endriuu Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 nie kupuj tych z punto jesli masz ori silniczki ale wtyczke i tak musisz przerobic. bosche byly po I lifcie czyli od 97. ty masz lampy dzielone valeo jeszcze.
STO_PROCENT Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 nie kupuj tych z punto jesli masz ori silniczki ale wtyczke i tak musisz przerobic. bosche byly po I lifcie czyli od 97. ty masz lampy dzielone valeo jeszcze. dzieki endriuu za odpowiedź czytałem sporo na forum o zmianie wtyczek z okrągłych na te prostokątne ( dwie kostki z aso + piny) -to wiem Ale mi chodzi o tą wtyczkę od silniczków regulacji świateł - czy tą wtyczkę też będe musiał przerabiać do wspomnianych ori silniczków? dzisiaj przyglądałem się starym lampom - niby bosh jest wyryte w szkłach ale mam nadzieje że to nie robi różnicy
endriuu Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Opublikowano 5 Listopada 2008 jesli masz bosch wywryte to ktos juz zmienial lampy u ciebie. moglo byc uderzone. wtyczki do nowych lamp nie bedziesz musial zmieniac. zauwaz ze wtyki do nowego silnika nie maja odrebego wejscia w nowych lampach, tylko sa zespolone w jedej wtyczce.
STO_PROCENT Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Aaa teraz juz wiem... faktycznie w valeo nie ma miejsca na dwie wtyczki czyli podłączam 3 kabelki z regulacji świateł do tej prostokątnej według schematu z forum :>
endriuu Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Opublikowano 5 Listopada 2008 czyli podłączam 3 kabelki z regulacji świateł do tej prostokątnej według schematu z forum ja naturlich
wampir Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja mam pytanie odnosnie podpinania kabli przy przejsciu z lamp VALEO przed liftem na zespolone. Czy ktos mógłby podać dokładną rozpiskę co z czym połączyc i zdjęcia tych wtyczek z ASO krok po kroku jak to wygląda, przed w trakcie i po złożeniu, bo wątek jest bardzo chaotyczny i mam mnostwo watpliwości czy to będzie pasowalo... Niech mnie ktos poprawi, ale wydaje mi się, że w nowej lampie zespolonej są 2 żarówki H7 (?) oraz dioda do postojowek ?
endriuu Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Opublikowano 11 Listopada 2008 podpinajac valeo te twoje, na valeo zespolone, musisz posluzyc sie miernikiem. zdejmujesz swoja wtyczke i wlaczasz po kolei swiatla i merzysz gdzie jest napiecie. robisz schemat i podpinasz nowa wtyczke. schamat mozesz obrobic i zeskanowac. wyslac mi a ja wrzuce go do tego watku i bedzie dla potomnych. Niech mnie ktos poprawi, ale wydaje mi się, że w nowej lampie zespolonej są 2 żarówki H7 (?) oraz dioda do postojowek ? dokladnie tak, nie ma co poprawiac
Dibo Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Sam wymieniałem ze starych Valeo na Valeo w soczewce. Jeżeli chodzi o schemat to u mnie w Valeo było odbicie symetryczne w porównaniu do lamp Boscha (schematy które są na forum). Najprościej w Valeo są zamienione 1 z 3 i 4 z 5 w porównaniu do Boscha. Tu tak na szybcika przerobiłem schemat dla przejścia ze starych Valeo (lampy przedliftowe do 97r.):
endriuu Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Opublikowano 11 Listopada 2008 thx dibo. wrzucilem juz na 1 strone
orpheus Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Bardzo ładny wygląd Audiczki na tych lampkach ja też sobie takie zamontowałem ORYGINALNE VALEO NOWE. : Zmienia to wygląd autka.W Krakowie jest sklep co gość ma nowe ORGINALNE VALEO lampy w dobrej cenie. :th: Mariusz, daj jakieś namiary na te lampki! Po ile płaciłeś za nie??
Sebo83 Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam Was Obecnie mam lampy SONAR (kupa straszna!!!) Chcę kupić teraz ORI Valeo zespolone bądź DEPO. Pytanie moje brzmi. Czy jak już mam zamotnowane zespolone sonery to czy jak kupię valeo zespolone to będe tez coś musiał przerabiać? Wtyczki itp? Auto juz kupiłem z sonarami więc nie wiem jak to było wcześniej
Maxsimus Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Sonary mają wtyczkę jak oryginalne lampy valeo czy bosch przed liftem czyli wtyk okrągły hehe więcej zalet sonary nie mają poza prosta instalacją Jeżeli chcesz założyć lampki po II lifcie to przerabiania naprawde niewiele a efekt super. Pozdrawiam
Sebo83 Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 czyli nic już wycinać pewnie nei będe musiał, tylko wtyczki tak?
endriuu Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Opublikowano 12 Listopada 2008 czyli nic już wycinać pewnie nei będe musiał, tylko wtyczki tak? bedziesz musial wycicnac. sonary pasuja do niewycietego blotnika. nowe zespolone Depo czy Valeo juz nie. takze czeka cie rezanko...
TOM22 Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 panowie było coś na temat silniczków od fabi ale tamto foto niedziała niewiedzieć czemu i mam pytanko czy takie podejdą http://www.allegro.pl/item476262502_silniczek_regulacji_lamp_skoda_fabia.html
endriuu Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Opublikowano 13 Listopada 2008 nie wiedziec. wiedziec ze od punto podejda na bank
ykk Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 TOM22 powinny byc: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t37425.0.html;msg428453 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t15032.0.html;msg425837 ale jeszcze zapytaj sie tych osob, ktore tak twierdza..
endriuu Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Opublikowano 13 Listopada 2008 czyli z linkow wyzej wychodzi, ze od fabii I i golfa 4 pasuja silniczki (no i od Punto II)
TOM22 Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 jestem juz jakiś czas po zabiegu z ori bosch na zespolone ale mam pytanko ori bosche które miałem wcześniej były rewelacyjne nocą świeciły idealnie :>a te depo zespolone to normalnie nic niewidze jak bym maluchem jechał ;( ;( ;(czy też tak macie??? dodam ze żarówki nówki philipsy jakieś plus 30% światła,reflektory ustawione w stacji diagnostycznej i lipa proszę podzielcie się waszą wiedzą
endriuu Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Opublikowano 20 Listopada 2008 jestem juz jakiś czas po zabiegu z ori bosch na zespolone ale mam pytanko ori bosche które miałem wcześniej były rewelacyjne nocą świeciły idealnie :>a te depo zespolone to normalnie nic niewidze jak bym maluchem jechał ;( ;( ;(czy też tak macie??? dodam ze żarówki nówki philipsy jakieś plus 30% światła,reflektory ustawione w stacji diagnostycznej i lipa proszę podzielcie się waszą wiedzą Niemozliwe. ja po zmianie mialem 250% swiatla wiecej! do tego idealna granica swiatlo/cien, dwa dlugie snopy dajace przed siebie i duza poswiata na bokach: Kazda soczewka lepiej bedzie swiecic niz lustro (do tego lustro, wktorym to szyba ksztaltuje wiazkę światlą - jak w Boschach po I lifcie) Moze zarowki źle zamontowane? Nikt na Depo sie nie skarżył do tej pory. A może masz Sonary
Rekomendowane odpowiedzi