d4widoV Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 w końcu ogarnąłem fotki z ostatniej roboty Ci co mają jakieś pojęcie to zauważą szczegóły https://picasaweb.google.com/106841398270608020727/PassatB6?authuser=0&authkey=Gv1sRgCImrzK-j7676owE&feat=directlink powiedz, jakimi pastami jechales tego paska? 3packiem menzern? i jak aplikujecie te pasty? nakladacie na pada czy aplikatorem jak wosk?
variocustoms Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Menzerna, 500, 2000, 2500 w zależności czym, no i finish 3000 DA na finishowym padzie, więcej nie zdradzę
Rosemeyer Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Odpaliles już Gracjan tego KRAUSSa? Mi na DA dużo przyjemniej pracuje się na czarnych waflach niz zwykłych. Super relację ceny do jakości maja URBANy. Teraz będziesz pewnie 2x w tygodniu sciągał wosk i kłądł coś nowego, bo z DA to jednak zupełnie inna bajka i trudno przestać
variocustoms Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Gracjan, trzeba było kupić Mothers Billet metall polish, o niebo lepsza od tej co masz ja osobiście wolę rotację, ale na wykończenie to DA jest idealne, na twardych lakierach VAG, DA to raczej jest do dpy, po 30 min pracy DA palców nie czuję, a na rotacji tej co mam to mięśnie się ładnie rozwijają
Gracjan Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Odpaliles już Gracjan tego KRAUSSa?Mi na DA dużo przyjemniej pracuje się na czarnych waflach niz zwykłych. Super relację ceny do jakości maja URBANy. Teraz będziesz pewnie 2x w tygodniu sciągał wosk i kłądł coś nowego, bo z DA to jednak zupełnie inna bajka i trudno przestać Odpaliłem na razie na sucho w celu sprawdzenia Na razie kupiłem pady przedstawicieli chyba większości producentów, od Flexi przez Urbana po ABW Zobaczę czym będzie mi się najlepiej pracować i dokupię resztę.... Urban ma bardzo fajne ceny to fakt Jutro nie dam rady ale w sobotę mam w planie podziałać na dupowozie trochę i zobaczyć jak to działa i czym najwygodniej się pracuję.. zdam relację oczywiście
variocustoms Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 50/50 na BMW Sent from my Variophone
Rosemeyer Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Czarnego wafla mam też z WWL i tez jest ok.
Gracjan Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Tak więc jestem po pierwszych testach z DA i jestem bardzo miło zaskoczony:shock3: Nie wiem jak wcześniej mogłem robić to wszystko ręcznie:facepalm: Jedyne co mnie ciekawi to dlaczego tak trudno było spolerować cleaner ( Achilles ), nałożyłem 4-5 kropel na pada ( gładki Urban ), wydzieliłem sobie na masce fragment ~40x40cm no i jazda, starałem się wypracować prawie do zera, została lekka mgiełka która mnie zaskoczyła pod względem trudności spolerowania, trzeba było się dość mocno zaprzeć i trzeć Nie wiem czy coś źle zrobiłem czy to taki model cleanera, może ktoś podpowie Następnie spróbowałem z AG SRP + pad Flexipads Softouch wafel i tu już bajka, ładnie się rozprowadza, nic nie chlapie i spolerowanie baardzo łatwe Co do samej maszyny, polecam każdemu... Pracuje się bardzo łatwo i przyjemnie żałuję że wcześniej nie kupiłem
Rosemeyer Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Nie wiem jak wcześniej mogłem robić to wszystko ręcznie:facepalm: Haha - zadawalem sobie dokładnie to samo pytanie jak wiosną kupiłem Lare
Gracjan Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Nie wiem jak wcześniej mogłem robić to wszystko ręcznie:facepalm: Haha - zadawalem sobie dokładnie to samo pytanie jak wiosną kupiłem Lare Ciągle nie umiem tego zrozumieć U mnie to jeszcze pan pikuś ale u ciebie taki autobus do roboty:grin:
Chuck Norris Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Witam Panowie, zakupy cały czas robię na stronie Meguiar's - Kosmetyki samochodowe, Autokosmetyki, Chemia samochodowa - Strona główna , możecie mi jakąś inną dobrą stronę polecić?
Gracjan Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Ja kupuję tylko tu: ShowCarShine - Detailing Shop lub tu Detailing kosmetyki samochodowe meguiars collinite poor boys, scholl concepts - MrCleaner Detailing Shop
Chuck Norris Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Ok, wielkie dzięki. Jeszcze mam takie pytanie, na szybach mam widoczne plamy i nie da się niczym je zmyć, myślałem o glince ale jakoś nie jestem przekonany, mam megsa produkt do mycia szyb i nie daje on sobie rady. Wygląda to jakby zaschnięta woda.
clinque Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 pany szybkie pytanie, znajomy malowal auto i jest doslownie zalane klarem, trzeba jechac papierem. Jaka potem pasta na to, zeby rys nie bylo? W miare po taniosci, bo to stara 206stka
variocustoms Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Menzerna 500, potem 2000 a na koniec 3000, roboty będzie masa
clinque Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Menzerna 500, potem 2000 a na koniec 3000, roboty będzie masa dzieki! domyslam sie ze roboty bedzie kupa, ale trzeba cos z tym zrobic
variocustoms Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 jaką maszyną będziecie usuwać gradację? jaka gradacja papieru?
clinque Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 gdzieniegdzie jest na prawde grubo wiec myslalem o tysiaku potem 1500 i na koniec 2000 wszystko recznie. Poradzi sobie ta pasta potem z tymi rysami? Lepiej zapytac, niz zrobic i sie potem martwic polerke mam katowa z reg obortow, utrzymuje obroty pod obiazeniem
kkam Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Ok, wielkie dzięki. Jeszcze mam takie pytanie, na szybach mam widoczne plamy i nie da się niczym je zmyć, myślałem o glince ale jakoś nie jestem przekonany, mam megsa produkt do mycia szyb i nie daje on sobie rady. Wygląda to jakby zaschnięta woda. kup tlenek ceru - napewno da rade
Rekomendowane odpowiedzi