Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Że niby pół-hanys pół-gorol? Widzę, że robisz mi szybki kurs śląskiego przed spotem [br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 23:23_________________________________________________Ale wyjaśnienie tego jest... interesujące :gwizdanie: Krojcok - uokryślyńy dlo czowjeka, kery je půł-hanysym a půł-gorolym. Uoznoczo to, iże jedyn ze uůnygo uojcůw ńy pochodźůł ze Ślůnska (bez tyn przikłod bůł ze fali imigracyje na Ślůnsk za PRL-u). Krojcoki ńyrzodko godajům fest dobrze po ślůnsku, znamjyńńy kej jygo familijo na tyj źymji mjyszko. Ale o dziwo i zrozumiałe nawet dla zwykłego gorolka
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 krojcok u psa to je taki właśnie kundelek , uj wie co to za rasa
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 krojcok u psa to je taki właśnie kundelek , uj wie co to za rasa Idzie skumać jakby nie było
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Idzie skumać jakby nie było No no no :gwizdanie: Tyś już je prawie swoja dziołcha
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Prawie robi wielką różnicę, bo po Waszemu dalej gadać ni cholery nie umiem No i nadal potrzebuję słownika tudzież tłumacza
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Prawie robi wielką różnicę, bo po Waszemu dalej gadać ni cholery nie umiem No i nadal potrzebuję słownika tudzież tłumacza godać dziołcho godać
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Prawie robi wielką różnicę, bo po Waszemu dalej gadać ni cholery nie umiem No i nadal potrzebuję słownika tudzież tłumacza godać dziołcho godać Hahaha jakbym kabaret słyszała! :polew: "-ten szczur godoł, godoł -mówił - godoł ciulu!"
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 A tego to nie znałam! Hahaha [br]Dopisany: 08 Styczeń 2011, 23:44_________________________________________________Gorolki o wszystkim nie wiedzą... Trzeba je oprowadzać po tym śląskim świecie
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Szukałem na YT ale jeszcze nie ma Ale to dosyć nowe Z "Ryjka 2010"
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Szukałem na YT ale jeszcze nie ma Ale to dosyć nowe Z "Ryjka 2010" Na spocie opowiesz całość i ponaśladujesz... będzie prawie jak YT
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Szukałem na YT ale jeszcze nie ma Ale to dosyć nowe Z "Ryjka 2010" Na spocie opowiesz całość i ponaśladujesz... będzie prawie jak YT tu masz podobnie , ale jest kmiocie zamiast "ciulu" .... druga wersja 10000000 razy lepsza 4:32 ale na Ryjku duuuużo lepsze Kabaret Młodych Panów i kabaret Smile - król ZUS 12 Mazurska noc kabaretowa
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Szukałem na YT ale jeszcze nie ma Ale to dosyć nowe Z "Ryjka 2010" Na spocie opowiesz całość i ponaśladujesz... będzie prawie jak YT tu masz podobnie , ale jest kmiocie zamiast "ciulu" .... druga wersja 10000000 razy lepsza 4:32 ale na Ryjku duuuużo lepsze Kabaret Młodych Panów i kabaret Smile - król ZUS 12 Mazurska noc kabaretowa "husaria z Torunia" :polew: :polew: (przy okazji całość obejrzałam) Hahahahahahah z tym kmiotem też dobre
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Szukałem na YT ale jeszcze nie ma Ale to dosyć nowe Z "Ryjka 2010" Na spocie opowiesz całość i ponaśladujesz... będzie prawie jak YT tu masz podobnie , ale jest kmiocie zamiast "ciulu" .... druga wersja 10000000 razy lepsza 4:32 ale na Ryjku duuuużo lepsze Kabaret Młodych Panów i kabaret Smile - król ZUS 12 Mazurska noc kabaretowa "husaria z Torunia" :polew: :polew: (przy okazji całość obejrzałam) Hahahahahahah z tym kmiotem też dobre "ciulu" jest sto razy lepsze , mam to nagrane na dekoderze z cyfry ale tu chyba nie da się tego zapodać i jakby co to "Kabaret Młodych Panów" z Rybnika
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Mówiłam na spocie będziesz scenkę odgrywać [br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 00:07_________________________________________________ i jakby co to "Kabaret Młodszych Panów" z Rybnika Wiem...
diman Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 A teraz wpieprzam galet Galet...? taka świnia w galarecie :polew:
Wilma Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 A teraz wpieprzam galet Galet...? taka świnia w galarecie :polew: A nie nóżki wieprzowe? To by chociaż po naszemu było - nóżki... octem lub sokiem z cytryny się polewa...
ROBERT Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 a tam nóżki :gwizdanie: Twoje to bym polał łoctem albo czymś innym , albo w ogóle zobaczyłbym co tam masz ciekawego :gwizdanie: [br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 00:14_________________________________________________ taka świnia w galarecie :polew:
Rekomendowane odpowiedzi