Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2,7 w q też wychodzą z tego co mi się wydaje, no chyba, że dotyczy to tylko allroada

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

2.7TDI jest dostępny zarówno w Q jaki i FWD.

Widzisz Marcinku - na co dzień quattro nie będzie mi potrzebne. Wolę komfort jazdy jaki daje mi przekładnia bezstopniowa ;) No i do 3.0TDI jednak trzeba troszkę dołożyć (wcale nie tak mało ;) chociaż pod kątem akcyzy masz rację, przepłaca się tak samo). Dla mnie wybór jest prosty jako, że 2.7 to najmocniejsza jednostka TDI z jaką wypuszczono Multitronica (dla mnie i Gośki jako daily car w zupełności wystarczy - na weekendy do zabawy będzie coś innego :decayed:).

Opublikowano

a jednak

modele do 2007 roku byly wyposazane w jednostki BPP oraz BSG i zadna z tych jednostek nie wychodzila z przeniesieniem napedu w opcji AWD. chyba ze elsa klamie.

rozmawiacie o autach wlasnie z tego okresu

dopiero od 2009 roku weszly do produkcji modele w wersji 2,7 tdi Q :cool1:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 00:18_________________________________________________ciekawe, wg identyfikacji typu mozna wybrac skrzynie tip i most, natomiast w tabelach do zadnej ze skrzyn nie jest przyporzadkowana skrzynia i tylny most silnikowi 2,7 tdi. :mysli:

natomiast w katalgu modeli 2005 nie widac opcji 2,7 tdi Q

Opublikowano

mój kumpel ma tip + łopatki i quattro ale jak już wspomniałem allroad ale auto jest z 2006

Opublikowano

a jednak

modele do 2007 roku byly wyposazane w jednostki BPP oraz BSG i zadna z tych jednostek nie wychodzila z przeniesieniem napedu w opcji AWD. chyba ze elsa klamie.

rozmawiacie o autach wlasnie z tego okresu

dopiero od 2009 roku weszly do produkcji modele w wersji 2,7 tdi Q :cool1:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 00:18_________________________________________________ciekawe, wg identyfikacji typu mozna wybrac skrzynie tip i most, natomiast w tabelach do zadnej ze skrzyn nie jest przyporzadkowana skrzynia i tylny most silnikowi 2,7 tdi. :mysli:

natomiast w katalgu modeli 2005 nie widac opcji 2,7 tdi Q

Zarówno BPP jak i BSG były dostępne w Q z 6-biegową skrzynią manualną od czerwca 2005.

Opublikowano

mój kumpel ma tip + łopatki i quattro ale jak już wspomniałem allroad ale auto jest z 2006

nie mam katalogu a6 allroad.

wg elsy sytuacja identyczna jak dla a6.

czyli maja bledy :mysli:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 00:48_________________________________________________

Zarówno BPP jak i BSG były dostępne w Q z 6-biegową skrzynią manualną od czerwca 2005.

zerknij w tabele elsy.
Opublikowano

Wg moich informacji (robiłem już mały rekonesans ;)).

2.7TDI BSG (163KM) w Q z tipem ----> od 6/2005

2.7TDI BSG (163KM) FWD 6-biegów ----> od 01/2005 (ale tylko na rynek Belgijski)

2.7TDI BSG (163KM) FWD CVT 7-biegów ----> od 06/2006 (ale tylko na rynek Belgijski)

2.7TDI BPP (179KM) w Q z tipem ----> od 6/2005

2.7TDI BPP (179KM) FWD 6-biegów ----> od 11/2004

2.7TDI BPP (179KM) FWD CVT 7-biegów ----> od 1/2006

Elsa to potwierdza. Jakiej wersji używasz?

Opublikowano

3.7

Opublikowano

3.7

Wystarczy.

Odpal: Audi // MY 2006 // Nadwozie 4F2 // Silnik BPP // Skrzynia KPJ // most HNL

Workshop -----> Power Transmission ----> Automatic Gearbox 09L -----> 00 Techical Data ------> Code Letters

Opublikowano

3.7

Wystarczy.

Odpal: Audi // MY 2006 // Nadwozie 4F2 // Silnik BPP // Skrzynia KPJ // most HNL

Workshop -----> Power Transmission ----> Automatic Gearbox 09L -----> 00 Techical Data ------> Code Letters

zerkne jutro, else mam na innym kompie, a juz go odlozylem

dzisiaj szukam a6 2,7 tdi Q, juz mam pare na oku :decayed:

pomijajac okazje ceny podobne do 3.0 tdi

Opublikowano

Dzień doberek z rańca :hi: :hi: :hi:

Nic trzeba zrobić łyczek świeżej kawki :kawa: i pomykać do pracy :wink4:

To Panowie miłego dzionka Wam życzę :good:

Opublikowano

Ktoś mi mówił, że 2.7 pojawiło się ze względu na floty w niemieckich firmach i przepisy, generalnie powinien to być ten sam motorek (z grubsza biorąc)

co Q .. to jak ja szukałem to przynajmniej w A4 ... była to rzadkość, więc przypuszczam,

że cena będzie może nawet wyższa niż 3.0TDI :)

Opublikowano

doberek z rana :hi:

Opublikowano

wczoraj była rozmowa o paliwie , jeśli ktoś tankuje na Shellu V-Powera

to jest kolejny katalog z rabatem 15gr/l

Katalog kosztuje 3.5PLN a w nim są dwa kupony.. przy tankowaniu 60litrów ma się 9PLN .. czyli na 2 zostajepiwka :)

plus kolejny kupon przy kolejnym tankowaniu

Opublikowano

Witam wszystkich

W moim silniku odczuję różnicę między Diesel Extra a V-Power Diesel czy dopłacanie nie ma sensu ?

Mam nadzieję, że dzisiaj odbiorę auto od mechanika i z wyczyszczonym turbo będzie lepiej chodziło niż kilka dni temu.

Opublikowano
:hi: :hi:
Opublikowano

:siema:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 10:50_________________________________________________

no jakby nie było dzisiaj moja furka nie rzucająca sie w oczy ale za to rodzynek :naughty: bo same kombi były

Podobnie jak moja, jedyna B5 :gwizdanie:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 10:52_________________________________________________

Siema

mam wielki problem i potrzebuję pomocy

czy jest ktoś z poznania co ma AEB 1.8t ??

Ja miałem AEB, w sumie mam nadal, ale słupek od APU. Co jest? :mysli:
Opublikowano

dzien doberek :hi:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 11:22_________________________________________________

Witam wszystkich

W moim silniku odczuję różnicę między Diesel Extra a V-Power Diesel czy dopłacanie nie ma sensu ?

Mam nadzieję, że dzisiaj odbiorę auto od mechanika i z wyczyszczonym turbo będzie lepiej chodziło niż kilka dni temu.

jezdzilem na v-power diesel, ale po wzroscie cen zrezygnowalem, nie widze specjalnie pogorszenia.

Opublikowano

ja ta samo .... nie ma różnicy od pół roku śmigam na zwykłej :good:

Opublikowano

Ja lejąc V-power'a ale benzynkę to widzę tylko duuużo wyższą cenę i większe spalanie, ale efektu jakiegoś porażającego nie ma :good: