LAKIER88 Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Witam Skad moze sie brac woda z jednego rogu bagaznika dziur nie ma usyczelka na swoim miejscu wyglada ze ok hmmmmmm moze byc klape zle ustawiona ze nie dociska ale niby szczeliny ok jak ta usterke naprawic kto wie za odp dzieki z gory pozdrawiam
ALBINEK Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Jak był kiedyś uderzony w tył nawet lekko to mógł popękać silikon uszczelniający .Nie będziesz tego widział a woda do środka się dostanie.Zdejmij tylny zderzak i popatrz na tylną ścianke na uszczelnienie.
LAKIER88 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2010 ale mi to wyglą da ze to albo przez klape sie lej e albo jakoś od góry przez uszczelke czy coś dziwne i jest tylk opo prawej stronei w takim tym schowku z boku i tyle
peklysz Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 witam miałem taki sam problem woda w bagażniki z prawej strony dzięki temu spalił mi się centralny. moim sposobem było sprawdzenie wszystkich uszczelek przy szybie i spawów pod nimi, doszłem ze pod koniec uszczelki był malutki otwór i tam tędy kapała woda, PRZYPOMINAM WODA NIE LECI Z DOŁU DO GÓRY TYLKO NA ODWRÓT , wiec moim zdaniem kwestia zdjęcia zderzaka odpada lej wode weżem po szybie i niech ci ktoś pomoże i popatrz sie czy niekapie
andy_sky Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 wywal wszystko z bagażnika właź do środka z dobrą lampą a pomocnik olewa Cię i już
LAKIER88 Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 robiłem tak ale nadal nie wiem przez co dokładnie sie dostaje. wyglada to tak pokazuje sie na łaczeniu blach u góry z prawej strony jagby ze środka blach wypływała ja coś czuje ze tylna szyba żle wklejona ale nie wiem juz sam lampa jest ok
M@rcus Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Również miałem z tym problem tyle, że w samą porę udało mi się uratować pompkę centralnego. Proponuję sprawdzić szczelność spawów przy wlewie paliwa - tamtędy właśnie woda sączyła mi się do bagażnika.
slepy Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 u mnie sie wlewała przez nieszczelne lampy, teraz mam je na silikonie i jest spokój
GRYFI Opublikowano 31 Lipca 2010 Opublikowano 31 Lipca 2010 a ja spotkałem się już z przeciekającą wycieraczką tylnej szyby. może wypadałoby zdjąć tapicerki i sprawdzić polewając?
LAKIER88 Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Opublikowano 31 Lipca 2010 tak ale w sedanie nei ma wycieraczki
slepy Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 ja bym obstawiał uszczelke lamp, najlepsz opcja wejść do bagaja z latarką, a ktoś niech polewa furkę z zewnatrz i dowiesz sie wszystkiego
andy_sky Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Najlepsza metoda lać wodą z węża po co powtarzacie to co wcześniej napisałem,skoro kolega już tak zrobił
LAKIER88 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Robiłem juz wszystko co sie da i woda minimalnie co ale sie sączy nie wiem jakim cudem koło lampy napewno nie!! a masa uszczelniająca wygląda na oryginał i nie ruszana i nie popękana
mlodyy Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mialem taki przypadek w audi 80 b4 lalo sie przez uszczelke tylnej szyby widocznie miala dzwona i zle wlozyli szybe po wyjeciu i zalozeniu od nowa jak reka odja
zgredek27 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Tez tak mialem w b5 sedanie, lalo sie przez szybe...oryginalna nie wklejana nawet drugi raz. Wklejona od nowa i po problemie.
tomo_r6 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mam podobny problem tylko że z drugiej strony. Moim zdaniem to korazja która dostała się pod uszczelkę miedzy szybą a tylnym słupkiem, oddaj auto do blacharza bo sam nic nie wskórasz. Mi udało się zlokalizować mikro dziurę. Po wycięciu tylnej szyby okazało się ze blacha skorodowała w kilku miejscach i tam się lało. Ważnym pytaniem też jest w jakiej pozycji stoi auto, czy na płaskim czy na skosie. Jeżeli na skosie to na bank woda dłużej stojąca zrobiła szkody w postaci korozji. Jeżeli masz możliwość to stań autem zawsze tak jak go parkujesz na noc i w tej pozycji sprawdz co i jak.
koliv Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 To ja was może trochę zaskoczę, u mnie dostawała się woda pod tą listwą nad rejestracją. Jak podnosiłem klapę to się wylewała.
Rekomendowane odpowiedzi