Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Domykanie szyb z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kup tylko centralke (sterownik) na pilota i bedzie ci ładnie chodzić bo piszesz ze jak kluczykiem zamykasz to ci szyby sie zamykają

Aha i o to mi chodziło, czyli ten elektryk miał racje, ok wielkie dzieki grippen :good:

Opublikowano

Aha i o to mi chodziło, czyli ten elektryk miał racje, ok wielkie dzieki grippen

a podepniesz sobie sam bez niego jest instrukcja na forum roboty na 15 minut

Opublikowano

ja mam ten pierwszy a jeśli chodzi o dorobienie grota to zapomnij bo to jest tandeta ale jako sam pilot jest ok

Opublikowano

Witam,

wejdę troszkę w temat kolegów, zakładał mi koleszka jeden sterowanie centralnym z pilota, i po tym manewrze nie działa domykanie szyb...

a z tego co mówił to powinno bo sterownik który kupiłem ma taką możliwość...

i nie mogę teraz np. Vagiem wejść do sterownika centralnego a chciałem zrobić ryglowanie po 15 km/h...

proszę kolegów o pomoc w uleczeniu mojej niuńci... :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie jestem pewien ale w tym roczniku to raczej nie ma możliwosci grzebania w ustawieniach centralnego i modułu komfortu.

Opublikowano

ok już sobie poradziłem... tym razem bez forum ale ok :przebiegly:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

gdzie znajduje się moduł komfortu ? w pompce? pytam bo wymieniałem ją

mam problem z jedną szyba a dokładnie kierowcy, po przekręceniu klucza (obojętnie które drzwi) i przytrzymaniu go domyka się szyba tylko po stronie pasażera z otwieraniem jest to samo?

czy ktoś może coś doradzić

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:> ale kawy i laski piot nie robiy i wcale nie jestem zaskoczony :confused4:

Opublikowano

hehe. wiedzieliscie ze jak zamyka sie auto kluczykiem i przytrzyma sie go z 3 sekundy w pozycji zamknięcia to sie zamykają szyby ? niedawno pokazal mi szwagier ze tak jest. Najpierw kody klimatronika i teraz te domykanie szyb. takze audi na zawsze bedzie panowalo u mnie. wiecie jeszcze o czym czego ja nie wiem :wink: :mrgreen:

Może pozostawianie auta na kierunku? W momencie kiedy włączysz kierunek (lewy lub prawy) i wyjmiesz kluczyk to zapala się pozycja (lewa lub prawa),

Niektóre mają ryglowanie drzwi (jest w passacie, a w audi nie sprawdzałem), jak się zamyka z kluczyka to trzeba przekręcić 2 razy, wtedy jak ktoś wybije szybę i pociągnie za klamkę żeby otworzyć drzwi to spotka go niespodzianka, klamka nie reaguje (tzn, nie pozwala otworzyć drzwi od wewnątrz).

W od któregoś roku jest możliwość zakodowania prawego lusterka w ten sposób że jak włączasz wsteczny to prawe lusterko zjeżdża do dołu,żeby ułatwić parkowanie.

Opcja która mi się bardzo podoba to przypominanie użytkownikowi o przeglądach i wymianie oleju (tzw, inspekcja)

Od króregoś roku zegar jest ustawiany z czegoś podobnego do GPS (opcje można wyłączac i włączać z VAG-a)

Sam widzisz że tych opcji ukrytych trochę jest, ale pewnie i tak wszystkich jeszcze nie znam.[br]Dopisany: 06 Sierpień 2010, 01:18_________________________________________________A teraz moje pytanko, ostatnio testowałem passata 130KM (1,9 TDI co ciekawe to że był 5-biegowy, z 2003 roku) , przy przytrzymaniu kluczka w pozycji zamkniętej szyby nie domknęły się. Ktoś wie gdzie są ustawienie w VAG-u, żeby sprawdzić czy opcja jest aktywna??

Opublikowano

A teraz moje pytanko, ostatnio testowałem passata 130KM (1,9 TDI co ciekawe to że był 5-biegowy, z 2003 roku) , przy przytrzymaniu kluczka w pozycji zamkniętej szyby nie domknęły się. Ktoś wie gdzie są ustawienie w VAG-u, żeby sprawdzić czy opcja jest aktywna??

Moduł komfortu (46), adaptacja (10), kanał 62.

+1 Zamykanie szyb z pilota

+2 Otwieranie szyb z pilota

+4 Zamykanie szyb z kluczyka

+8 Otwieranie szyb z kluczyka

+16 Zamykanie szyberdachu z pilota

+32 Otwieranie szyberdachu z pilota

+64 Zamykanie szybedrachu z kluczyka

+128 Otwieranie szyberdachu z kluczyka

...ostatnio testowałem passata 130KM (1,9 TDI co ciekawe to że był 5-biegowy, z 2003 roku)...

Co w tym dziwnego? :mysli:

Opublikowano

Co w tym dziwnego? :mysli:

Myślałem że każde silniki 130 KM są wypuszczane ze skrzynią 6 biegową. (Każde, czyt. Skody, Seaty, Audi, VW).

Opublikowano

Myślałem że każde silniki 130 KM są wypuszczane ze skrzynią 6 biegową. (Każde, czyt. Skody, Seaty, Audi, VW).

Są dwa silniki 130KM w 1.9TDI... 5-biegowy AWX oraz 6-biegowy AVF. Audi oferowało AWX-a w modelu A4 B6 do czerwca 2003 (potem do końca nadwozia B6 w ofercie został już tylko AVF). Natomiast jeśli chodzi o VW, Passat B5 po lifcie wychodził w dwóch wersjach przez cały okres produkcji (od maja 2002 do maja 2005).

Opublikowano

Są dwa silniki 130KM w 1.9TDI... 5-biegowy AWX oraz 6-biegowy AVF. Audi oferowało AWX-a w modelu A4 B6 do czerwca 2003 (potem do końca nadwozia B6 w ofercie został już tylko AVF). Natomiast jeśli chodzi o VW, Passat B5 po lifcie wychodził w dwóch wersjach przez cały okres produkcji (od maja 2002 do maja 2005).

ja mam z Sierpnia 2003 i mam AWX :gwizdanie:
Opublikowano

Możesz pokazać wlepkę serwisową?

Opublikowano

ja mam z Sierpnia 2003 i mam AWX

może masz I rejestracje a samochód wcześniej wyprodukowany :naughty:

Opublikowano

Tak mi się właśnie wydaje...

W historii serwisowej jest coś takiego jak data produkcji a następnie data dopuszczenia do ruchu. Największa różnica pomiędzy tymi datami z jaką się spotkałem to prawie 4 tygodnie.

Opublikowano

u mnie się otwietają :) szukam teraz centralki sterującej , żeby zarobić na pilota, macie jakieś wypróbowane?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ale czad :> wczesniej myslalme ze domykanie z pilota dziala jak jest przycisk albo automatycznie wiec myslalem ze nie mam takiej opcji, teraz bylem sprawdzic ta wersje kluczyka w zamku i sukces. scyzoryk mam ale bez przycisku domykania, przytrzymalem chwile na otwieraniu i domyka sie i otwiera ale sie ciesze :naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy może ktoś podpowie jak podłączyć kabelki żeby domykać szybki z pilota

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, mam problem. Po wymianie aku nie działało mi domykanie szyb z pilota. Pokasowałem błędy, wszystko wróciło do normy. Teraz gdy zakładałem tempomat znów odłączyłem aku i znowu mi padło domykanie szyb. Pokasowałem wszystkie błędy, jednak dalej nic. Macie jakieś rady na rozwiązanie problemu?