MarkusTDI Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 B5 AFN-Mam taki problem ze podczas jazdy tak okolo 2 tys obrotow jak jest i dodaje gazu to robi sie glosno w aucie i slychac jakby spaliny w padaly zawirowanie dodam ze auto bylo na podnosniku tlumiki sa dobre,kat jest a czy pusty w srodku to niewiem do glowy przychodzi mi ze to moze byc wina plecionki ale jaki ma objaw konczacej sie plecionki z gory dzieki
Krzy0 Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Sprawdz sobie ustawienie układu wydechowego http://img148.imageshack.us/my.php?image=audinb9.jpg
Gość Michał Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 do glowy przychodzi mi ze to moze byc wina plecionki ale jaki ma objaw konczacej sie plecionki z gory dzieki Dobrze kombinujesz,plecionka do sprawdzenia
MarkusTDI Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Opublikowano 4 Listopada 2007 Bylem u mechanika powiedzial ze plecionka jest dobra i tlumiki sa oki,dalej mnie denerwuje te wibracje a np jakybm mial wyciety katalizator to by takie byly wibracje???
Gość Michał Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Bylem u mechanika powiedzial ze plecionka jest dobra i tlumiki sa oki,dalej mnie denerwuje te wibracje a np jakybm mial wyciety katalizator to by takie byly wibracje??? A poduszki pod silnikiem/skrzynią sprawdzone? moze któras z nich poleciała ? Katalizator jak jeszcze jest to smiało wywalaj lub wybebeszaj środek
MarkusTDI Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Opublikowano 4 Listopada 2007 Poduszki niesprawdzone ale jakby poduszki byly do bani to by caly czas buczalo tak mi sie wydaje [br]Dopisany: 04 Listopad 2007, 10:50 _________________________________________________Dodam jak auto jest obciazone to bardziej jest odczuwalne buczenie w srodku
amdi92 Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Niekoniecznie wraz z zwiekszenim obrotow silnik bardziej wibruje. Zmien poduszki i powinno byc dobrze
MarkusTDI Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Opublikowano 4 Listopada 2007 Zaniedlugo bede zminial olej i zobacze te poduszki Dzieki koledzy za wasze opinie
szamot Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja miałem podobny problem tylko przy niższych obrotach. Wymieniłem plecionkę , choć optycznie była w idealnym stanie ( nowa była sztywniejsza od starej ) , po wymianie nareszcie cisza
Wihajster Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 B5 AFN-Mam taki problem ze podczas jazdy tak okolo 2 tys obrotow jak jest i dodaje gazu to robi sie glosno w aucie i slychac jakby spaliny w padaly zawirowanie dodam ze auto bylo na podnosniku tlumiki sa dobre,kat jest a czy pusty w srodku to niewiem do glowy przychodzi mi ze to moze byc wina plecionki ale jaki ma objaw konczacej sie plecionki z gory dzieki wadliwa plecionka daje drgania tylko na wolnych obrotach wiec ja wykluczyl bym,poduszki jak najbardziej
gadi Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy objawy występują tylko podczas jazdy, czy również na postoju ?
MarkusTDI Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Opublikowano 10 Listopada 2007 wibracje wystepuja tylko podczas jazdy
gadi Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy auto przypadkiem ostatnio nie osłabło ?
MarkusTDI Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Opublikowano 11 Listopada 2007 raczej nie bo spokojnie przekracza 140km/h
wesoly1601 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ja z tym problemem jadę w czwartek do mechanika i chyba będę pozbywał się wnętrzności katalizatora o ile na niego wypadnie... więc dam znać co i jak
domel-x Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 u mnie wpada w dziwne drgania na wolnych obrotach ale poduszki ok plecionka też ,tylko zauważyłem ze wieszaki wydechu są wyciągnięte ,jeden nawet mocno czy może być to przyczyną ?
wesoly1601 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja byłem w warsztacie i dalej nie wiedzą co się dzieje :/ ale wydaje mi się że po nowym roku pojadę do innego warsztatu może ludzie obeznani będą bardziej... obstawiam na wydech i chyba każę im wywalić środek katalizatora... i zobaczymy czy będą efekty :/
sosiek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Markus, Do jakiego mechanika jeździsz w Rzeszowie? Mam podobne objawy, buczenie i wibracje w pewnym zakresie obrotów. Wydaje mi się też że auto jak się rozgrzeje słabnie, na zimnym silniku przyśpiesza dosyć żwawo. Zastanawiam się nad plecionką i katalizatorem, mam nalatane pewnie ponad 200kkm choć na liczniku 194k ale nie brałbym tego za pewniak. Jak zrobi się cieplej to zacznę coś przy tym grzebać ale na razie to wali lodem tak, że tyłka z domu się nie chce wystawić Prosiłbym o opisywanie podobnych doświadczeń i jakieś porady!
kuba111 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam koledzy. Czy w Waszych audiczkach jest taki objaw, że kiedy przyspieszacie to w pewnych zakresach obrotów słychać buczenie?Jeśli tak wymieńcie plecionkę.U mnie także wyglądała jak nówka- zero pęknięć, a jednak była już wyrobiona i nie spełniała zadania- nie tłumiła odpowiednio drgań.Wymiana mało kosztowna, ale od tego zaczął bym cały proces poszukiwań przyczyny drgań.Pozdrawiam.
Marpor Opublikowano 9 Stycznia 2008 Opublikowano 9 Stycznia 2008 u mnie wpada w dziwne drgania na wolnych obrotach ale poduszki ok plecionka też ,tylko zauważyłem ze wieszaki wydechu są wyciągnięte ,jeden nawet mocno czy może być to przyczyną ? Proponuję sprawdzić Vagiem wolne obroty. Ja u siebie miałem podobny przypadek z drżeniem na wolnych obrotach. Okazało się że zamiast 861 mam około 800. Po regulacji jak ręką odjął. Tak bez Vaga to spróbuj delikatnie dodać gazu tak aby obrotomierz ruszył o pół podziałki lub tak aby pokazywał około 860 obrotów i sprawdź czy drżenie ustąpi. Jeżeli tak to tylko regulacja :th:.
Rekomendowane odpowiedzi