slepy Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 A jak nie pasują to i tak trzeba to zrobić i tak. I to już byłby najmniejszy problem z tego rezania.. Staram się jedynie zwrócić uwagę, że wystarczy minimum chęci i własnego wysiłku, żeby odpowiedzieć sobie na większość zadawanych pytań, które padają nie tylko w tym wątku.. :gwizdanie: ksiadz99 kupisz lampy, obejrzysz je dokładnie i większość potencjalnych pytań rozmyje Ci się od razu.. dokładnie, większość rzeczy została już powiedziana, także do dzieła z rezaniem
ksiadz99 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 rezanie bedzie jak tylko dorwe lampy.. bede je mial na dniach i od razu chce przejsc do zakladania wiec nie wiem co jest zlego w tym, ze chce sie juz teraz upewnic... nie chce zeby mi cos wyskoczylo przy zakladaniu a wydaje mi sie ze nie bylo w tym watku czegos o wtyczkach do kierunkow.. na zdjeciu lamp przy kierunkowskazach widzialem tylko takie plastikowe fajki jasnego koloru..
Nosfer Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 spoko stary.. nic złego powodzenia w rezaniu
ksiadz99 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 jak zrobie to pokaze pzdr [br]Dopisany: 17 Luty 2009, 21:51_________________________________________________obiecalem wiec jest jakosc kiepska bo robione telefonem
endriuu Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Opublikowano 28 Lutego 2009 cud miód. jeszcze boczne kierunki na białe i grill po lifcie i bedzie calosc. jakies problemy w rezaniu byly?
ksiadz99 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 problemy ze zdjeciem zderzaka i dopasowaniem lamp zeby nie wystawaly po bokach bo niektore uchwyty byly spawane, ale za to cena odpowiednia - 400zl za pare oryginalnych valeo razem z wtyczkami prosto z auta na czesci. Oprawki kierunkowskazow przelozylem ze starych lamp i pasuja IDEALNIE! A boczne kierunki juz zamowione i sa w drodze, podobnie jak zaroweczki do soczewek philipsy bluevision co do grilla to nie moge sie zdecydowac a wiec chyba zostanie ten co jest tylko zrobie delikatna polerke chromu.
wojtas-audi Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 No wiec my tez wyrezalismy lampki tylko jest maly problem z podlaczeniem silniczków - jest tam wtyczka ze starych lamp z 3 kabelkami - brązowo niebieski, brązowo biały i żółto czarny bodajze - pod które piny we wtyczce je połączyć ?? Stare lampki do valeo. Oto fotka po przeróbce : Moze ktos wrzucal po rezaniu odrazu xenony do tego ?? Co byscie polecili zeby nie zaklucalo radia ?
Nosfer Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 :bicz3: 1) pod które piny we wtyczce je połączyć ?? Stare lampki do valeo. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_reflektory_zespolone_po_ii_lifcie_rezanie_i_montaz-t15032.0.html -Jeśli nie wiesz który kabel jest od czego, weż próbówkę i po kolei sprawdź gdzie jest co 2) Moze ktos wrzucal po rezaniu odrazu xenony do tego ?? Co byscie polecili zeby nie zaklucalo radia ? - zapytaj sprzedawcy najlepiej, ja płaciłem ok 200zł za przetwornice z żarnikami i nic nie zakłóca.. Ale proponuje kupić "slimy", bo te standardowe przetwornice (HID) nie mieszczą się pod lampę i nie ładnie to wygląda..
endriuu Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Opublikowano 28 Lutego 2009 - zapytaj sprzedawcy najlepiej, ja płaciłem ok 200zł za przetwornice z żarnikami i nic nie zakłóca.. Ale proponuje kupić "slimy", bo te standardowe przetwornice (HID) nie mieszczą się pod lampę i nie ładnie to wygląda.. eee ja włozyłem Koito. są dosyc grube i ładnie weszły. Wojtas czy ty robileś zgodnie z instrukcja na 1 stronie tego wątku? jesli tak to ta wtyczke ze starych silników powinienes od razu podłaczyc tak jak na schemacie...
wojtas-audi Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 eee ja włozyłem Koito. są dosyc grube i ładnie weszły. Wojtas czy ty robileś zgodnie z instrukcja na 1 stronie tego wątku? jesli tak to ta wtyczke ze starych silników powinienes od razu podłaczyc tak jak na schemacie... Macie jakies linki do tych co kupowaliscie ?? Co do silniczków to podlaczenie robilem zgodnie ze schematem - przejscie z valeo na valeo, niestety sa tam inne kolory kabelkow opisane w schemacie a w autku są inne .... Aha jeszcze jedno do swiatel dlugich jakie powinny byc zarowki ? Wiem ze H7 tylko chyba sa inne niz standardowe do mijania ?
endriuu Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Macie jakies linki do tych co kupowaliscie ?? http://moto.allegro.pl/item544060109_przetwornica_denso_koito_min_toyota_avensis_d2s.html a tu rezanie xenon: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_xenony_w_reflektorach_zespolonych_po_ii_lifcie_montaz_zarowek_i_przetwornic-t16972.0.html Co do silniczków to podlaczenie robilem zgodnie ze schematem - przejscie z valeo na valeo, niestety sa tam inne kolory kabelkow opisane w schemacie a w autku są inne .... miernik w rękę i wszystko jasne. Aha jeszcze jedno do swiatel dlugich jakie powinny byc zarowki ? Wiem ze H7 tylko chyba sa inne niz standardowe do mijania ? takie same jak do mijania - H7 to H7.
mrogal Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Co do silniczków to podlaczenie robilem zgodnie ze schematem - przejscie z valeo na valeo, niestety sa tam inne kolory kabelkow opisane w schemacie a w autku są inne .... zobacz na strone 17 tego watku na post z "" 23 Styczeń 2009, 12:16 "" jest fotka silniczka i opis kabelkow ktory kabelek we wtyczce silniczka sluzy do czego i porownaj z tymi kabelkami co wychodza z wiazki sterowania silniczkow z auta, kolory w lampie moga byc inne (u mnie tak bylo) ale w aucie sa takie jak w opisie na stronie pierwszej
przemciotorun Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 lampki swieca duzo lepiej niz stare tylko jest maly problem z regulacja reczna, jak krece ta srubka blizej sierodka samochodu to lampy chodza gora i dol jest oki! ale jak krece ta druga srubka kolo kierunkowskazu to niedzieje sie nic, a mam takie uczucie jakby lampy swiecily na krzyz (lampy spasowane dobrze z blotnikiem, zderzakiem i maska) ??? jutro i tak jade na stacje diagnostyczna zeby je ustawic...
toomi7 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Witam! Kupiłem dwie lampy valeo soczewki, zamówiłem juz silniczki od fiata punto 2, rozumiem ze musze jeszcze z ASO zamowic wtyczki 8d0 973 734, kupic kostki iso:), czy cos jeszcze bede potrzebowal? Chce sie dobrze przygotowac do tematu. Zaznaczam że przeczytałem wszytskie strony tematu mam juz lekki zamęt.... I tu zdjecie mojej lampy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce5c1f8c38a76a9b.html
endriuu Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Opublikowano 2 Marca 2009 jak przejrzysz zdjęcia i opisy do nich na 1 stronie, bedziesz wiedzial co ci potrzeba
toomi7 Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Na pierwszej stronie nie ma zdjecia lampy od srodka, wydaje mi sie ze bede potrzebowal jeszcze jakies okablowanie od srodka, tylko nie wem czy na pewno.
endriuu Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Opublikowano 2 Marca 2009 wszystkie kable powinny byc razem z lampą.
toomi7 Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Wlasnie dlatego dodalem zdjecie mojej lampy, poniewaz w srodku nie ma ani jednego kabla.....
Rekomendowane odpowiedzi