Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Q7 4.2 TDI S-line, 21", V12 look, LED, TV, DVD, Webasto -> SPRZEDANE :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Człowiek całe życie się uczy, dzięki za wyjaśnienie :hi:

Opublikowano
Człowiek całe życie się uczy, dzięki za wyjaśnienie :hi:

nie ma za co :hi:

W B7/6/5 tego nie bylo, ale w B8 juz jest.

Opublikowano

Mnie słuchy doszły ze do AUDI juz nie włozy się uzywki zadnego sterownika , tylko nowy :kwasny: .

Opublikowano
Mnie słuchy doszły ze do AUDI juz nie włozy się uzywki zadnego sterownika , tylko nowy :kwasny: .

tez slyszalem o takich pomyslach :facepalm: dlatego trzeba szybko modzic :naughty:

W W-ie u Rowinskiego np nie chca sciagac CP.

Opublikowano

Czytałem niedawno w prasie że od 2014 r. Audi będzie miało prawie cały osprzęt przypisany do konkretnego egzemplarza, zaczynając od sprężarki klimy a kończąc na silniczku wycieraczek i poza serwisem nie zakodujesz nic, bo kodowanie będzie poprzez połączenie online z centralą w Niemczech.

Powiedz mi jeszcze, jak nakładałeś ten środek na felgi to czy od wewnętrznej strony tez smarowałeś ?

bo na dniach biorę się za felgi.

Opublikowano

Rosemeyer: piekne te felunie, jak i ta cala Twoja lokomotywa :)

Zabezpieczenie Gtechniq to b. dobry wybor. Ale 21" robic platkami kosm to sie dopiero nazywa milosc do kol :) Wiesz ja bym Ci zaproponowal inna marke ale kazdy ma swoj gust :P

Zainwestuj jeszcze w G1 z tej samej firmy a nie bedziesz napewno zalowal. :naughty:

Opublikowano
21" robic platkami kosm to sie dopiero nazywa milosc do kol :)

sam wiesz jak takie dziwne na pozor rzeczy potrafia zrobic czlowiekowi frajde ;-)

Ja z bananem na twarzy siedzialem w garazu a ze przed C5 uzywalem Eraser'a CarPro to juz w ogole byl pelny odjazd - zapach jest niesamowity :decayed:

Pamietam jak x czasu temu sie z Ciebie i Twojej korby smialem. Teraz sam mam cala polke chemii (glownie PB i troche Gtechniq'a), pelno padow, mf i innych cudów i jak narazie jest to dla mnie najlepszy odstresowywacz na przestrzeni ostatnich kilku lat :banan:

A co do innej marki to pewnie masz na mysli SV Autobahna, tak?

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:37 ----------

Zainwestuj jeszcze w G1 z tej samej firmy a nie bedziesz napewno zalowal. :naughty:

Proszę Cię.... Mam go ;-) Tak jak i G4, P1, W2, T1 i C6 :polew:

Opublikowano

Rose piękny kolorek tych kół... :kox:

Opublikowano

bylem wczoraj tu http://www.myjnia-tomar.dzs.pl/

Maja mycie podwozia na podnosniku - super sprawa i polecam Wam wizyte.

A tak wyglada po 10godzinnym "lizaniu" - niestety nie sprawdzilem ustawien i wszystkie fotki wyszly chu... wiec wrzucam tylko jedna :facepalm:

Wczoraj w ruch poszlo:

- glinka SONUSa

- Poorboy’s Spray and Wipe

- Poorboy's World Pro Polish

- Poorboy's Black Hole

- Poorboy's EX-P

- Poorboy's Natty's Red na poł z BLUE - chce zobaczy czy sa jakies roznice ;-)

- Poorboy's Bold 'n Bright

Na zywca wyglada super - ma fajnego wet looka i glebie koloru. Warto bylo sie tyle napocic... Ale next time musze sobie DASa kupic, bo recznie to jednak nie robota.

Nastepny seans bedzie poswiecony wnetrzu. Ostatnio zrobilem bagaznik - nawet w nowym tak nie bylo haha - niewstety nie mam foty :-/

eb97fa58f2a743a6.jpg

Opublikowano

znam ta miejscowke, pracowalem obok... do mycia spoko, do mechaniki nie :D ...ale byles tam po mycie :wink:

Opublikowano
znam ta miejscowke, pracowalem obok... do mycia spoko, do mechaniki nie :D ...ale byles tam po mycie :wink:

Proszę Cię... do ASO nie mam zaufania, a co dopiero tam :facepalm::grin::polew:

na parkingu serwisu stala cala flota lanosow ze strazy miejskiej

Opublikowano

łysk błysk pomarańcze :naughty: ...nawet opony są jak nowe :decayed:

Opublikowano
łysk błysk pomarańcze :naughty: ...nawet opony są jak nowe :decayed:

oj, no lipy nie bylo ;-)

ale juz nie dlugo bedzie jeszcze jedna zmiana w tej okolicy, ale na razie top-secret :decayed:

Opublikowano

Ale next time musze sobie DASa kupic, bo recznie to jednak nie robota.

No proszę Cię. Robiłeś polerkę ręcznie? Na nadwoziu Q7? Mi na TT by się nie chciało a co dopiero na takiej krowie.

Ostatnio robiłem w mojej polerowanie maszynowe maski. 3h wyjęte z życiorysu. Ręcznie bym pewnie tydzień ślęczał.

DA jest dobre dla początkujących. Niby chroni lakier ale tak na prawdę wibracje dają mocny wycisk nadgarstkom i łokciom.

Idź od razu w jakąś dobrą rotację. Ciężko przypalić lakiery VAG.

Opublikowano
Ciężko przypalić lakiery VAG.

no wlasne tego sie boje ze gdzie przedobrze :kwasny:

Opublikowano
Ciężko przypalić lakiery VAG.

no wlasne tego sie boje ze gdzie przedobrze :kwasny:

Lakiery VAG na prawdę są twarde. Ciężko coś uszkodzić. Musiałbyś ostro zasuwać papierem wodnym (czasami konieczne BTW). Samą polerką na prawdę ciężko coś uszkodzić.

Miałem Flexa DA i urywała ręce. Do tego wibracie nie obchodziły się zbyt dobrze z padami a komplecik Megsa to 200PLN.

Weź na początek jakąś rotację Makity lub Hitachi do 1k. Zawsze możesz jechać na niskich obrotach i sprawdzać co jakiś czas dłonią czy się nie nagrzewa :)

Opublikowano

bardziej myslalem o maszynie do nakladania smarowidel, bo przeciez polerki nie bede co miesiac robil.

Opublikowano

Smarowidła- czytaj woski lepiej jednak jest nakładać ręcznie gdyż później dłużej ,,siedzą na lakierze''. Zresztą nakładanie wosku to najprzyjemniejsza rzecz po długim i czasochłonnym procesie mycia i przygotowywania powierzchni;)

Opublikowano

Piszac smarowidla mam na mysli cleanery albo glaze'y a z ich nakładaniem bywa roznie.

Woski to inna historia ;-)

Opublikowano
Smarowidła- czytaj woski lepiej jednak jest nakładać ręcznie gdyż później dłużej ,,siedzą na lakierze''. Zresztą nakładanie wosku to najprzyjemniejsza rzecz po długim i czasochłonnym procesie mycia i przygotowywania powierzchni;)

Ja zdecydowanie wolę ścierać wosk i zachwycać się efektem ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...