Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wyeliminowanie "pierdzenia" w avancie przy słuchaniu muzyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie ja dodam od siebie, że po włożeniu gąbek w rowek tej klapki pod subem i zaklejeniu częściowo miałem notoryczny problem z parowaniem wszystkich tylnych szybek w avancie w zimowej porze. Nie mogłem skojarzyć dlaczego tak się dzieje (kratkie robiłem ja było ciepło). przypadkiem natknąłem się na przyczynę rezając Hak w moim autku i jak miałem ściągnięty zderzaczek dopiero dostrzegłem, ze ta gąbka którą poutykałem w kratkach powoduje, że ori klapka zamykająca kratkę na postoju jest non stop otwarta i przez to do auta dostawało się dużo wilgoci przez co zawsze miałem zawsze zaparowane z tyłu szybki.

Powywalałem te gąbki które wcześniej poutykałem i zakleiłem od środku 3/4 powierzchni kratki na środku. Od tej pory szybki mi nie parują (chyba że się postaram :) ) i pierdzieć również nie pierdzi przy basiku.

Tak więc jak komuś mocniej niż zwykle parują szyby z tłu w avancie, a wcześniej dłubał przy kratkach to macie przyczynę.

Pozdrawiam

zapamiętam, bo ja dziś też usunąłem pierdzenie w moim avancie i od raz lepiej :naughty:

Opublikowano

Nie podoba mi sie takie rozwiazanie problemu.

Przeciez sprzet jest tak fabrycznie montowany ze klapka ma byc nie zaklejona a sub nie pierdziec. Czemu to wiec nie dziala? Nie zaprzeczam ze zaklejenie klapki rozwiazuje problem a potem moga wystapic zima problemy z parowaniem szyb gdzie zaznaczam iz niekoniecznie wszystkim, ale czy to jest oby jedyny sposob?? To przeciez nie powinno pierdziec a klapka nie powinna byc zaklejona. W ponizszym watku:

http://a4-klub.pl/wnetrze-99/zatrzask-klapy-subwoofera-cos-brzeczy-sprzet-gra-237516/

zglaszalem podobny badz nawet taki sam problem. Z tego co mi zaproponowal .Pablo:

Co do suba to pierdzi bo luźny jest miałem identyczny objaw po podłożeniu podkładek cisza nic nie pierdzi

To jak to wkoncu jest?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta... Ja poszedłem trochę inną drogą. Żeby nie zatykać tej nieszczęśliwej kratki "popracowałem" nad obudową subwoofera, która w dolnej części ma ujście powietrza tzw. bass-reflex. To rozwiązanie spotykane jest oczywiście w poważnym audio i w dużym skrócie służy wzmacnianiu basu. Problem leży w tym, że w takiej obudowie bywają kłopoty z ujarzmieniem basu. Żeby nie przynudzać ja wytłumiłem matą STP środek tej plastikowej skrzynki żeby przynajmniej troszkę ją usztywnić i wytłumić, ale głównym zabiegiem było zatkanie otworu wylotu powietrza, czyli naszego bass-reflexu. Ja do wytłumienia użyłem zwykłej gąbki... - pierdzenie ustało, jak ktoś chce zatykać kratkę proponuje sprawdzić moje rozwiązanie być może będzie i wilk syty i owca cała....

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeję kotleta... Ja poszedłem trochę inną drogą. Żeby nie zatykać tej nieszczęśliwej kratki "popracowałem" nad obudową subwoofera, która w dolnej części ma ujście powietrza tzw. bass-reflex. To rozwiązanie spotykane jest oczywiście w poważnym audio i w dużym skrócie służy wzmacnianiu basu. Problem leży w tym, że w takiej obudowie bywają kłopoty z ujarzmieniem basu. Żeby nie przynudzać ja wytłumiłem matą STP środek tej plastikowej skrzynki żeby przynajmniej troszkę ją usztywnić i wytłumić, ale głównym zabiegiem było zatkanie otworu wylotu powietrza, czyli naszego bass-reflexu. Ja do wytłumienia użyłem zwykłej gąbki... - pierdzenie ustało, jak ktoś chce zatykać kratkę proponuje sprawdzić moje rozwiązanie być może będzie i wilk syty i owca cała....

Kolego twoje rozwiązanie całkowicie zmienia charakterystykę pracy głośnika, subwoofery z zamknięta obudową i otwartą ( typy bass reflex) działają w inny sposób i obliczane są na różne parametry głośnika jak i pojemności skrzyni ( zamknięte skrzynie są z reguły mniejsze). Zaproponowane przez ciebie rozwiązanie może i zniweluje pierdzenia ale znacząco wpłynie na bass i może spowodować więcej złego niż gorszego.

Dzisiaj wykonałem opisywany tutaj zabieg, zakleiłem tylko jedna stronę obok subwoofera. Pierwsze moje spostrzeżenie przy dużej mocy to, że powietrze wyrzucane z subwoofera i tak powoduje efekt 'pierdzenia' ale drugą stroną, od kierowcy. Jest to dużo mniej zauważalne, ale ciągle jest. Jeśli nie będzie występował efekt zaparowanych szyb to zostawię jak jest teraz.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam sedana i ten mały głośnik w lewych tylnych drzwiach raz mi gra ok, a raz nie gra. Dopiero gdy podkręce głośność to znowu go słychać. Czy będzie to kwestia wyczyszczenia kostki czy co poważniejszego??

Opublikowano

Być może przelotka z przwodami między nadwoziem a drzwiami

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zaklejenie tej kratki dziala, dzieki, a ja juz chcialem nowy glosnik kupowac bo myslalem ze umarl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam za odkop, ma ktoś numer tej kratki? U mnie jej brakuje i auto wygląda w środku jak po rajdzie Paryż-Dakar.

Przy okazji dodam, że w moim przypadku powodem niechcianych dźwięków była rozpołowiona skrzynia BOSE.

Opublikowano

Strzasznie mnie to pierdzenie wpienialo, dzis byla ladna pogoda to sie za to zabralem. Czas operacyjny 30min. i efekt super. Okleilem mocna tasma i dodatkowo dalem gabke.

• 1 rok później...
Opublikowano

Podbijam również , czy ktoś wyeliminował problem w sedanach, czy jest to bardziej wina wzmacniacza sygnału,radia lub jeszcze czegoś innego? Głośniczki przód tył ładnie graja, a sub różnie... :( 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy to pomaga w sedanie ? Pierdzą mi wszystkie głośniki ...

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzewam :d w b5 też to jest ? Bo też mi pierdzi BOSE w avancie :d

• 1 rok później...
Opublikowano

Rownież odgrzewam. Czy ktoś może powiedzieć gdzie w sedanie jest ta kratka / odpowietrznik ? Szukałem tematów ale nie moglem nic znaleźć. Wszędzie tylko avant i avant.

Opublikowano

Ściągnij zderzak tylny a twoim oczom ukażą się kratki wentylacyjne.