PABLO Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 Dzięki panowie za miłe komenty no na pewno, ale pewnie niezły byłby szok po przesiadce z krzyżaka na dobrą kierownicę ja dość dużo przechodziłem na padzie, po kupnie kierownicy musiałem się cofnąć do początkowych klas żeby się poduczyć jazdy :gwizdanie: Dlatego boje się przesiadać na kiere bo czułbym się że pierwszy raz w to gram A tak na serio to jeśli nie będę modzić kompa pod nowego Battlefielda3 to wpadnie jakaś dobra kiera W końcu będę przygotowany na jakiś turniej a nie tak jak ostatnio że mi brakło 3s do wyjazdu na Nurburgring bo się uczyłem gry na kierze na tym turnieju
Janekx Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 Dlatego boje się przesiadać na kiere bo czułbym się że pierwszy raz w to gram ja się tam nawet ucieszyłem, miałem zabawę A-Spec prawie od nowa
moicz Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 pojawiło się dziś GT5 Spec 2.0 waży jedyne 1192MB i właśnie zassysam
PABLO Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 pojawiło się dziś GT5 Spec 2.0 waży jedyne 1192MB i właśnie zassysam Pier^^lisz Miałem iść spać bo jestem po nocce po pracy to przez Ciebie muszę włączyć PS3
T-żółw Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 jest jest http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5-spec-2-0-now-available/ pobierać
Maciek80 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 A dokładnie za tydzień pojawią się płatne DLC. Niestety znów się za***iście zawiodłem i wygląda na to, że nie tylko ja. Ludzie liczyli na tory z poprzednich części i dużą liczbę nowych fajnych wozów. A co dostaniemy? ---Za cenę 4.99$ DWA tory: Spa Francorchamps (ze zmienną pogodą) Kart Space I/II (nocny) ---Za kolejne 7.99$ samochody: Red Bull X2011 Protytpe ’11 Dodge Challenger SRT8 Touring Car Honda CR-Z Touring Car Mazda Roadster Touring Car Mazda RX-7 Touring Car Mitsubishi Lancer Evolution X Touring Car Nissan GT-R R35 Touring Car Nissan Skyline GT-R R33 Touring Car Nissan Skyline GT-R R32 Touring Car Nissan Skyline GT-R R34 Touring Car Subaru Impreza Touring Car Toyota Prius Touring Car Gran Turismo Racing Kart Jr. Gran Turismo Racing Kart 100 Gran Turismo Racing Kart 125 Czyli kolejna porcja aut, które już są w grze w 50 różnych wersjach, teraz dojdzie 51-wsza :> ---Za kolejne 2,99$ dostaniemy paczkę z kombinezami i kaskami (w tym ciuchy ośmiu sławnych kierowców WRC i NASCAR) ---I na koniec za 1,99$ 100 nowych kolorów lakieru. Można też kupić wszystko w jednej mega paczce za 11,99$ ŻAL. Tylko jeden tor godny uwagi, do tego odgrzany kotlet w postaci niewielkiej ilości starych aut i bzdety typu wdzianka i kolorki. Nosz kur.wa od razu widać, że to tylko skok na kasę, liczyłem na coś naprawdę konkretnego a tu taki zonk.
moskal Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 A Pablo napiżdża bo świat GT5 jest taki wspaniały :kox: :kox: a to od zawsze było naciaganie wiernych graczy , przeginanie z terminami ,niedotrzymywanie obietnic... mółbym wymieniać w nieskończoność
Flyer Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 A dokładnie za tydzień pojawią się płatne DLC. Niestety znów się za***iście zawiodłem i wygląda na to, że nie tylko ja. polecam Forze
moicz Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 A dokładnie za tydzień pojawią się płatne DLC. Niestety znów się za***iście zawiodłem i wygląda na to, że nie tylko ja. Ludzie liczyli na tory z poprzednich części i dużą liczbę nowych fajnych wozów. A co dostaniemy? ---Za cenę 4.99$ DWA tory: Spa Francorchamps (ze zmienną pogodą) Kart Space I/II (nocny) ---Za kolejne 7.99$ samochody: Red Bull X2011 Protytpe ’11 Dodge Challenger SRT8 Touring Car Honda CR-Z Touring Car Mazda Roadster Touring Car Mazda RX-7 Touring Car Mitsubishi Lancer Evolution X Touring Car Nissan GT-R R35 Touring Car Nissan Skyline GT-R R33 Touring Car Nissan Skyline GT-R R32 Touring Car Nissan Skyline GT-R R34 Touring Car Subaru Impreza Touring Car Toyota Prius Touring Car Gran Turismo Racing Kart Jr. Gran Turismo Racing Kart 100 Gran Turismo Racing Kart 125 Czyli kolejna porcja aut, które już są w grze w 50 różnych wersjach, teraz dojdzie 51-wsza :> ---Za kolejne 2,99$ dostaniemy paczkę z kombinezami i kaskami (w tym ciuchy ośmiu sławnych kierowców WRC i NASCAR) ---I na koniec za 1,99$ 100 nowych kolorów lakieru. Można też kupić wszystko w jednej mega paczce za 11,99$ ŻAL. Tylko jeden tor godny uwagi, do tego odgrzany kotlet w postaci niewielkiej ilości starych aut i bzdety typu wdzianka i kolorki. Nosz kur.wa od razu widać, że to tylko skok na kasę, liczyłem na coś naprawdę konkretnego a tu taki zonk. to jeszcze nic bo jak się zalogowałem to dostałem lakiery i karty jak zwykle plus info że dziś do wszystkich nagród typu kasa i dośw. naliczane będzie 200 % bonusu to sobie myśle super nabije sobie szybciej expa, odpalam to co zwykle - sezonowe ferrari- le mans i teraz uwaga przed aktualizacja było 40.000 pkt dośw. i 504.000 $ za ten wyścig, a po aktualizacji dostałem 20.000 pkt dośw i 330.000 $ i ja sie qr** pytam gdzie te 200% Kazek mnie mocno wqrwił, takie wałka jeszcze nie widziałem :angry: nie wiem jak w wyścigach a spec i b spec ale w sezonowych są zaniżone wszystkie wygrane :wallbash:
Maciek80 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Z tym naliczaniem nie do końca jest tak jak piszesz. Ten system ma nagradzać codzienną grę w GT5. I tak pierwszego dnia masz 110%, 130% drugiego, 150% trzeciego, 170% czwartego i w końcu maximum czyli 200% piątego dnia. Ale jest warunek - musisz się logować do gry codziennie. Jeśli któregoś dnia nie zalogujesz się w GT5 to przerwiesz cykl i naliczanie bonusów zacznie się od początku. Działa we wszystkich eventach offline i online.
PABLO Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Główne zmiany wprowadzone w aktualizacji: [Większe zmiany i nowe funkcje] — Dla standardowych samochodów dostępny jest teraz uproszczony widok z kabiny Dla ponad 800 standardowych samochodów zawartych w grze dostępny jest teraz uproszczony widok z kabiny. Podczas wyścigu możesz zmienić widok za pomocą przycisku SELECT *W odróżnieniu od widoku z kabiny, dostępnego dla samochodów premium, uproszczona kabina prezentowana jest w postaci ciemnej sylwetki, a elementy deski rozdzielczej zastąpione zostaną standardowymi wskaźnikami. — Nowy film otwierający Dla „Gran Turismo TV” dostępny jest nowy film otwierający. Po pobraniu zastąpi on obecny film otwierający. W ramach „Gran Turismo TV” dostępna będzie również poprzednia wersja. — Dodano menu zmian pogody Na niektórych trasach ze zmienną pogodą dodano możliwość dostosowania zmian pór dnia oraz pogody, dostępną z szybkiego menu zarówno w trybie Szybkiej Gry, jak i podczas „Treningu” w trybie Świat GT. Można również dokonywać bardziej szczegółowych zmian pór dnia oraz pogody podczas korzystania z kreatora tras i poczekalni sieciowej. — Wiele ustawień samochodów – opcja zapisu Umożliwiliśmy zapisywanie wielu wersji ustawień samochodu. — Do ekranu ustawień dodano [strony Ustawień] – w prawym dolnym rogu. Gracze mają teraz dostęp do listy ustawień. Dodano również możliwość przełączania między ustawieniem A, B i C, w zależności od typu wyścigu i wymagań. — Dodano 11 nowych samochodów NASCAR W salonie samochodowym dostępne są najnowsze modele z sezonu NASCAR 2011. Dodano następujące samochody: Toyota 2011 Denny Hamlin #11 FedEx TOYOTA CAMRY '11 Chevrolet 2011 Tony Stewart #14 Office Depot CHEVROLET IMPALA '11 Toyota 2011 Kyle Busch #18 M&M'SR TOYOTA CAMRY '11 Toyota 2011 Joey Logano #20 The Home Depot TOYOTA CAMRY '11 Chevrolet 2011 Jeff Gordon #24 Drive to End Hunger CHEVROLET IMPALA '11 Chevrolet 2011 Juan Montoya #42 Target CHEVROLET IMPALA '11 Ford 2011 AJ Allmendinger #43 Best Buy FORD FUSION '11 Chevrolet 2011 Jimmie Johnson #48 Lowe's CHEVROLET IMPALA '11 Toyota 2011 Brian Vickers #83 Red Bull TOYOTA CAMRY '11 Chevrolet 2011 Dale Earnhardt jr #88 AMP Energy/National Guard CHEVROLET IMPALA '11 Ford 2011 Carl Edwards #99 Aflac FORD FUSION '11 — Dodano samochód Nissan GT-R N24 Schulze Motor Sports W salonie samochodowym dostępny jest Nissan GT-R N24 Schulze Motor Sports. To właśnie ten wóz został wystawiony przez niemiecki zespół Schulze Motorsports podczas 24-godzinnego wyścigu Nurburgring 2011, a prowadzący go Yamauchi Kazunori zwyciężył w swojej klasie. — W trybie Podróży Fotograficznej dodano możliwość korzystania z awatara Do trybu Podróży Fotograficznej dodano możliwość włączenia lub wyłączenia awatara. Możesz teraz zrobić zdjęcie wybranemu przez siebie samochodowi i awatarowi. Możesz włączyć lub wyłączyć awatara kierowcy, wciskając przycisk △ podczas ustawiania pozycji samochodu. — Przewijanie powtórek do przodu i do tyłu Dodana została możliwość przewijania nagrania do przodu i do tyłu za pomocą przycisków [Do przodu] oraz [Wstecz] w trakcie oglądania powtórek nagranych po ukazaniu się aktualizacji do wersji 2.0. Możesz teraz łatwo odnaleźć szukaną przez siebie scenę, a także wielokrotnie oglądać dany fragment nagrania, dzięki czemu Tryb Fotograficzny zapewni ci jeszcze więcej radości. — Poprawiono poczekalnię sieciową Ograniczenia zostały poszerzone o [dozwolone samochody]. Możesz teraz wybrać kategorię, jak np. „NASCAR” czy „Super GT”. Dodatkowo zwiększono pulę samochodów dostępnych w ramach wyścigu losowego, a dzięki „Podstawie Losowania” otrzymujesz możliwość dostosowania osiągów samochodów przydzielonych poszczególnym graczom. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tu: Górne Menu — [instrukcja] — [Wyścig Sieciowy] — [ustawienia Zawodów] oraz w „Ustawieniach Regulacji”. — Dodatkowe opcje w trybie Zdalnego Wyścigu Na ekranie Zdalnego Wyścigu, dostępnym w Moim Centrum na stronie gran-turismo.com, pojawiła się „Wizualizacja”, za pomocą której możesz uczestniczyć w wyścigach w trybie B-Spec. Dzięki niej dowiesz się, kto zajmował jaką pozycję podczas danego okrążenia. Dodano również opcję wyświetlania różnic czasowych dla poszczególnych samochodów. — Dodano nowy etap podróży fotograficznej Do trybu Podróży Fotograficznej dodano tor „Indy — Pit Stop NASCAR”. Zapraszamy w podróż po pit stopach tych amerykańskich wyścigów. — Dodano premię za serię logowań Użytkownik, który zaloguje się kilka razy z rzędu, otrzyma premię do punktów doświadczenia oraz nagrody. Premia zwiększać się będzie od 110% za pierwszy dzień, przez 130% za dzień drugi, 150% za dzień trzeci, 170% za dzień czwarty, aż do 200% za dzień piąty. Będzie ona dotyczyć zarówno zawodów sieciowych, jak i rozgrywanych w trybie offline. Dzięki temu rozwiązaniu gracze logujący się codziennie będą robić szybsze postępy w grze. — Zgodność z zawartością do pobrania W prawym dolnym rogu Górnego Menu pojawił się przycisk [Pobrana Zawartość]. Za jego pomocą możesz zainstalować pobraną zawartość zakupioną w sklepie PlayStation®Store. Szczegóły dotyczące pobranej zawartości znajdują się w sekcji z informacjami o produkcie na stronie gran-turismo.com. *Premiera tej zawartości DLC planowana jest na 18 października 2011. — Obsługa sterowników G25/G27 Racing Wheel Dodano obsługę kontrolerów G25 Racing Wheel i G27 Racing Wheel firmy Logitech. Możesz teraz zmienić ustawienia przycisków dla Poleceń w trakcie Wyścigu. [inne poprawki] — Poprawiono interfejs użytkownika. Podczas ładowania się wyścigu możliwy jest dostęp do Szybkiego Menu. — Dodano możliwość zapisywania i wznawiania wyścigów wytrzymałościowych. — Modele dwóch samochodów NASCAR dostępnych w trybie Szybkiej Gry zmieniono z rocznika 2010 na rocznik 2011. — W ustawieniach trybu zręcznościowego, dostępnych w ramach [Opcji], dodano ustawienia Cech Szczególnych Samochodu prowadzonego przez Sztuczną Inteligencję. Dodano też możliwość zmiany poziomu agresji Sztucznej Inteligencji w trybie zręcznościowym. — Poprawiono część efektów Kontroli Trakcji. Po ustawieniu poziomu TCS na 1 Kontrola Trakcji będzie znacznie mniej odczuwalna, zwłaszcza w przypadku ostrych zakrętów na torach szutrowych. — Na ekranie wyścigu dodano wskaźniki wody oraz obciążenia opon. Ustawienia Wskaźnika Obciążenia Opon można zmieniać w ramach Szybkich Opcji wyświetlających się po zatrzymaniu gry podczas wyścigu za pomocą przycisku START lub w standardowym menu Opcji. — W menu kontekstowym Garażu pojawiła się opcja „Twórz miniatury wszystkich samochodów”. Dzięki niej dokonana zostanie aktualizacja wszystkich samochodów dostępnych w garażu. — Pula doświadczenia, jakie można zdobyć podczas wyścigów sieciowych, została zwiększona do 60%, a pula nagród – do 66%. — Dodano możliwość zmiany ustawień siły korytarza aerodynamicznego w ramach poczekalni. — Dodano możliwość włączenia lub wyłączenia Widocznych Uszkodzeń w ramach poczekalni lub w następującej lokalizacji: [Opcje] — [Ogólne] — [Tryb zręcznościowy]. — Do ustawień ograniczeń dostępnych w ramach poczekalni dodano ustawienia układu napędowego. — Do ustawień ograniczeń dostępnych w poczekalni dodano możliwość ograniczenia tuningu samochodów. — Poprawiono prędkość bolidów na zakrętach, a także opcję automatycznego sterowania podczas wyjazdu na proste. — Dodano opcję [Przywróć domyślne ustawienia listy odtwarzania] w następujących menu: [Muzyka w menu], [Muzyka podczas wyścigu] oraz [Muzyka podczas pokazu slajdów]. — Dodano możliwość zmiany ustawień muzyki użytkownika w menu [Muzyki podczas pokazu slajdów]. — W ramach MUZEUM dostępna jest marka AMG. [Poprawki znanych błędów] — Naprawiono błąd, na skutek którego „sprzęgło wiskotyczne z czujnikiem momentu obrotowego” nie działało po zainstalowaniu go w Mistsubishi Lancer Evolution X. — Naprawiono błąd, na skutek którego odcięcie obrotów umożliwiało start Ferrari F1 w odbywającym się w ramach „Gran Turismo Rally” Rajdzie po asfalcie na poziomie średnio zaawansowanym. — Poprawiono błąd, w wyniku którego [Czułość sterowania kontrolerem] nie działała prawidłowo. — Poprawiono błąd, na skutek którego w wybranych środowiskach sieciowych nie można było połączyć się z serwerem. — Poprawiono błąd, w wyniku którego system automatycznego sterowania źle hamował. — Poprawiono błąd, w wyniku którego system nie był w stanie ocenić, czy hamowanie podczas zjazdu do pit stopu w deszczu zostało wykonane na czas. http://eu.gran-turismo.com/pl/products/gt5/dlc/ http://eu.gran-turismo.com/pl/products/gt5/store/ A gdzie jest mowa o pakiecie z nowymi torami Lista ukrytych torów: 1. Driving Park (20r60r) 2. Apricot Hill 3. Citta di Aria 4. Costa di Amalfi 5. Grand Canyon 6. Hong Kong 7. Ice Arena 8. Infineon Raceway 9. Driving Park (Kashiwa) 10. Las Vegas 11. Midfield Raceway 12. Twin Ring Motegi 13. New York 14. George V Paris 15. Opera Paris (Tarmac) 16. Seattle Circuit 17. Seoul Circuit 18. Swiss Alps South 19. Tahiti Maze 20. Valencia Circuit 21. El Capitan 22. Cathedral Rocks (Dirt) 23. Cathedral Rocks (Dirt Mini) 24. Cathedral Rocks (Dirt Short) Nie będzie tego :?: Cieszę się że będzie tor SPA, zawsze marzył mi się ten tor w GT :kox:
Michał Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 zassano i zrobiłem mały test na szybko, mianowicie ustawienia czasu i pogody na torze - fajny akcent moim zdaniem Nordschleife o zachodzie słońca kox
PABLO Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 zassano i zrobiłem mały test na szybko, mianowicie ustawienia czasu i pogody na torze - fajny akcent moim zdaniem Nordschleife o zachodzie słońca kox To już dawno można było zrobić ale tylko w grze On-line Efekt jest [br]Dopisany: 11 Październik 2011, 23:55_________________________________________________moicz, T-żółw i reszta zaufanych kolegów, jest opcja by zrobić tak jak mój kumpel ze znajomymi, że wychodzi jakiś większy dodatek to udostępniają sobie hasło i później kopiują do siebie np. w 5 osób i wtedy się składają po 10zł a nie że każda osoba musiałaby płacić po 60zł i tylko sobie ściągać taki dodatek. Jest nad czym pomyśleć, pewnie koło 18-19.10 będzie ten dodatek u nas. Ja nie mam założonego konta w tym PS Store i nigdy nie kupowałem jeszcze żadnych dodatków DLC.
moicz Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Z tym naliczaniem nie do końca jest tak jak piszesz. Ten system ma nagradzać codzienną grę w GT5. I tak pierwszego dnia masz 110%, 130% drugiego, 150% trzeciego, 170% czwartego i w końcu maximum czyli 200% piątego dnia. Ale jest warunek - musisz się logować do gry codziennie. Jeśli któregoś dnia nie zalogujesz się w GT5 to przerwiesz cykl i naliczanie bonusów zacznie się od początku. Działa we wszystkich eventach offline i online. z tym że codziennie logowanie daje Ci większy bonus to się zgadzam ale ja mówię o tym że kazek zmniejszył nagrody codziennie jeździłem w sezonowych ferrari na torze le mans więc widzę że się zmniejszyło zarówno dosw, jak i kasa za wygranie, aha i żeby nie było to od razu dostałem mnożnik 200% pewnie dlatego że ostatnie dni codziennie sie logowałem
T-żółw Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 — Dodano możliwość zapisywania i wznawiania wyścigów wytrzymałościowych. czy to już działa? jak?
moskal Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 czy to już działa? jak? wciskasz "PAUSE" :>
Flyer Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 kuzwa, rispekt dla Was, mi by sie nawet wytrzymalosciowych nie chcialo robic jakbym mial opcje save'a. jezdzic kilkadziesiat okrazen to juz meczaca sprawa, a co dopiero kilkaset
Norbas Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 kuzwa, rispekt dla Was, mi by sie nawet wytrzymalosciowych nie chcialo robic jakbym mial opcje save'a.jezdzic kilkadziesiat okrazen to juz meczaca sprawa, a co dopiero kilkaset jazda do znudzenia pausa, i potem znowu
insane_Infinity Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 pamiętam jak Pablo 24h Le Mans naparzał :kox:
Rekomendowane odpowiedzi