Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

lukaszr

Rekomendowane odpowiedzi

Lepsze zdjęcia dopiero jutro zrobię.

Ale jeśli chodzi o to czy widać swirxy czy drobne rysy to przyznaje że widać trzeba by polerke chyba zrobić żeby się ich pozbyć.

Czy wszystkie te środki co wymieniłem wyżej do niczego się nie nadają, aż takie złe kupiłem?

Jakie następnym razem powinienem kupić?

Myślę że szampon, glinka i quik detailer nie są takie złe.

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

tomek533, szkopuł w tym, że jest dużo innych fajnych środków tańszych a czasami lepszych niż Meguiars, glinka jak glinka, może być, QC mam Megsa ale jak go wykorzystam na 100% nie kupię 2gi raz (kupię CarPro Reload), szampon Megsa Gold Class zamieniłem na Surf City Garage "Pacific Blue wash&wax" i moim zdaniem bije go na głowę właściwościami i lepszą ceną

co do kolejnych zakupów, obserwuj wątek to się poduczysz co kolejnego kupić, zawsze nowe produkty staram się opisać w tym wątku albo wstawić fotki po użyciu, inni koledzy też mają wiedzę i opisują pewne produkty, więc jak pisałem, czytać, czytać i pytać to coś doradzimy wspólnie

vario, używałeś Reload ? Mi zostało pół litra Last Touch a potem trzeba będzie coś kupić a z tego co już czytałem to Reload zbiera bardzo dobre opinie :wink:

Ten surf city dobry? Mam od nich road trip grime destroyer. A do kol mam sealant Detailers wheel glaze, warte to cos?

Tap Tap

jeszcze nie ale nasz mistrz _Makki_ polecał, cena trochę wysoka ale wychodzi prawie 4 litry

Pewnie wart swojej ceny tak samo jak "pieszczoch" z CarPro :wink:

co tu dużo mówić, CarPro jest dosyć drogie ale warte swojej ceny, na YT są fajne filmiki jak spływa woda po Reload, po QC Megsa robią się raczej krople jak po wosku, już nie mówię jak ciągnie brud do siebie, jutro wstawię fotki swojego auta w miejscu gdzie jest QC Megsa, wosk Dodo i miejsce gdzie nie ma niczego, szok :)

Musze się wyżalić... Ostatnio ogarniałem czerwonego lexusa białym padem + 500. Szło jako tako. Jak już mi został ostatni panel z całego auta wpadło mi głowy olśnienie 'ej! może futro załóż głupcze?' Założyłem... nie chciało mi się reszty auta poprawiać bo rzucałem flugami po całym ogrodzie ;]

Krótki pytanie. Mam SV Metal Polish, którego ostatnio z ciekawości zarzuciłem na 5cm felgi polerowanej. Efekt? O_ja_pierdole. Lustro po paru ruchach. Można to to jakoś mechanicznie rozprowadzić? Jeżeli tak, to na jakim padzie? Jakiś niebieski?

pocas, jaką maszyną robiłeś? rotacją? futro nie nie rozrzuca pasty na rotacji pod warunkiem miękkiego startu, generalnie ja nie daję już pasty na pada/futro, nakładam osobnym aplikatorem na panel a potem maszyną ...

co do SV to pytaj _Makki_ on jest fanatykiem SV

kupiłem sobie Car-Pro IronX Snow Soap 50ml - Piany aktywne, mycie wstępne ale nie mam czasu na test :/

Ciekawe... Ja używam VP PH Neutral Snow Foam ale czas na zmienę... Albo Magi albo VP Advanced Neutral Snow Foam :wink:

Pany, pytanie za 100 punktów :decayed: Czy nakładając PB Black Hole rotacją na najniższych obrotach i miękkim padzie jako niedoświadczony mogę holosów narobić ? [h=1][/h]

Gracjan, zasada jest taka, że do finishingu jedziesz na mniejszych obrotach niż do korekty, ja finishing robię na 2,5-3cim biegu na Kestrellu, do korekty nie używam DA tylko Makity, po DA w ogóle nie powinno być hologramów, po to mam 2 maszyny, żeby po rotacji usunąć hologramy na finishowej paście, jakoś to wychodzi :)

---------- Post dopisany at 23:59 ---------- Poprzedni post napisany at 23:57 ----------

Pocas a okulary ochronne masz? Niebieski pad czyli 3M? nie podpowiem bo używam Flexipadsów, próbowałeś ręcznie trikolorem?

Auto po korekcie wiec jest tylko to co zostało no i kilka nowych drobnych od mycia, chyba nieuniknionych :wink:

Głównie chodzi mi o cleanery i glaze :wink: pasty finishowej w tym roku nie będę używał a do przyszłego pewnie skill będzie większy... czy używając rotacji i nakładając cleaner albo właśnie glaze mogę holo narobić ? to mi nie daje spokoju...

dokładnie, jedynie DA powinno usunąć hologramy, codziennie widzę kilkanaście aut po fuszerce robionej rotacją

jak i czym myjesz auto po korekcie ? nie powinno być ani jednej nowej ryski

---------- Post dopisany at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ----------

ja do cleanera kupiłem aplikator z mikrofibry, do wosku się nie nadaje, przetestuję go do W09, jak mechanicznie to cleaner też bym tylko DA nakładał, średnim padem

prewash, 2 wiadra, rękawica CarPro, Fluffy Dryer i na koniec QD :wink:

Źle się wyraziłem, to bardziej ryski od tego że ktoś się otarł o zakurzone auto itd :wink: Drobne, widoczne pod halogenem

---------- Post dopisany at 00:13 ---------- Poprzedni post napisany at 00:12 ----------

dokładnie, jedynie DA powinno usunąć hologramy, codziennie widzę kilkanaście aut po fuszerce robionej rotacją

jak i czym myjesz auto po korekcie ? nie powinno być ani jednej nowej ryski

---------- Post dopisany at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ----------

ja do cleanera kupiłem aplikator z mikrofibry, do wosku się nie nadaje, przetestuję go do W09, jak mechanicznie to cleaner też bym tylko DA nakładał, średnim padem

Dotychczas właśnie cleaner i glaze nakładałem padem bawełnianym ręcznie ale tak ostatnio pomyślałem że może bym spróbował rotacją ale jak mam szkód tylko narobić to po co mi to :wink: Chyba czas odłożyć kasę na DA :whistling:

kapuję, myślałem, że to ryski po myciu zaraz po korekcie a przed woskiem, to sorki

Nie nie, to nie to... sorka, źle się wyraziłem :wink:

Jest sens nakładać 2 warstwy Black Hole a na to Nattys Blue czy to nie ma sensu i tylko cleaner, na to BH no i wosk ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...