mial wtedy.

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

kolego z tym spalanie to ciezko powiedziec ja leje do pelna robie z 200km i leje znowu do pelna mi spala w granicach 6litrow na pelnym baku na trasie i nie oszczedzaniu na klimie bagaz itp to 1160km robie a co do tego szarpania to ja tez tak mam ale sporadycznie przewaznie jak jestem wydymany :polew:ale potem przestaje :mysli:a reszta pytan to zapewne koledzy ci odpowiedza :hi:

Opublikowano

Witaj jeśli chodzi o spalanie to powiem ze jak ja zatankuje za 50 zeta to robie na pewno około 170 ale to jest jazda naprawdę spokojna ,jeśli chodzi o szarpanie to nic nie zaobserwowałem.A jak przycisnę i dojdzie klima to łyknie trochę około 8 literków PS myślę że nie ma potrzeby sie martwic to jest normalne spalanie :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

ja mam 225/45/17 jeszcze dodam

Opublikowano

hehe dobre za 50 dych to tankowałem renault jak miałem w gazie :evil:

ja również do pełna leje i dolewka co 500 ale nigdy powyżej 7.2 nie miałem :naughty:

Opublikowano

1. powiem tak, zawsze tankuje za 100zl i robie ok 320-340km i rezerwa, niestety nie wiem jak jest przy oszczednej jezdzie

2. po rozgrzaniu nie zauwazylem zeby szarpalo, ale jak jezdze na klimie to szarpie np przy ruszaniu spod swiatel

3. Trasa J-bie - Wrocław i z powrotem, oczywiscie przy okazji czeste przedmuchiwanie turbiny, ok 6-7l

4. Nic nie zmienialem

Opublikowano
  • Autor

czyli w normie bo mialem 1Z i za 100zł robilem 600km wszyscy sie dziwili co najlepsze nie bylo wyjezdzane na rezerwie jak sie zapalala od razu TANKEN wchodzilo wtedy 27~~litrow za 100zł

Opublikowano

Ja leje za 100 zł i robię około 380 - 400 km w spokojnej jeździe. Nawet bardzo spokojnej - tylko czasami turbo przedmuchane.

Średnia od listopada wyszła mi ok. 6,56 litra na 100km.

Najnowsze dane: 5,49 na 100 km :>

Opublikowano

przy na prawdę dziadkowej jeździe 5.5 Litra , przy ciężkiej nodze około 6.5 litra, bo nie ma gdzie się rozpędzić porządnie , szarpanie nigdy mi się nie przytrafiło z klimą czy bez,

Opublikowano

Chcialbym zapytac o pare rzeczy posiadaczy tego diabelnego sprzetu.

1.Ile wam pali przy dosc oszczednej jezdzie ja robie za 50zł 150km-170km i rezerwa

2.Czy szarpie wam po rozgrzaniu(chodzi o sprzeglo albo nastawnik)nieraz przez 3msc jest ok a nieraz ma trudne chwile ze przez tydzien sobie poszarpie.

3.I ile wam pali przy ostrej jezdzie?Jak mi pokazywalo ze mam 1/4baku zrobilem 130km predkosc okolo 190 to juz rezerwa sie zapalila pod koniec

4.I na jakiej dawce jezdzicie ja sobie na probe ustawilem ponad 7mg i byl oszczedny ale z 50-60ps mial wtedy.

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi

1. Średnio liczę, że około 6L/100km. FIS pokazuje niby 5,6

2. Nie zauważam szarpania.

3. Przy ostrej pali więcej :tongue4: szczerze mówiąc to nie zastanawiałem się nad tym "o ile więcej"

4. Nie wiem, nie mam VAG-a

Pozdrawiam

Opublikowano

mi pali okolo 5.5l a 6 to juz max ,jezdze 120 -130, a co do szarpania to tez mi czasem szarpie podczas ruszania ,ale tylko w korkach jak sie sprzeglo nagrzeje wiec sprzeglo i dwumas z czasem do wymiany bo pomalu mnie to drazni....

Opublikowano

Mi ze spalaniem wyszło przy ostrym bucie 6 litrów a jak normalnie to 5,4-5,5 mówię o trasie mieszanej, ale raczej wioski i drogi lokalne prędkość 120 i więcej jak się da... A co do szarpania to nie miałem nigdy, u mnie to tylko trochę drży na jałowym ale to przez poduchy bo sprzęgło robiłem u radzikowskiego poł roku temu. :hi:

Opublikowano

:hi: mi na trasie na pełnym baku ale tak oszczednie czyli 90-120 to 1320km wyszło ale bez klimy z klima tak 1200km w miescie to róznie od 6.5 do 8 bieze co do szarpania to jak sie rozgrzeje czyli gdzies z 200km zrobie to podczas ruszania tez troche szarpie najgorzej jest przy właczonej klimie to mocno szarpie ale tylko przy ruszaniu.

ja za 50zl w miescie torobie max 150km i rezerwa :hi:

Opublikowano

Oszczędna jazda to 5,5 natomiast dynamiczna 7l. Podczas normalnej eksploatacji wychodzi ponad 6l/100km. Jak się mocno rozgrzeje to czasami szarpie przy ruszaniu lub na wstecznym. Zdarza się to sporadycznie.

Opublikowano

Przeczytałem wątek, aż mi ulzyło :song:

Myślałem że mojemu cos sie porobiło i dużo pali ale widze w normie :przebiegly:

Ja za 50zł tez robie 150-200km+rezerwa, zwykle na fisie pokazuje mi do przejechania 270-300km łacznie z rezerwą

Za 100zł pokazuje 450-500km faktycznie robie 350-400km, ale jak pocisne go bardzo jazdą po miescie to pokazuje nawet 290km :gwizdanie:

Rekord jaki udało mi sie zrobic to 500km na połowie baku, ale tylko trasa, drugą połowe spaliłem bardzo szybko w mieście

Ogólnie na całym baku jeżdżąc u siebie po mieście raczej dynamicznie robie 550-650km :confused4: w trasie mysle że bez problemu zrobie 900km :rolleyes:

Wiec jak na 1,9++ Quattro na 17kach 225/45 to dobre wyniki :wink4:

Opublikowano

mój tylko po samym miescie, bo tras nie robie w ogolę , to za 100zol robie gdzieś 300-350km, ale to zaznaczam ciągle miasto i wiecznie nie nagrzany silnik. na trasie, to więcej jak 5l nie bierze, ale jędze spokojnie 90-100km/h na 5 biegu; jakoś na moich trasach nie ma za bardzo gdzie rozpędzić auta do wiekszych prędkości. szarpanie u mnie nie występuje.

to jak pytamy oafny, to jak wysoko bierze wam sprzęglo? mnie bardziej na końcu, a jak polozę nogę na pedale, ale nie nacisnę, to czuc takie bicie lekkie. sprzęglo sie nie ślizga, auto nie szarpie, nie wibruje, nie slychać metalicznych dźwięków przy gaszeniu, a jak u was?

Opublikowano

Ja na calym baku robilem okolo 700km spalanie mialem duze bo okolo 8 litrow nawet wiecej.Jadac nad morze zrobilem na calym baku 1100 km.Mialem problem z odma bo byla zapchana po wyczyszczeniu spalanie spadlo do 7 litrow przy ostrzejszej jezdzie.A i zmienilem olej na motul moze to tez ma cos wspolnego z zmniejszonym spalaniem??

Opublikowano

W mieście jak zatankuje po sam korek 900 km do zapalenie rezerwy i zawsze 500 na pół zbiornika jak bym nie jeżdził co do szarpania czasami jak ruszam ale tylko przy włączonej klimatyzacji Wszystko zależy od stylu jazdy a ja lubie szybo żeby turbinki nie zamulić

Opublikowano

Mi w mieście też wychodzi 900 km na bak.

Opublikowano

Przeczytałem wątek, aż mi ulzyło :song:

Myślałem że mojemu cos sie porobiło i dużo pali ale widze w normie :przebiegly:

Ja za 50zł tez robie 150-200km+rezerwa, zwykle na fisie pokazuje mi do przejechania 270-300km łacznie z rezerwą

Za 100zł pokazuje 450-500km faktycznie robie 350-400km, ale jak pocisne go bardzo jazdą po miescie to pokazuje nawet 290km :gwizdanie:

Rekord jaki udało mi sie zrobic to 500km na połowie baku, ale tylko trasa, drugą połowe spaliłem bardzo szybko w mieście

Ogólnie na całym baku jeżdżąc u siebie po mieście raczej dynamicznie robie 550-650km :confused4: w trasie mysle że bez problemu zrobie 900km :rolleyes:

Wiec jak na 1,9++ Quattro na 17kach 225/45 to dobre wyniki :wink4:

W stosunku do mojej a4 masz bardzo dobre wyniki, ja 900 km na baku nie mogę przekroczyć...