Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Endriuu

Sort 5w40 - słyszałeś /czytałeś coś na jego temat?

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy jaką oliwkę polecacie do 2.0TDI CAGA ? Dopiero co przyprowadziłem go z Niemiec więc teraz zalany Castrol.

Opublikowano

kolego dokladnie 3 posty wyzej masz analogiczna sytuacje do Twojej. b3z przesady. nie mozna kazdego traktowac indywidualne

wysłane z prodiża

Opublikowano

Ok dzięki, wezmę Motul X-CLEAN 5W30.

Opublikowano

Dzięki za objaśnienie :) Wezmę w takim razie Motul X-CLEAN+ 5W30, myślę że będzie lepszy niż ten zalewany w ASO. Dpf niech jak najdłużej działa tak jak niemieccy inżynierowie zaprojektowali.

Ja bym go wyciął i lał lepsze oliwy, ale dobra...

Edytowane przez cabanmat

Opublikowano

Witam. Szybkie pytanie jeśli mogę:) Lique moly 5w40 synthoil, czy vavoline synpower. Różnica w cenie ok. 90 złotych. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

LM

wysłane z prodiża

Opublikowano

Cały czas przewijają sie trzy marki Motul Valvoline i LM a tak konkretnie który jest best of the best ? Bo patrząc na ceny to LM->Motul->Valvo

Opublikowano

ceny zaleza od dystrybutorow. czy potrafią trzymac je w ryzach jak LM czy tez wcale - jak Motul. Motul xcess powinien kosztowac ok 200 zl. taka jest jego regularna cena np w FeuVert.

wysłane z prodiża

Opublikowano

Koledzy a czy ktoś jeździ na RAVENOL VMO 5W40 CLEANSYNTO ?

Z ciekawości pytam bo olej do skrzyń na forum jest polecany a ciekawe jak u Ravenola z oliwą do silników z PD.

Opublikowano

X-Cess w jednym sklepie kosztuje 229zł a w drugim 130zł :grin:

Jak przyszedłem od autoryzowanego importera, tu na forum to myślałem że w tej cenie muszą podróbki sprzedawać

Edytowane przez cabanmat

Opublikowano

Musze dobrac olej do A4 B7 3.0 TDI Quattro BKN 2005r. Przebieg ~ 200.000. Co wlac? Oprocz olejow podanych w pierwszym poscie? Kazdy 5w30 z norma 507.00? Macie cos sprawdzonego?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez dakine0007

Opublikowano

Zbliza mi sie termin wymiany oleju i mam dylemat jaki olej wybrac :kwasny:

Waham sie pomiedzy:

MOTUL 8100 X-clean + C3 5W-40

MOTUL 8100 X-clean + C3 5W-30

MOTUL 8100 X-Max 0W40

Febi Bilstein 32947 5W-30 LongLife

Cenowo zblizone do siebie.Wszystkie spelniaja norme VW507 00. Ktory najlepszy lub ewentualnie moze ktos poleci cos zupelnie innego. :)

Opublikowano

nie wszystkie spelniajà normę 507.00 z tych co wymieniles. zalej specyfica od motula 507.00 5w30 lub Millersa EE Longlife 5w30.

wysłane z prodiża

Opublikowano

nie wszystkie spelniajà normę 507.00 z tych co wymieniles. zalej specyfica od motula 507.00 5w30 lub Millersa EE Longlife 5w30.

wysłane z prodiża

Faktycznie nie wszystkie,jednak opisy sprzedawcow nieco roznia sie od specyfikacji producenta. :angry:

Wybieram wiec motula,Millersa jakos ciezko mi znalezc w odpowiedniej ilosci.

Czy filtry Mann sa dobra marka? Mysle o komplecie wszystkich filtrow w samochodzie,jak juz wymieniac to wszystko przy jednej robocie.

Opublikowano

Teraz się zorientowałem że najpierw używałem Motula 5W-40 a ostatnia moja bańka oleju to Motul 5W-30

Jaka jest faktyczna różnica między tymi olejami. I który jest bardziej adekwatny do starego 1.9 TDI ?

Opublikowano
Opublikowano

Czesiek Mann, Knecht, Hengst, Ufi. wzglednie Filtron jesli musi byc tanio. to sa najlepsze marki filtroow. sprawdz u kolegi dzik z forum. ma oryginalne oleje i dobrr ceny na filtry. www.motul.szczecin.pl

wysłane z prodiża

Opublikowano

Podziekowal :)

Kupilem komplet filtrow Mann plus Motul Specific 504 00 507 00 5W 30

Za pozno wszedlem na forum i kupilem w sklepie online. Za rok napisze do Dzika.Pewnie wyjdzie mnie o wiele taniej nawet wliczajac koszta przesylki. :naughty: