tomaszw Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Witajcie, zbliża mi sie przebieg 120.000km (ostatnia wizywa w ASO mojego samochodu była przy 94.000km w CH). Co nalezy do standardowych czynnośc okresowych przy 120.000km, co robią w ASO?
Luka3s Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Pewnie rozrząd jakiś, olej, płyny :gwizdanie:
dziadek Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Na bank: - rozrząd - olej - filtry (paliwa, oleju, powietrza, przeciwpyłkowy) - płyn chłodzący - płyn hamulcowy i chyba: - klocki - tarcze
Mario Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Pewnie rozrząd jakiś, olej, płyny :gwizdanie: W tym silniku producent wymianę rozrządu przewidział na 180.000
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Aha,no to przepraszam, to było moje zdanie . Ale i tak pewnie do tego zajrzą i tak. Czy producent radzi czy nie. Ciekawe czy oryginał przebieg jest Klocki i tarcze możliwe że też.
mk14_80 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Pewnie rozrząd jakiś, olej, płyny :gwizdanie: W tym silniku producent wymianę rozrządu przewidział na 180.000 jak masz to podaj jakieś źródło tej informacji bo nie wierzę mk
Wandej Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Pewnie rozrząd jakiś, olej, płyny :gwizdanie: W tym silniku producent wymianę rozrządu przewidział na 180.000 jak masz to podaj jakieś źródło tej informacji bo nie wierzę mk U mnie w ALT również 180tyś Widać dużych przeciążeń tam nie ma
szogun0 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 i chyba: - klocki - tarcze Nie ma marki i samochodu, który uzależnia wymianę tarcz i klocków od przebiegu, zawsze jest to związane ze stopniem zużycia tych elementów.
dziadek Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 i chyba: - klocki - tarcze Nie ma marki i samochodu, który uzależnia wymianę tarcz i klocków od przebiegu, zawsze jest to związane ze stopniem zużycia tych elementów. no logicznie myśląc masz rację bo nie byłoby sensu wymieniać sprawnej cześci ale to jest ASO i wydaje mi się że jednak zalicza się to do dużego przeglądu, no ale głowy nie daję
Labiel Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 no logicznie myśląc masz rację bo nie byłoby sensu wymieniać sprawnej cześci ale to jest ASO i wydaje mi się że jednak zalicza się to do dużego przeglądu, no ale głowy nie daję :mysli Hehe. Dokładnie. Gdyby każdy kierowca logicznie myślał, to ASO nie miałoby co robić
Mario Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Pewnie rozrząd jakiś, olej, płyny :gwizdanie: W tym silniku producent wymianę rozrządu przewidział na 180.000 jak masz to podaj jakieś źródło tej informacji bo nie wierzę mk ELSA...
GRYFI Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 to i ja wrzucę grosik od siebie jakio pracownik ASO - co prawda skody ale to ta sama grupa: przeglad na 120 tys to zakres tak jak na 60 tys wymiana: olej z filtrem filtr kabinowy filtr powietrza świece zapłonowe filtr paliwa nie jest obowiązkowy w samochodach benzynowych co 60 tys płyn hamulcowy wymienia się co 2 lata zgodnie z zaleceniem producenta płynu chłodniczego nie wymienia się jeśli trzyma parametry- mówimy oczywiście o G12+ klocki i tarcze ocenia się na przeglądzie i informuje klienta o ewentualnej potrzebie wymiany lub ich żywotności( np staczy jeszcze na jakieś 10kkm) olej w skrzyni biegów jest niewymienialny wg producenta - w praktyce zalecałbym wymianę co 120- 150kkm co dwa lata zalecany duży przegląd klimatyzacji z wymianą czynnika i oleju smarującego układ. Mario_ i Wandej mają rację co do rozrządu choć w przypadku auta pogwarancyjnego nie ma sensu tak długo czekać bo zdarzało się już, że pasek nie wytrzymywał tak długo. Obecnie grupa VW wycofuje się z tak długich interwałów wymiany rozrządów napędzanych paskiem na rzecz 120 tys. Mam nadzieję że coś pomogłem. Pozdrawiam
tomaszw Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 Czy ktoś może podesłać kopie strony z instrukcji obsługi po polsku, gdzie jest napsiane co sie robi przy 30.000, 60.000, 90.000 ... PS Ciekawy artykuł był w AŚ, wersja elektroniczna - wpiasć w google AS_Poradnik_eksploatacyjny_-_Audi.rar
Peterka Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam, Kolego też mam BFB i instrukcje obsługi - jak jest to tam napisane to jutro coś wstawie. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi