Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi na gazie pali 15l /100 km czy to nie za duzo? jeżdze bez klimy

zacznijmy od tego, jak jeździsz

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mi na gazie pali 15l /100 km czy to nie za duzo? jeżdze bez klimy

uwielbiam takie posty... a moze bys napisal jak jezdzisz ? z butem ? delikatnie ? dlugie trasy ? krotkie i czeste korki ? miasto ? trasa ? rozmiar kol .......

na spalanie ma wplyw MILIARD ;]]]]] czynnikow

Opublikowano

hehe no więc tak:D jeżdze po mieście (Wrocław - korki non stop):D, w granicach 2500-3000 obrotów, kapcie mam normalnie 15 nie pamietam dokladnie reszty rozmiarów, można powiedzieć że jeżdze w miare spokojnie, no ja mam okazje to wiadomo że go przybutuje:D w 90% jeżdże po mieście..

myślałem nad wymianą termosyatu po temp nie trzyma, jakieś świece porządne fiiltry mam wymienione co jeszcze moge zrobić:D

Opublikowano

wg mnie pali ci dobrze

Opublikowano

na odcinku trochę ponad 20km śr. spalanie wg. komputera 4,7l/100km, średnia prędkość 86km/h. Dodam, że to było na wspaniałej remontowanej "autostradzie" A2 i poruszałem się ciągle za tirem :decayed:

Opublikowano

a moja A4 ciągle nie chce palić 15 w mieście :no:

ostatni bak raczyła wciągnąć w tempie 10,6 na każde 100km :wink4:

co gorsze nie odbyło się to jadąc za tirem tylko niestety ciągle cały bak tylko w mieście :wallbash::kox:

Opublikowano

Witam.

Moje cztery koleczka ostatnio na trasie Wroclaw -> Holandia -> Wroclaw, 860 km w jedna strona. Na autostradzie nie przekraczajac 160km/h wessalo 7,2l/100km. Jak jezdze do roboty - 20 km autostrada nie przekraczajac 130km/h, potem troche drogami miedzy wioskami jakies nastepne 20 km z predkoscia max 100km/h, moja audiczka spala minimalnie 6l/100km. Jak zalacze klime to spala okolo 6,3 do 6,5l/100km. Jeszcze nie udalo mi sie zejsc ze spalaniem ponizej 6l/100km. oczywiscie w takim trybie podrozowania. Jezdze raczej spokojnie nie przekraczam 3000 obr/min i nie pale gum ruszajac spod swiatel.

Jezdze na 16" oponkach o szerokosci 205 mm.

Nie wiem czy to spalanie jest ok... Ale mnie sie wydaje troche za wysokie.

Napiszcie co Wy otym myslicie. Moze te diselki tak maja :(

Pozdrawiam serdecznie.

PS. Przepraszam za brak Polskich znakow :)

Opublikowano

ostatni bak raczyła wciągnąć w tempie 10,6 na każde 100km

to masz spalanie takie samo jak ja w TDi w miescie :gwizdanie:

Opublikowano

a ja dzisiaj słyszałem na spocie jak kolega 2.5 163km B7 zrobił na baku 940km :shocked:

Opublikowano

ostatni bak raczyła wciągnąć w tempie 10,6 na każde 100km

to masz spalanie takie samo jak ja w TDi w miescie :gwizdanie:

Tiaaa... i masz ~70 kucy więcej od przeciętnego awx/avf :th:

Ładnie Ci spala ten 2.0tfsi :th: bez dwóch zdań.

Opublikowano

hehe no więc tak:D jeżdze po mieście (Wrocław - korki non stop):D, w granicach 2500-3000 obrotów, kapcie mam normalnie 15 nie pamietam dokladnie reszty rozmiarów, można powiedzieć że jeżdze w miare spokojnie, no ja mam okazje to wiadomo że go przybutuje:D w 90% jeżdże po mieście..

myślałem nad wymianą termosyatu po temp nie trzyma, jakieś świece porządne fiiltry mam wymienione co jeszcze moge zrobić:D

Ja mam spalanie we wroclawiu okolo 13 litrow gazu. Tylko ze ja krece do 5k na 2 i 3 :) Niedawno zalozyles gazownie i moze to byc kwestia regulacji. Pojedz do warsztatu gdzie zakladales instalacje i powiedz ze w stosunku do innych troszke duzo bierze.

Opublikowano

U mnie na trasie z włączoną klimą średnia 4,9l/100km prędkość ok 120km/h nawet parę razy szaleństwo do 170km/h i raz 210km/h (krótki test).

Rozkopane miasto Łódź, spalanie z włączona klimą 7,5l/100km. Jestem ciekaw jakby się sprawa miała gdybym podniósł mu moc o 25% jakby się wtedy autko zachowywało.

Opublikowano

U mnie na trasie z włączoną klimą średnia 4,9l/100km prędkość ok 120km/h nawet parę razy szaleństwo do 170km/h i raz 210km/h (krótki test).

Rozkopane miasto Łódź, spalanie z włączona klimą 7,5l/100km. Jestem ciekaw jakby się sprawa miała gdybym podniósł mu moc o 25% jakby się wtedy autko zachowywało.

niezła średnia na trasie :gwizdanie:

Opublikowano

niezła średnia na trasie :gwizdanie:

Jest to częściowa zasługa tempomatu, poza tym nie szaleję z nagłymi przyspieszeniami, a wydaje mi się, że ma to istotny wpływ na spalanie.

Opublikowano

Jestem ciekaw jakby się sprawa miała gdybym podniósł mu moc o 25% jakby się wtedy autko zachowywało.

wiecej nie powinno palić no moze troszke :gwizdanie:

Opublikowano

Albo spadnie :)

Opublikowano

nie szaleję z nagłymi przyspieszeniami, a wydaje mi się, że ma to istotny wpływ na spalanie.

powiedziałbym, że nawet kluczowy :>

to masz spalanie takie samo jak ja w TDi w miescie

ale na trasie róznica zwiększa sie bardziej, a na torze to już znacznie :evil:

Jest ok, jak wyjde poza moja norme w dół lub w góre to sie podziele informacją, bo się monotonny zrobiłem :>

Opublikowano

Kmk, przez to Twoje spalanie moja audika ma kompleksy :decayed:

Opublikowano

Jechałem ostatnio do Włoch 2500 km w dwie strony i średnie spalanie 5,2 z klimą i 4 osobami.Prędkość przeważnie 130/140 km/h

Opublikowano

Kmk, przez to Twoje spalanie moja audika ma kompleksy :decayed:

no bez przesady, Ty spokojnie schodzisz poniżej 10, mnie się jeszcze nie udało :wink4:

w ramach testów na własnym organizmie wlałem vp100, rózne teorie przerabiałem, czytałem, słyszałem, więc posprawdzam i zobaczymy jaki efekt :>

Pierwszy efekt już znam, 5,29 :wallbash: :>