lutas Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 sam to moge kolo wymienic dobre i to, niektórzy nawet koła sami nie zmienią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tchorzo Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 co do napinacza, przy wymianie łożysk w alternatorze musiałem poluzować napinacz, teraz jak by nie chciał s powrotem wrócić na swoje miejsce i nie napina paska tak jak trzeba. to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutas Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Może sprężyna napinacza puściła, dawno go wymieniałeś ? Ja bym nie ryzykował z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 co do napinacza, przy wymianie łożysk w alternatorze musiałem poluzować napinacz, teraz jak by nie chciał s powrotem wrócić na swoje miejsce i nie napina paska tak jak trzeba. to normalne? ewidentnie wina samego napinacza, może wyskoczył z zamka? Sprawdź to. Albo sprężyna zakończyła swój żywot. tak p.s Jeżdże już miesiąc z paskiem Conti i nic rano nie piszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tchorzo Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Niestety ale mi coś "świergoli" po zapaleniu, najgorzej rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Niestety ale mi coś "świergoli" po zapaleniu, najgorzej rano a jaki masz pasek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tchorzo Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 pasek, normalny - nie wymieniałem go przy rozrządzie bo wydawał się dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 pasek, normalny - nie wymieniałem go przy rozrządzie bo wydawał się dobry ale jakiej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tchorzo Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Firmy nie pamiętam, ale chyba conti, jak by nie było musze dobrać się do napinacza bo chyba nic z tego nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 sa u mnie podejrzenia padnietego napinacza bo sie nie rusza odpowiednio tak jak mi moj mechanior powiedzial, a wy mi moze powiecie jakie sa objawy nasluchowe bardziej padnietego napinacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tchorzo Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 objawy nasłuchowe -> głuchy by usłyszał, po za klekotem słyszysz coś jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 no wlasnie nie zabardzo chyba ten silnik nie chodzi najciszej i nie wiadomo co tak te dzwieki wydaje, po zdjeciu paska wszystkie rolki chodza dosc cicho, alternator tez tylko ten napinacz nie odbija tak jak trzeba, ale czy to to takie dzwieki wydaje nie wiem, troche akby szumi, strzela jakby cos sie obijalo tak jakby w alternatorze, jutro zostawiam go mechanikom niech znajda usterke, jest jakis sposob oprocz tego ze srubokretem zeby okreslic stan zdrowia alternatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andegrand Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 miałem to samo napinacz za 300 zl i padł po 6 miesiącach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzdg Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Panowie dziekuje za informacje wszytsko poszło jak z płatka wymiana napinacza zajeła mi około 30 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqizzy Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 może ktoś podać numer napinacza w silniku AHU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek84 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Proszę administratora aby umieścić ten schemat działania w dziale Zrób to Sam na głównej. sporo osób o to pyta i byłoby to uzasadnione. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamix Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 mam pytanie czy jak rolka od napinacza mi piszczy to wystarczy że wymienię samą rolkę?dodam że wygięta jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetsnaz Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 nie, piszczy pasek a nie rolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamix Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 czyli do wymiany mam cały napinacz?kurde a ja nie pomyślałem i dzisiaj samą rolkę kupiłem...znowu koszty a nie dawno robiłem rozrząd i paski tak że paska szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutas Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Ja wsadziłem cały napinacz Hans Pries i jakoś jeżdżę bezproblemowo przez długi już czas. A kupowałem na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi