variocustoms Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Szybciej idzie rotacją ale doświadczenie konieczne, DA dłużej ale bezpieczniej Sent from my Variophone ---------- Post dopisany at 17:32 ---------- Poprzedni post napisany at 15:27 ---------- Gracjan, chyba widziałem twoje auto na stronie MrCleanera
otomsono Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Będąc ostatnio w MrCleaner, zapytałem co by polecił do felg (byłem nastawiony na IronX- z racji tego że felgi były naprawdę "zapuszczone"). Gościu polecił mi Nielsen non-acidic aluminium cleaner, koszt 25zł za 1l a więc na głowę bije IronX pod względem ceny ale czy działa tak samo.... postanowiłem sprawdzić. Pacjenci (jesden z 4'ech): Zestaw: to co było pod ręką, tj. opryskiwacz, jakaś szczotka z tesco i szczoteczka do zębów A więc do dzieła, koleś polecał zrobić roztwór 1:5 mnie się nalało trochę więcej i wyszło 1:4. Felga po chwili od spryskania: Po kilkunastu ruchach szczotką i spłukaniu wodą szczęka mi opadła... Zobaczcie sami: Wcześniej próbowałem wielu marketowych środków ale wszystko to było g.... warte. Polecam ten środek, tak działa rozcieńczony 1:4, jakby było 1:1 to chyba bym nie musiał szczotki używać xD Pozdrawiam.
H4mm3R Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Będąc ostatnio w MrCleaner, zapytałem co by polecił do felg (byłem nastawiony na IronX- z racji tego że felgi były naprawdę "zapuszczone"). Gościu polecił mi Nielsen non-acidic aluminium cleaner, koszt 25zł za 1l a więc na głowę bije IronX pod względem ceny ale czy działa tak samo.... postanowiłem sprawdzić.Pacjenci (jesden z 4'ech): http://imageshack.us/a/img3/1393/10803035.jpg http://imageshack.us/a/img100/5026/14265208.jpg Zestaw: to co było pod ręką, tj. opryskiwacz, jakaś szczotka z tesco i szczoteczka do zębów http://imageshack.us/a/img171/9454/92298476.jpg A więc do dzieła, koleś polecał zrobić roztwór 1:5 mnie się nalało trochę więcej i wyszło 1:4. Felga po chwili od spryskania: http://imageshack.us/a/img694/7065/20184357.jpg Po kilkunastu ruchach szczotką i spłukaniu wodą szczęka mi opadła... Zobaczcie sami: http://imageshack.us/a/img96/8087/97927977.jpg http://imageshack.us/a/img515/6599/70782402.jpg Wcześniej próbowałem wielu marketowych środków ale wszystko to było g.... warte. Polecam ten środek, tak działa rozcieńczony 1:4, jakby było 1:1 to chyba bym nie musiał szczotki używać xD Pozdrawiam. Faktycznie środek bardzo fajny ale mocnej smoły nie ruszy, widać to na ostatnim foto. Do regularnego mycia jak najbardziej ---------- Post dopisany at 19:16 ---------- Poprzedni post napisany at 19:15 ---------- Panowie ma ktoś Lare epl - 41? Jest do niej uchwyt "U" albo można takie coś ewentualnie dokupić? Napisz do dystrybutora LARE na KA, chwalili się kiedyś że mają dostęp do wszystkiego więc powinni pomóc Tak też zrobiłem, THX
Gracjan Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Vario, dobrze widziałeś, byłem na spocie otomsono, środek dobry ale służy czemuś innemu... IronX usuwa metaliczne zabrudzenia a aluminium cleaner to poprostu środek do mycia Spryskałbyś Ironem to pewnie trochę by jeszcze pokrwawiło ---------- Post dopisany at 19:28 ---------- Poprzedni post napisany at 19:27 ---------- H4mm3r,
otomsono Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Faktycznie środek bardzo fajny ale mocnej smoły nie ruszy, widać to na ostatnim foto. Do regularnego mycia jak najbardziej Dobrze zauważyłeś, może macie jakieś propozycje na usunięcie tych kropek smoły ?
Gracjan Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Faktycznie środek bardzo fajny ale mocnej smoły nie ruszy, widać to na ostatnim foto. Do regularnego mycia jak najbardziej Dobrze zauważyłeś, może macie jakieś propozycje na usunięcie tych kropek smoły ? Prickbort, Nielsen Tar and Glue Remover... Jeszcze jak się nie mylę to naftą oświetleniową można spróbować
Kali S4 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Dokładnie,zwykła nafta oświetleniowa za 5 zeta /0.5 l daje zadowalający efekt:thumbup1:
Ralph53 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Reno Flash też dobrze radzi sobie ze smołą i jest tani
Bieniek Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Nielsen T&G remover jest do bani. Prickbort bije go na glowe.
variocustoms Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Miałem Nielsena przed Prickbortem i dawał radę, jak trzeba było, to na szmatkę i się ścierało smołę Sent from my Variophone
Gracjan Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Używam Nielsena i uważam jak vario że daje rade Psikam na felgę, chwila przerwy, potem na aplikator bawełniany, kilka przetarć i czysto
Bieniek Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 Używam Nielsena i uważam jak vario że daje rade Psikam na felgę, chwila przerwy, potem na aplikator bawełniany, kilka przetarć i czysto Tak to dziala nawet zmywacz do paznokci. Za te pieniadze powinien dawac cos wiecej.DO tego smierdzi i momentalnie wysycha.
Skruszo Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 na smołę proponuję DecaBit. koszt to 16,50 -psiuka sie na smołę i momentalnie widać jak zaczyna się rozpuszczać i spływać. Ogólnie polecam
Tomasz Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 mnie Nielsen non-acidic aluminium cleaner nie zachwycił pod żadnym względem, średnio puszcza brud, a to że po szczotkowaniu schodzi brud to żaden argument, bo marketowy środek podobnie zadziała także jaj nie urywa ale może być
bart1907 Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Ciekawe czy to wlasnie ten produkt naklejka wyglada troszke inaczej hmm Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner 1l - do felg (2672934858) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bigos_s Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 A co z szybami panowie ? macie jakieś super sposoby mycia szyb od wewnętrznej strony? Mam z tym straszny dylemat bo czym bym nie mył pojawiają się smugi. Czy preparaty w stylu 2w1 też nadają się od środka np RAIN-X 2w1 500ML - CZYSTE SZYBY I OCHRONA - ShowCarShine - Detailing Shop
variocustoms Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Ja myję tylko Clin'em i nie ma smug Sent from my Variophone
bigos_s Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Ja myję tylko Clin'em i nie ma smug/QUOTE] To jestem w szoku. Próbowałem Clinem itp środkami i zawsze efekt jest taki że jak jadę "pod słońce" to widzę niedopracowaną szybę - ale to już chyba zboczenie Vario a jeżeli chodzi o procedurę to psikasz na szybę > myjesz > przecierasz do sucha mikrofibrą czy papierem jakimś? (ja próbowałem takim papierem bezpyłowym używanym na lakierni i też nie jest to tak jak bym chciał)
otomsono Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Clin + ręczniki papierowe i masz błysk.
variocustoms Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Jak palisz w aucie to powinno 2 razy się przemyć, używam ręczniczki i fibrę do szkła Sent from my Variophone
Rekomendowane odpowiedzi