fayera Opublikowano 11 Października 2010 Autor Opublikowano 11 Października 2010 nad wodę jak jest pogoda, walnąć się do wody i od razu przechodzi No tak tyle,że lato jest krótkie ale metoda rzeczywiście dobra,może nie przechodzi ale ulga jakaś jest
taktuś Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Ja na kaca stosuję dopalacze, dopalacze i jeszcze raz dopalacze, to jedyne błogosławieństwo, w zasadzie już teraz nie biorę dopalaczy jedynie jak śpię, a na poważnie to kaca najdalej miałem wczoraj i po raz kolejny ( który to już raz) dochodzę do wniosku, że nic nie pomaga, po prostu trucizna musi sama wyjść z organizmu
Zaleczeq Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Ja na kaca stosuję dopalacze, dopalacze i jeszcze raz dopalacze, to jedyne błogosławieństwo, w zasadzie już teraz nie biorę dopalaczy jedynie jak śpię, a na poważnie to kaca najdalej miałem wczoraj i po raz kolejny ( który to już raz) dochodzę do wniosku, że nic nie pomaga, po prostu trucizna musi sama wyjść z organizmu swiete słowa
Tomeks Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 1.pić dobrą wódkę 2.przed snem wypić jak najwięcej wody,jakieś 1,5l
m@riucha Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Podobno koks (przed piciem i po piciu) - jeszcze nie testowałem, jakiś forumowy farmaceuta polecał http://www.i-apteka.pl/product-pol-1947-KREON-10000-x-20-kapsulek.html [br]Dopisany: 09 Październik 2010, 15:13_________________________________________________Ale w sumie nie wiem czy nie pomyliłem nazw :polew: :polew: Jaki farmaceuta, zaszyty Al Koholik :polew: Dziesiątki razy mi to pomogło; dwie kapsułki przed piciem i dwie jak się obudzimy po baletach. Można do tego też dodać dużo vit. C A najważniejsze żeby nie mieszać, jak wóda to wóda.
Thom4s Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Nie każdy organizm ma takie same predyspozycje do picia. Mój teść trochę wypije i rzyga jak kot, w trakcie i na drugi dzień. Ja rzadko miewam kaca, szczególnie po Danielsie. Wódy prawie wcale nie piję. Piwo rzadko. Także wszystko zależy od organizmu i tego co się pije.
kamil Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Czym się zatrułeś tym się odtruj
fayera Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Nie każdy organizm ma takie same predyspozycje do picia Masz rację. Ja wypiję raz na 2,3 a nawet 4m-ce,naprawdę jak duża okazja typu wesele itd... tyle,że taką 2-dniówkę trzasnę,po 3-4 kielichach nic do ryja już nie wezmę byle tylko zapojka była i oczywiście 3 dni po no i właśnie te 3 dni jestem taki poskręcany,że szkoda gadać,dodam,że jak nie ma okazji to nawet piwa przez 2-3 miesiące nie ruszam bo akurat nie przepadam za nim. Znam facetów po 50 a nawet 60-tce którzy całe życie ostro walczyli i nie wiedzą na drugi dzień co to kac.Normalny tryb,czyli z rana śniadanko i do pracy jak gdyby nigdy nic.
Buba Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 500ml glukozy 5% do tego i 500mg pyralginy + 4mg dexavenu jak nie pomaga to drugi raz to samo + ewentualnie 100mg Ketonalu + ewentualnie 10mg Metoclopramidu w zaleznosci od objawów
Thom4s Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 ja mam za***isty i niezawodny sposób żeby nie mieć kaca. nie piję ... Jesteś niepijącym alkoholikiem, czyli abstynentem, czy po prostu nie lubisz? Bo nie pić wcale też nie zdrowo.
fayera Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Jesteś niepijącym alkoholikiem, czyli abstynentem, czy po prostu nie lubisz? Bo nie pić wcale też nie zdrowo. nie piję, nie palę, nie biorę narkotyków, nie jestem hazardzistą ale to mogę co godzinę :gwizdanie: to co to za życie
Zaleczeq Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Jesteś niepijącym alkoholikiem, czyli abstynentem, czy po prostu nie lubisz? Bo nie pić wcale też nie zdrowo. nie piję, nie palę, nie biorę narkotyków, nie jestem hazardzistą ale to mogę co godzinę :gwizdanie: to co to za życie Własnie pamiętaj nic tak nie łączy jak wspólne żyganie
m@riucha Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 500ml glukozy 5% do tego i 500mg pyralginy + 4mg dexavenu jak nie pomaga to drugi raz to samo + ewentualnie 100mg Ketonalu + ewentualnie 10mg Metoclopramidu w zaleznosci od objawów Świetnie, tylko że większość specyfików które tu podałeś jest na receptę, i w dodatku jako szpryca, czyli nie ogólnodostępne dla każdego. Wiesz ja tez znam sposób żeby w ciągu ok 10min z 3-4 promili we krwi zrobić 0 (słownie: "zero") Tak robił ojczym mojej byłem, bardzo znany chirurg (albo neurochirurg-już nie pamiętam) z największego warszawskiego szpitala kiedy musiał na cito jechac do roboty na operację a akurat był w cugu albo jak go niebiescy złapali i jechali z nim na badanie krwi Inna sprawą jest jak to wpływało na jego zdrowie
truckmaniac Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 na kaca giganta, mnie zawsze pomaga gorący rosół na swojskim kuraku To prawda. :good:
Buba Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 na kaca giganta, mnie zawsze pomaga gorący rosół na swojskim kuraku To prawda. :good: dokladnie
Reniu Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Najlepsza na kaca jest praca Tak jak kolega na początku pisał, przewalić kilka ton węgla łopatą i człowiek jak nowy (o ile wcześniej nie padnie) Przed mocno zakrapianą imprezą to trzeba dobrze się najeść, w tym coś na ciepło, tłusto też się przyda. Nic nowego Do picia nastęnego dnia polecam Powerade dla uzupełnienia wypłukanych mikroelementow, zimna pepsi też daje ulge choć tylko chwilową. Czym się strujesz, tym się lecz dobry pomysł jednak w momencie definitywnego odstawienia pojawia się kac gigant a walka z nim jest bardzo trudna i wyczerpująca
medik Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 500ml glukozy 5% do tego i 500mg pyralginy + 4mg dexavenu jak nie pomaga to drugi raz to samo + ewentualnie 100mg Ketonalu + ewentualnie 10mg Metoclopramidu w zaleznosci od objawów Dwa z podanych wyżej leków mogą baaaardzo zaszkodzić, beznadziejny pomysł.
szachu71 Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 ja tam zawsze przed duzo jem cieplego i tlustego , a po jak juz jest kac to sok z cytryny albo swierze powietrze wogole to najlepszym miejscem dla mnie na imprezy sa gory rano wstaje i nic niema
Narvik Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 przemęczyć się do wieczora. wieczorem 4 browary i następnego dnia już jest OK.
Zmija Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Podobno trzeba byc madrym i nic nie pic albo malo... mowie podobno bo mi nigdy nieudalo sie tego sprawdzic ... badz tu madrym po paru glebszych :gwizdanie: a i jeszcze do tego tematu wodka jest dla madrych ludzi dla Baranow jest woda i mleko :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi