adadur Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam Kurcze dobrze ze zajrzalem pod autko bo zgubilem 2 śrubki w drugim rzedzie osłony jeszcze jedna i bym ciągał ją po ziemi do tego w pierwszym rzędzie też się poluźniła jedna. ma ktoś jakiś patęcik na te śrubki co by sie nie odkręcały. zmienilem w temacie "pokrywe" na "osłone" ... jakos lepiej mi sie kojarzy ;-) ... spanky
Wihajster Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 mi sie nic nie odkreca wiec nie wiem dlaczego u ciebie sie odkrecaja
Wihajster Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 podkladki wypadaloby dac one sa juz z podkladkami
Gość Murzyn Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 tak, ale sa podkladki tez podkladki kontrujace i o takich myslalem
Flaha Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 taki patent McGyvera -przed przykręceniem nanieś na nie trochę silikonu, powinno pomóc... Hmmm, ale dlaczego się u ciebie odkręcaja...?
Pikuś Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 przed przykręceniem nanieś na nie trochę silikonu, powinno pomóc... Raczej proponowalbym specjalny preparat zapobiegajacy odkrecaniu sie srub. Silikon zle wplywa na elementy metalowe i moze Ci srubki korozja zechlac. podkladki kontrujace Pierwsze slysze o takim, chyba, ze u was sie mowi tak na podkładki sprezynujace. :mrgreen:
piurko Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 Murzyn napisał/a: podkladki kontrujace Pierwsze slysze o takim, chyba, ze u was sie mowi tak na podkładki sprezynujace. Są jeszcze podkładki koronkowe, z ząbkami Murzyn pewnie to miał na myśli
Gość Murzyn Opublikowano 14 Lipca 2006 Opublikowano 14 Lipca 2006 Murzyn napisał/a: podkladki kontrujace Pierwsze slysze o takim, chyba, ze u was sie mowi tak na podkładki sprezynujace. :mrgreen: ale wiadomo o co chodzi :mrgreen:
adadur Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Opublikowano 17 Lipca 2006 podkladki wypadaloby dac Nie bardzo one długościowo są wpasowane a ponaddto mają cianką podkładkę gumową [ Dodano: 2006-07-17, 07:47 ] taki patent McGyvera -przed przykręceniem nanieś na nie trochę silikonu, powinno pomóc...Hmmm, ale dlaczego się u ciebie odkręcaja...? A silikon jaki? są takie do klejenia? bardziej kojarzą mi się ze smarowaniem lub uszczelnianiem. [ Dodano: 2006-07-17, 07:49 ] przed przykręceniem nanieś na nie trochę silikonu, powinno pomóc... Raczej proponowalbym specjalny preparat zapobiegajacy odkrecaniu sie srub. Silikon zle wplywa na elementy metalowe i moze Ci srubki korozja zechlac. podkladki kontrujace Pierwsze slysze o takim, chyba, ze u was sie mowi tak na podkładki sprezynujace. :mrgreen: Preparaty tup[u loctite nie sprawdzą się ... to nie jest zwykły gwint a wkręca sie to w blaszę wiec z czym to mialo by się skleić ludzie podkładki te zwą się ... podkładki sprężyste ale one są zbyt grube i tak
ulti Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ja zauwazylem ze mi brakuja te wkrety, one maja tam taki bardzo duzy gwint Gdzie moge dostac takie wkrety? Bo w sklepach pytalekm i nie maja:/
adadur Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Przed urlopem kupiłem dwie ale nie szło ich wręcić - chyba coś w sklepie sie pomylisli bo one musza mieć dokładnie dobraną długość bo jak się przyjrzysz na gwincie jest samozabezpieczeni przed odkręceniem (niestety małoskuteczne). Obecnie pokrywe mam podczepioną obaskami zaciskowymi i sie ładnie trzyma
dark79 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 polecam sruby M6, nie zadlugie, ok 15mm,wkrecaja sie idealnie i trzymaja bez problemu, a jeszcze jedno pytanie, czy ktos kupowal oslone pod silnik z allegro?? chodzi mi o te nowe co sprzedaja.
Lukas Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ja kupowalem z allegro juz rok temu no i jakos rok wytrzymala (listonosz mi ja w maluszku przywiozl ale byl zły :mrgreen: )
ulti Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 polecam sruby M6, nie zadlugie, ok 15mm,wkrecaja sie idealnie i trzymaja bez problemu, a jeszcze jedno pytanie, czy ktos kupowal oslone pod silnik z allegro?? chodzi mi o te nowe co sprzedaja. A jaki skok gwintu? 0.5 1 czy 1.5? bo jak zobaczylem te oryginalne to one nawet z 2 maja p-m
adadur Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ja kiedyś zawadziłem podwoziem o !!! studzienkę !!! bez kitu, na brukowanej drodze tak jest wyniesiona do góry że jak brałem ją miedzy kołami to zawadziłem i teraz mam kawałek przedniej osłony ułamany. Muszę dokupić taki wkret od strony nadkola jeszcze. A przy opaskach pozostane to to dobry patencik
dark79 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 normalne M6 jakie mozesz dostac w sklepie, ta blaszka w ktora sie wkrecaja sie dostosuje i nie bedzie problemow
Rekomendowane odpowiedzi