Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, to juz wiem o co chodzi.. :decayed:

Ile osob zabezpiecza takie auto-lakier itp? Rozumiem ze samo nalozenie tego specyfiku zajmuje 2-3h w jedna osobe tak?

Fabrycznie nowego auta nie polerujecie tak?

Myjecie go wogole czy tak o hop siup i zabezpieczenie?

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 527,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

siema

Czas który podałem wyżej jest do jednej osoby..czasem robimy w dwóch,2-3 to czas w którym przygotowujemy auto od podstaw czyli : mycie,odkurzanie, szyby ,polerowanie,nałożenie NANO.

to samo z używanym tylko ze w używanym robimy cały komplet czyli pranie i polerowanie :)

Opublikowano

polerowanie w 2-3 godziny? ja ostatnio jak polerowałem swojego to wyszło około 20h, macie jakąś specjalna technike? jakich środków używacie do polerowania?

Opublikowano

kkam nowego auta przecież nie będziesz polerował 20 h :) nowe auta polerujemy maszyna festool a nie Flexa.Wszystkie środki jak i pasty polerskie pochodzą od firmy Koch Chemie.

Opublikowano

Polerka doszła. Dostałem do niej takie wujowe futro, które przetestowałem na mojej ciulowej masce..ogólnie jechałem nieduży kwadrat...dopóki polerka nie zaczęła podskakiwać i nie przycierała już nałożonej pasty UC :mysli: Za dużo pasty ?

Opublikowano
Polerka doszła. Dostałem do niej takie wujowe futro, które przetestowałem na mojej ciulowej masce..ogólnie jechałem nieduży kwadrat...dopóki polerka nie zaczęła podskakiwać i nie przycierała już nałożonej pasty UC :mysli: Za dużo pasty ?

UC chcesz lakier audi spolerować :whistling: 3M, menzerna, scholl inaczej zajedziesz się jak kuna w agrescie :decayed:

Opublikowano

UC chcesz lakier audi spolerować :whistling: 3M, menzerna, scholl inaczej zajedziesz się jak kuna w agrescie :decayed:

całe mocno przytyrane b5 (nie swoje;)) zrobiłem UC+futro i nie było tragedii:naughty:

Ragga pasty nie dajesz dużo, powiedzmy 4-5 kropel wielkości grochu i ewentualnie jakimś atomizerem psiknij ze dwa razy na futro czystą wodą.

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:14 ----------

BTW na jakich prędkościach pracujesz?

Opublikowano

I pamiętaj o przetarciu IPA żeby było wiadomo ile rys usunąłeś a ile zamaskowałeś :wink:

Opublikowano

Ja używam do zwilżania Megsowego QD

Opublikowano

Moglibyście tak na szybko podać marki nie drogich, ale skutecznych specyfików typu, szampon do auta, wosk, pasta polerska? Ja się na tym totalnie nie znam, a specyfiki z Intermarche mnie nie przekonują :decayed:

Opublikowano

Jakim budzetem dysponujesz?

Srodkow jest cala masa.Rowniez tutaj opisanych.Wystarczy poczytac.

Opublikowano

całe mocno przytyrane b5 (nie swoje;)) zrobiłem UC+futro i nie było tragedii:naughty:

Ragga pasty nie dajesz dużo, powiedzmy 4-5 kropel wielkości grochu i ewentualnie jakimś atomizerem psiknij ze dwa razy na futro czystą wodą.

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:14 ----------

BTW na jakich prędkościach pracujesz?

Mikael..ja zrobiłem szybkiego testa na 1 i drugim biegu. Bawił się będę za tydzień na Żony nissanowozie jak skompletuję wszystko co mi potrzebne :wink:

Rękawica z Megsa powiem szczerze myślałem, że będzie lepiej wykonana..mam nadzieję, że będzie myło się dobrze. Fluffy dobry jest..jak wziąłem do ręki to aż mnie przytkało taki miękki :decayed:

Do smoły kupiłem Reno Flash..nie otwierałem, nie wąchałem .

Opublikowano
Moglibyście tak na szybko podać marki nie drogich, ale skutecznych specyfików typu, szampon do auta, wosk, pasta polerska? Ja się na tym totalnie nie znam, a specyfiki z Intermarche mnie nie przekonują :decayed:

Na lakierze Audi bardziej się zmachasz niż zobaczysz efekty ręczną korektą :P

Opublikowano

Tylko, że mechanicznie boję się, że bardziej zaszkodzę niż poprawię :facepalm:

A co do budżetu.. Kurcze, no nie wiem ile to tam może kosztować, za pastę G3 dawałem ze 30-40zł i to w miarę normalna cena, za szampon by Bricomarche 4,99zł, a za wosk koło 15zł :grin: Dajcie jakieś warianty cenowe :P Zależy mi na tym, żeby nie kupować 10 różnych specyfików, tylko coś ala 3 w jednym, zamiast np pasty gruboziarnistej, właściwej, wykończeniowej itp. :)

Opublikowano

Tylko, że mechanicznie boję się, że bardziej zaszkodzę niż poprawię :facepalm:

maszyna DA nie uszkodzisz lakieru, a lepszy efekt od polerowania recznego ;)

wiadomo nie to samo co rotacja...

aczkolwiek jak dostalem jette mk2 i akurat wtedy mialem Dasa pro to myslalem ze sie pochlastam,aby cos konkretnego z tego wyszło

Opublikowano

Do korekty Ci wystarczą dwie pasty np. Menzerna FG 500 i FF3000 jako wykończeniowa.

Opublikowano

A tą moją G3 coś zdziałam? :decayed:

Opublikowano

'coś' zdziałasz, ale w nieodpowiednich rękach można narobić szkód. Poza tym, zawsze musi być jakaś wykończeniowa pasta bo g3 tylko wypełnisz rysy.

Opublikowano

koledzy a powiedzcie mi czy do wytarcia auta po umyciu mozna uzywac irchy czy nie za bardzo?

Opublikowano
koledzy a powiedzcie mi czy do wytarcia auta po umyciu mozna uzywac irchy czy nie za bardzo?

Mikrofibra a najlepiej to fluffy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.