Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

używał ktoś z was Megiar's Ultimate Quick detailer i Meguiar's Engine Dressing? jakieś pozytywne opinie ?

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

używał ktoś z was Megiar's Ultimate Quick detailer?

Tak ja. Spokojnie możesz brać, super produkt :good: :good: :good:
Opublikowano

Dopiero zamawiam zestawik kosmetyków. Czyli glinke się formuje na placek i przesuwa po samochodzie jeżeli jej powierzchnia jest zabrudzona i ma zanieczyszczenia nalezy uformować nową aby była czysta i tak w koło tak?

Opublikowano

Dopiero zamawiam zestawik kosmetyków. Czyli glinke się formuje na placek i przesuwa po samochodzie jeżeli jej powierzchnia jest zabrudzona i ma zanieczyszczenia nalezy uformować nową aby była czysta i tak w koło tak?

przesuwając musisz używać Quick detailera lub w wody z kilkoma kroplami szamponu aby był poślizg, (Nie można glinkować na sucho),

tak brudną ugniatasz i formujesz nowy placek z tej samej glinki (chyba że jest tak brudna że nie da się zrobić czystego placka)

Opublikowano

używał ktoś z was Megiar's Ultimate Quick detailer

Wybór Quick detailera zależy też od rodzaju wosku użytego w zabezpieczeniu. Jeśli używasz z czystą carnaubą to wybierz detailera też na takiej bazie. Jeśli zaś masz powłokę polimerową lub wosk hybrydę to jak najbardziej UQD ma rację bycia - w zasadzie bezkonkurencyjny :kox:

Zbierasz syf jakimś małym kawałkiem glinki 20 -30 g. Patrzysz prawie po każdym ruchu ile syfu zebrała i po prostu zagniatasz ten kawałek na nowo, aby zebrany brud wpadł do środka. W gruncie rzeczy taki kawałek starczył mi na obrobienie Avensisa i zostawiłem sobie go na mycie felg - jeszcze się przyda.

Opublikowano

Meguiar's kupiony, mam tak duże auto, że chyba na jedno zastosowanie tylko wystarczy, następnym razem pewnie kupię Chemical Guys'a, mam Smartwax Dressing i RimWax i jest OK więc firma sprawdzona

Opublikowano

Zbierasz syf jakimś małym kawałkiem glinki 20 -30 g. Patrzysz prawie po każdym ruchu ile syfu zebrała i po prostu zagniatasz ten kawałek na nowo, aby zebrany brud wpadł do środka. W gruncie rzeczy taki kawałek starczył mi na obrobienie Avensisa i zostawiłem sobie go na mycie felg - jeszcze się przyda.

Proszzzzz

Tylko dobrze trzymaj tą glinkę. Jeśli spadnie na ziemię jest absolutnie DO WYRZUCENIA!

Opublikowano

Vario, coś dla Ciebie. Pan prosto z Alabamy z niezłym klocem :)

Opublikowano

Do czego jest ten ultimate quik detailer? Bo go mam ale nie wiem jak, do czego go używać :P

Opublikowano

z tego co widzę, samo glinkowanie przynajmniej 8 godzin, potem Ultra Compound pewnie z 6, potem Dodo z 6, samo mycie z wycieraniem + odkurzanie środka + Autoglym Interior Shampoo + Smartwax Smart Dressing + opony i felgi zabiera mi minimum 5 godzin[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 00:02_________________________________________________mlody drog QD jest do szybkiego czyszczenia (pewnie najlepiej po umyciu) i nabłyszczania pojazdu :) ot tak jak byś się na show szykował

Opublikowano

Czyli co, np jadę za tydzień na show, wywoskuje sobie tutaj auto pięknie w domu, a na show mam 250 kilometrow to co, tam moge sobie zrobic QD? nie rysuje to lakieru jak bede kurz wcierał?

Opublikowano

wejdź na stronę Meguiar's i poczytaj sobie, ja dzisiaj brudne auto wytarłem na sucho mikorfibrą (kawałek na próbę), potem spryskałem QD i wytarłem i blask jak cholera

Opublikowano

z tego co widzę, samo glinkowanie przynajmniej 8 godzin, potem Ultra Compound pewnie z 6, potem Dodo z 6, samo mycie z wycieraniem + odkurzanie środka + Autoglym Interior Shampoo + Smartwax Smart Dressing + opony i felgi zabiera mi minimum 5 godzin[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 00:02_________________________________________________mlody drog QD jest do szybkiego czyszczenia (pewnie najlepiej po umyciu) i nabłyszczania pojazdu :) ot tak jak byś się na show szykował

co do wszystkiego się zgodzę, ale 6h na nakładanie wosku :blink:, odejmij 4h i poświęć je na przygotowanie lakieru pod wosk

Opublikowano

z tego co widzę, samo glinkowanie przynajmniej 8 godzin, potem Ultra Compound pewnie z 6, potem Dodo z 6, samo mycie z wycieraniem + odkurzanie środka + Autoglym Interior Shampoo + Smartwax Smart Dressing + opony i felgi zabiera mi minimum 5 godzin

Nie wiem skąd Ty to wszystko wziąłeś. TIRa będziesz robił ? Glinkowanie 8h ????? Chyba 10 aut.

Mycie - 1h, glinkowanie 45 min, polerowanie (tutaj może być długo, bo wszystko zależy od stanu lakieru i czy ręcznie czy maszynowo), wosk 30 minut. Co do tych ostatnich czynności to też trochę przydługo, no ale jak robisz dokładnie to w sumie tyle może zejść, ale z tym wcześniej to przesadziłeś.

A propo tego wosku Orange - tylko się nie zdziw jego nietrwałością.

Opublikowano

Łukaszu siurku - przyjacielu od serca.. , a jakąś aktywną pianę fest zajebistą ? :naughty::naughty:

Ale, żeby była jak bita śmietana normalnie :decayed:

Opublikowano

Jeżeli masz dobrą pianownicę to będzie jak bita śmietana. Najdłużej utrzymuje się MagiFoam, na nawoskowane auto jest fajna Valet Pro Neutral Foam a jeśli nie to Orange Pre Wash. Osobiście jak nie mam czasu na mycie używam zestawu Neutral Foam i po spłukaniu jadę Valet Pro Poseidon Carnauba wash - daje niesamowitego kopa i odpycha wodę.

Opublikowano

Łukaszu siurku - przyjacielu od serca.. , a jakąś aktywną pianę fest zajebistą ? :naughty::naughty:

Ale, żeby była jak bita śmietana normalnie :decayed:

Duże stężenie Hyper Washa (ewentualnie APC) lub Valet Pro pH Neutral Snow Foam.

Inna sprawa to pianownica - od niej zależy czy będziesz miał pianę płynną czy jak śnieg. Jak coś pianownicę też mogę podrzucić.

Poza tym pamiętać należy, że aktywne piany nawet pomimo tego, że producent pisze o neutralnym pH są dość mocne i potrafią bez problemu naruszyć warstwę wosku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...