Opublikowano 15 Maja 201313 l Czyli uporządkujmy żeby ten włącznik auto działał tak jak mój dotychczasowy muszę obciąć kabelki z pinów 4 i 11 zamienić miejscami i zlutować z powrotem a pin 16 włożyć w miejsce pinu 14 Generalnie tak, tylko 11 jest teraz pusty więc potrzebujesz jeszcze pin do niego.
Opublikowano 15 Maja 201313 l Autor Czyli uporządkujmy żeby ten włącznik auto działał tak jak mój dotychczasowy muszę obciąć kabelki z pinów 4 i 11 zamienić miejscami i zlutować z powrotem a pin 16 włożyć w miejsce pinu 14 Generalnie tak, tylko 11 jest teraz pusty więc potrzebujesz jeszcze pin do niego. Kurcze faktycznie - cały czas pomijam fakt, że to instalacja LOW... ---------- Post dopisany at 00:38 ---------- Poprzedni post napisany at 00:27 ---------- Pin 4 obsadzisz przy pomocy 000 979 021 E dla kabelka 0,5mm lub 000 979 133 E dla kabelka 1.0mm
Opublikowano 20 Maja 201313 l Um jutro będę swapa włącznika robił z 531 na 531 D Więc teraz muszę przepiąć większość pinów czyli tak to będzie szło we włączniku D? Swap 531 na A/B o tyle prosty, że jeden pin się przeczepia a tutaj trochę więcej trzeba „Wersja LOW (8E0 941 531)” Pin 1 – Zasilanie świateł mijania i postojowych po stacyjce (WE) [czarno/żółty] Pin 2 – Zasilanie świateł przeciwmgielnych (WE) [czarno/biały] Pin 3 – x Pin 4 – Zasilanie świateł mijania [żółty] (WY) Pin 5 – x Pin 6 – x Pin 7 – x Pin 8 – Zasilanie przednich świateł przeciwmgielnych (WY) [2x biało/niebieski] Pin 9 – Zasilanie tylnego światła przeciwmgielnego (WY) [szaro/biały] Pin 10 – Masa przełącznika świateł [brązowy] Pin 11 – x Pin 12 – x Pin 13 – x Pin 14 – x Pin 15 – Zasilanie świateł postojowych, stałe z akumulatora (WE) [czerwony] Pin 16 – Zasilanie świateł postojowych (WY) [szary] Pin 17 – Zasilanie przełącznika świateł [szaro/niebieski] „Wersja z pozycją AUTO dla instalacji z czujnikiem światła (8E0 941 531 D)” Pin 1 – Zasilanie świateł mijania i postojowych (WE) [niebiesko/czarny] Pin 2 – Zasilanie świateł przeciwmgielnych (WE) [czarno/żółty] Pin 3 – „Redundancy control switch” [fioletowy] Pin 4 – x Pin 5 – x Pin 6 – x Pin 7 – Aktywacja trybu automatycznych świateł mijania (sygnał do MCE 32/29) [niebieski] Pin 8 – Zasilanie przednich świateł przeciwmgielnych (WY) [biało/zielony] Pin 9 – Zasilanie tylnego światła przeciwmgielnego (WY) [czarno/biały] Pin 10 – Masa przełącznika świateł [brązowy] Pin 11 – ??? do MCE 32/5 (mostek z podświetleniem tablicy rejestracyjnej i iluminacją wybieraka skrzyni automatycznej) [szary] Pin 12 – x Pin 13 – Zasilanie świateł mijania (pin 32/26 w MCE) [żółty] Pin 14 – Zasilanie świateł postojowych (pin 32/25 w MCE) (WY) [szary] Pin 15 – Zasilanie świateł postojowych, stałe z akumulatora (WE) [czerwony] Pin 16 – Zasilanie diody AUTO (mostek z pinem 7) [niebieski] Pin 17 – Zasilanie przełącznika świateł [2x szaro/niebieski] Stare poprzekładać do nowych gniazd i jeszcze do MCE podciągnąć, right? A i ma ktoś schemat podłączenia DRL SD2 Dominika? Bo mi prywatne wiadomości wsiąkły
Opublikowano 20 Maja 201313 l Witam Muszę wymienić przednią szybę w mojej B6. W przyszłości chciałbym dołożyć czujnik deszczu i zastanawiam się nad taką operacją. Ma lusterko fotochrom z czujnikiem światła, włącznik z auto. Pytanie czy po założeniu szyby z B7 pod czujnik światła i deszczu będę mógł założyć do tego mocowania moje lusterko z B6??
Opublikowano 20 Maja 201313 l WitamMuszę wymienić przednią szybę w mojej B6. W przyszłości chciałbym dołożyć czujnik deszczu i zastanawiam się nad taką operacją. Ma lusterko fotochrom z czujnikiem światła, włącznik z auto. Pytanie czy po założeniu szyby z B7 pod czujnik światła i deszczu będę mógł założyć do tego mocowania moje lusterko z B6?? W B7 szyba przednia ma inne mocowanie chyba że jest bez czujnika deszczu to podejdzie lustro od B6
Opublikowano 20 Maja 201313 l Autor WitamMuszę wymienić przednią szybę w mojej B6. W przyszłości chciałbym dołożyć czujnik deszczu i zastanawiam się nad taką operacją. Ma lusterko fotochrom z czujnikiem światła, włącznik z auto. Pytanie czy po założeniu szyby z B7 pod czujnik światła i deszczu będę mógł założyć do tego mocowania moje lusterko z B6?? Jeśli kupisz szybę z B7 pod czujnik deszczu to Twoje lusterko nie będzie pasować. Może kup od razu lusterko z czujnikiem deszczu na allegro - sam czujnik i instalację dołożysz sobie z czasem. ---------- Post dopisany at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ---------- Lusterko z B6 na pewno szybko się sprzeda
Opublikowano 20 Maja 201313 l zastanawiam się nad taką opcją, tyle tylko że lusterko z B7 pod fotochrom i czujnik deszczy na allegro cięzko znaleźć
Opublikowano 20 Maja 201313 l zastanawiam się nad taką opcją, tyle tylko że lusterko z B7 pod fotochrom i czujnik deszczy na allegro cięzko znaleźćNo co Ty zaraz Ci tu ktoś podrzuci kilka propozycji:wink:
Opublikowano 20 Maja 201313 l Autor zastanawiam się nad taką opcją, tyle tylko że lusterko z B7 pod fotochrom i czujnik deszczy na allegro cięzko znaleźć Jaj sobie nie rób - lusterka takiego jak Twoje nie znajdziesz. Jeśli już są to właśnie do B7... ---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:27 ---------- Od A6 też podejdzie Audi A4 A6 4f0 lusterko wewnętrzne z czujnikiem (3226135497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Opublikowano 20 Maja 201313 l dużo jest roboty żeby do fabrycznego fotochromu lusterka wstecznego dołożyć tez fotochrom lusterek bocznych ?
Opublikowano 20 Maja 201313 l dużo jest roboty żeby do fabrycznego fotochromu lusterka wstecznego dołożyć tez fotochrom lusterek bocznych ? Nie, wystarczy 2 przewody od lusterek zewnętrznych do lusterka wstecznego (4 & 5 pin) pociągnąć
Opublikowano 20 Maja 201313 l dużo jest roboty żeby do fabrycznego fotochromu lusterka wstecznego dołożyć tez fotochrom lusterek bocznych ? prostota... pociągnąć po dwa kabelki od lusterka wewnętrznego do lusterek bocznych...
Opublikowano 20 Maja 201313 l dużo jest roboty żeby do fabrycznego fotochromu lusterka wstecznego dołożyć tez fotochrom lusterek bocznych ?ciągniesz po dwa kabelki na strone cała filozofia:wink:
Opublikowano 20 Maja 201313 l Kierwa 3 posty w tym samym momencie a wklady skad wytrzasnac? z B7? drogie ? LUSTERKA FOTOCHROM AUDI S4 A4 B6 B7 01-07 A6 S6 C6 (3196401457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 300 zł za 2 szt. AUDI A4 B6 B7 S4 LUSTERKA FOTOCHROM PODGRZEWANE (3247882795) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Opublikowano 20 Maja 201313 l zastanawiam się nad taką opcją, tyle tylko że lusterko z B7 pod fotochrom i czujnik deszczy na allegro cięzko znaleźć Jaj sobie nie rób - lusterka takiego jak Twoje nie znajdziesz. Jeśli już są to właśnie do B7... ---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:27 ---------- Od A6 też podejdzie Audi A4 A6 4f0 lusterko wewnętrzne z czujnikiem (3226135497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Białe odpada
Opublikowano 20 Maja 201313 l Te drugie są lepsze i nowsze bo nie mają tych czarnych ramek wokoło:naughty:
Opublikowano 21 Maja 201313 l No i wszystko podłączone, ale nie działa tak jak bym chciał, gdzieś musi być problem. Wszystkie piny podłączone do włącznika, dioda AUTO świeci na pomarańczowo jak się przełączy na AUTO w blokach jak mieszam włącznikiem to jest Stage Stage 3 (auto), 1 (pozycyjne), 2 (mijania), 3 i 4 (przeciwmgielne przód i tył). Włącznik w pozycji 0, daje zapłon i od razu pozycyjne i światła mijania się włączają. Daje AUTO i światła dalej świecą (wcześniej jak było jaśniej to światła wtedy gasły, teraz jest mrok i światła się świecą na AUTO... Daje pozycyjne to się zapalają, daje mijania i też się zapalają, daje pozycyjne i mijania gasną po 1-2 sek Długie działają, przeciwmgłowe przód i tył też. W MCE żadnych błędów dotyczących żarówek, czujnika światła, czy fotochromu tylko coś z rear entry light, door warning light (mam zdjęte tylne boczki). Kodowanie MCE 01001, fotochrom ściemnia się przy świeceniu w niego, CLH działa po zmroku. Gdzie szukać przyczyny problemu? 16 pin zmostkowałem z 7 pinem włącznika świateł i pociągnąłem do MCE C29. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale w 17 pin (zasilanie włącznika świateł) mam zmostkowany z podświetleniem kratek nawiewów, kubka i wyzytownika, no ale wcześniej wszystko działało jak należy (przed zmianą MCE :E). No nie wiem co jeszcze dopisać. Aaa jeszcze jedno, nie wiem czemu ale jak włączę lampkę to fotochrom się ściemnia, tak ma być? 6 pin lusterka dałem do MCE C19..
Opublikowano 21 Maja 201313 l No i wszystko podłączone, ale nie działa tak jak bym chciał, gdzieś musi być problem.Wszystkie piny podłączone do włącznika, dioda AUTO świeci na pomarańczowo jak się przełączy na AUTO w blokach jak mieszam włącznikiem to jest Stage Stage 3 (auto), 1 (pozycyjne), 2 (mijania), 3 i 4 (przeciwmgielne przód i tył). Włącznik w pozycji 0, daje zapłon i od razu pozycyjne i światła mijania się włączają. Daje AUTO i światła dalej świecą (wcześniej jak było jaśniej to światła wtedy gasły, teraz jest mrok i światła się świecą na AUTO... Daje pozycyjne to się zapalają, daje mijania i też się zapalają, daje pozycyjne i mijania gasną po 1-2 sek Długie działają, przeciwmgłowe przód i tył też. W MCE żadnych błędów dotyczących żarówek, czujnika światła, czy fotochromu tylko coś z rear entry light, door warning light. Kodowanie MCE 01001, fotochrom ściemnia się przy świeceniu w niego, CLH działa po zmroku. Gdzie szukać przyczyny problemu? 16 pin zmostkowałem z 7 pinem włącznika świateł i pociągnąłem do MCE C29. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale w 17 pin (zasilanie włącznika świateł) mam zmostkowany z podświetleniem kratek nawiewów, kubka i wyzytownika, no ale wcześniej wszystko działało jak należy (przed zmianą MCE :E). No nie wiem co jeszcze dopisać. Aaa jeszcze jedno, nie wiem czemu ale jak włączę lampkę to fotochrom się ściemnia, tak ma być? 6 pin lusterka dałem do MCE C19.. daj jeszcze kabelek z pinu 3 włącznika świateł do 32 mce:wink:
Opublikowano 21 Maja 201313 l Aj, jak mogłem to pominąć Pewnie dlatego, że nie miałem rozpiski mce pod ręką i z rozpiski włącznika świateł korzystałem tylko Wtedy wszystko powinno działać jak należy? A i Dominiku prześlesz mi schemat do DRL?