andy_sky Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 gdy cofam słycać walenie,tłumikarz wymieniacz stwierdził plecionka,nie wydaje mi się gdyż nie jest porwana ani odymiona,czy przyczyną mże być poduszka silnika?
Krzy0 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zobacz na koncowke tlumika jak drga to wymien plecionke
dawcav6 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 " walenie " są takie ryby a tak serio zaglądałeś pod wozidło bo dziwne że słychać tylko jak cofasz sprawdź elastyczne łączniki często się zdarza że jak poducha pod silnikiem już do niczego to zaraz plecionke szlak trafia
Krzy0 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Przerabiałem w swojej b5 plecionke tez przy cofaniu tlumik brzeczał z tyłu,wymieniłem wszystkie podwieszki i nic to nie dało dopiero jak wymieniłem plecionke to sie buczenie w srodku uspokoiło i tłumik przestał drgac
andy_sky Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zobacz na koncowke tlumika jak drga to wymien plecionke nie drga :>
zgredek27 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 A stojac na postoju odczuwasz smród spalin w środku? Do tego samochód głośniej "chodzi"? Wtedy stawiałbym na plecionke, wystarczy poruszac na zapalonym za ostatni wydech, u mnie już się dźwięk zmienia przy uwalonej plecionce.
andy_sky Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 no ale ta plecionk wygląda na git nie okopcona nie porozrywana,jak zatkam rury to mam ciśnienie
Hoodek Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 U mnie tak samo robi i tez kazano wymienic mi plecionke, Jaki jest to koszt moze wiecie???
andy_sky Opublikowano 21 Września 2010 Autor Opublikowano 21 Września 2010 ja zauważyłem że jest to jakby terkotanie [br]Dopisany: 06 Lipiec 2010, 11:03_________________________________________________w końcu uporałem się z terkotaniem winna poplecionka
Luka3s Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 wymieniałem dzisiaj plecionke bo 1) drżał mi tłumik jak choooj po ograzmie 2) strasznie "buczało" w środku samochodu ... jakbym miał z 1000koni Wymieniłem plecionkę + robota = 120zł czy tam 130zł już nie pamiętam , teraz jest cisza.. piękna cisza... nawet nie czuje jak mam 3,5 k obr, wcześniej na starej plecionce przy 3,5k mysllaem ze mam z 6k obr. teraz cisza....jest pięknie. [br]Dopisany: 21 Wrzesień 2010, 23:57_________________________________________________wymieniłem ją po 15 latach naprawdę cisza jest bezcenna... superankco. Polecam tą wymiane.. zobaczycie dużą różnice jeśli to przyczyna waszych "niedociągnięć"
paput Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 wrzuć jedynkę lub wsteczny i spróbuj popuszczając szybko sprzęgło i szybko je wciskając poszarpać silnikiem a druga osoba nie patrzy na komorę silnika skąd dobiega hałas
rusektdi Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 U mnie na szczescie skonczylo sie tylko na plecionce na szczescie to nie jest drogi interes
andy_sky Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 wrzuć jedynkę lub wsteczny i spróbuj popuszczając szybko sprzęgło i szybko je wciskając poszarpać silnikiem a druga osoba nie patrzy na komorę silnika skąd dobiega hałas do kogo adresujesz tą poradę
aju Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Zobacz na koncowke tlumika jak drga to wymien plecionke u mnie drgała i nie była to plecionka a wieszaki wydechu
paput Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 wrzuć jedynkę lub wsteczny i spróbuj popuszczając szybko sprzęgło i szybko je wciskając poszarpać silnikiem a druga osoba nie patrzy na komorę silnika skąd dobiega hałas do kogo adresujesz tą poradę jak chcesz sprawdzić poduszki czy są dobre be ruszania silnikiem? Masz wątpliwości co do poduch więc opisałem Ci sposób sprawdzenia
andy_sky Opublikowano 23 Września 2010 Autor Opublikowano 23 Września 2010 wrzuć jedynkę lub wsteczny i spróbuj popuszczając szybko sprzęgło i szybko je wciskając poszarpać silnikiem a druga osoba nie patrzy na komorę silnika skąd dobiega hałas do kogo adresujesz tą poradę kolego jak chcesz udawać mądrego to najpierw poczytaj cały wątek,napisałem,że problem załatwiony i tyle :gwizdanie: jak chcesz sprawdzić poduszki czy są dobre be ruszania silnikiem? Masz wątpliwości co do poduch więc opisałem Ci sposób sprawdzenia
andy_sky Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 to była plecionka i od wymiany minęło półtora roku i znów do wymiany
Krzy0 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jest gosc na allegro co sprzedaje niby oryginalne tego samego producenta co ori.Ja taką zamowiłem i wykonaniu niczym sie nie rozni od tej oryginalnej,cena 90 zl mam gdzies wizytowke jak cos moge poszukac
andy_sky Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jest gosc na allegro co sprzedaje niby oryginalne tego samego producenta co ori.Ja taką zamowiłem i wykonaniu niczym sie nie rozni od tej oryginalnej,cena 90 zl mam gdzies wizytowke jak cos moge poszukac proszę PW
Rekomendowane odpowiedzi