Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyskusje i porównanie osiągów aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ja też nagram jakieś filmiki to się pośmiejemy :P myślę że 100-200 to będzie koło 30s :)

to juz można nazywać "krótkim filmem sensacyjno-przygodowym" :decayed:

Opublikowano
  • Autor

to juz można nazywać "krótkim filmem sensacyjno-przygodowym"

:decayed:

Opublikowano

Pryjdzie CoLo, przyjdą RSy i mnie zdejmą z piedestału :kox:

trzeba bedzie w listopadzie kupic evkę :D

z piedestału to już jesteś zdjęty przynajmniej jeśli chodzi o 100-200

tak jak mówiłem nie dawał mi spokoju mój czas 100-200 więc się trochę pobawiłem i podzieliłem film dokładnie za pomocą programu virtualdub i od 99 do 199 jest dokładnie 12.6, właśnie wrzucam filmik na youtube po podzielenie na konkretny moment 99-199[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 19:40_________________________________________________

[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 21:07_________________________________________________50-100 i 50-150 wyniki są ok natomiast 70-199 program pokazuje czas 15.4 także trochę to się różni od pomiarów yamaha. w tym programie jest podział sekundy do 3miejsc po przecinku także Panowie możecie naprawdę dokładnie sprawdzić czasy przyśpieszeń
Opublikowano

to juz można nazywać "krótkim filmem sensacyjno-przygodowym"

HAHA no bardzo możliwe :D nagram w najbliższych dniach to zobaczymy czy będzie za to jakiś oskar czy nie :P

Opublikowano
  • Autor

I jak tam Carlos uda ci sie cos nagrac ?Moze chciaz moze stoperem pomierz te przedzialy ktore yamaha wyliczal tak co bym mniej wiecej wiadomo bylo gdzie to 3.0 TDI lezy :wink4:

Opublikowano

przegoniłem moją serię 2.5k km po autostradach na wakacjach, mam nadzieję, że się odmuliła po mieście, zaleje vpower racing, wyjezdzę większość baku i też nakręce dla porównanaia z 2.0T b7 po programie :wink4:

Opublikowano

I jak tam Carlos uda ci sie cos nagrac ?Moze chciaz moze stoperem pomierz te przedzialy ktore yamaha wyliczal tak co bym mniej wiecej wiadomo bylo gdzie to 3.0 TDI lezy :wink4:

Dzisiaj jak taka pogoda utrzyma się do końca, to późnym wieczorem wyskakuję i nagrywam :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no to czewkamy na rezultaty :naughty:

Opublikowano
  • Autor

zdecydowanie , tym bardzie ze wiesc gminna niesie ze utrzymuje sie nim za prosiakiem GT2 :decayed::wink4:

Opublikowano

tzn jak jedzie to jeszcze czuje spaliny ?? :decayed:

czekamy na avi mocnego diesla :)

Opublikowano
  • Autor

tzn jak jedzie to jeszcze czuje spaliny ?? :decayed:

:decayed:[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 12:28_________________________________________________

Dzisiaj jak taka pogoda utrzyma się do końca, to późnym wieczorem wyskakuję i nagrywam

trache z ci z tym schodzi :wink4: ale bez posiechu dzis jedzilem B8 3.0TDI i mam juz wyobrazenie jak to moze jezdzic po programie :naughty: - bajeczny motorek :cool1:

Opublikowano

turdżi i nic nie zgrałeś :bicz::baseball:

Opublikowano

A nie lepiej spróbować dorwać takiego 3.0tdi i poganiać się z nim ?

Opublikowano
  • Autor

No nie dalo rady , ale seryjne 2.0T to stoi przy tym aucie :rolleyes:

Opublikowano

Do 3.0 tdi b7 porównanie mam, bo gonilem się z Mironem, jestem ciekaw ile mocniejsze jest b8

Opublikowano
  • Autor

Do 3.0 tdi b7 porównanie mam, bo gonilem się z Mironem, jestem ciekaw ile mocniejsze jest b8

nigdy nie jechalem B7 3.0 TDI ale mam porownanie do B8 2.0T Q i teraz do B8 3.0 TDI.

To jednak inna bajka + nic jednak nie zastapi pojemnosci i 3 litrwy motor zawsze bedzie sobie lepiej radzil ze stratami w napedach.

Jedyny minus 3.0 TDI to ze czuc w prowadzeniu tego smoka z przodu.Nawet nie che sobie wyobrazac jak jezdzi auto ktore ma 600Nm :naughty:

Opublikowano

Minus 3.0 TDIQ w A5 to zauważyłem na lekko wilgotnej nawierzchni, 1,2,3 ESP i auto dziwnie zjeżdżało na lewą stronę, trzeba mocno kierę trzymać, 3.0 204 (B7) w tipie było zajewiste szczególnie na śniegu

EOT

Opublikowano

Tak dla porównania, to moje B7 3.0TDI Q jedzie:

50-100 - 3,6s

50-150 - 9,2s

100-200 - 16,5s

O ile te pierwsze czasy nie są aż takie złe, to 100-200, to już jakaś przepaść.

Fakt faktem, że mierzyłem to dawno temu przy normalnej jeździe, z pasażerem i bakiem zatankowanym do trasy.

No ale masa samochodu i quattro jednak dają znać o sobie przy szybszej jeździe.

Opublikowano

No nareszcie jakieś TDI

A tak na marginesie, w weekend robiłem jeszcze próby z prawie pustym bakiem na różnych odcinkach. Przy prędkościach 100-200 bardzo dużo zależy od nachylenia drogi i wiatru. I niestety muszę skorygować wyliczenia Yamahy ;( Realnie patrząc moje autko 100-200 robi w jakieś 17s

Ciekawe jak do tych wyników mają się seryjne ustawienia?

Opublikowano

ja mam serie i spróbuje się dziś wyrwać na pomiary :wink4:

reasumując b7 3.0tdi jedzie jak b7 2.0T ~260hp.. to przyznam jestem zawiedziony, gdzie w takim razie te Nm ?