A4_Dominik_WAW Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Może to nie ten dział i mam nadzieje że nikt nie będzie bardzo zły jak tutaj wstawię to zapytanie ale możecie mi doradzić i powiedzieć jak radzicie sobie z nieszczelnością w tym miejscu i jak fachowo się to nazywa. Nie mam tam za dużo oleju tak raczej w normie przy tych silnikach. Wymieniałem już uszczelkę i nic to nie pomogło wszystko ładnie poskładam przegonie auto i dalej przewody się rozchodzą. Słyszałem opinie że można to zrobić z 2,5 calowej rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł ?http://images41.fotosik.pl/1731/b81923c01692e4efm.jpg Denerwuje mnie to ponieważ olej leci mi na poduszkę pod silnikiem i słyszałem opinię że z taką nieszczelnością auto jest słabsze i może więcej palić. Też miałem z tym mały problem... W końcu wymieniłem tą część w aso - koszt ok 200 zł za tą rurkę, robocizna 50 zł. Nr. tej części to: 8E0145745B. Polecam też Tobie tak zrobić. Używkę na allegro można wyrwać za 100 zł, ale czy warto... Na tym łączeniu, gdzie te "przewody" Ci się rozchodzą są takie metalowe zatrzaski, które najwidoczniej mówią już "dość"... Mówisz o tej rurce od IC aż po to łączenie ? Czy chodzi Ci o to od tego łączenia w stronę przepływomierza ? A nie ma jakiegoś domowego sposobu bo jakoś tym rurkom nawet nowym nie ufam. Może zrobić to z jakiejś kwasówki ?
Marcino87 Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Co tu trzaba zrobić cy się załapać na pierwszą stronę
Blachu Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Może to nie ten dział i mam nadzieje że nikt nie będzie bardzo zły jak tutaj wstawię to zapytanie ale możecie mi doradzić i powiedzieć jak radzicie sobie z nieszczelnością w tym miejscu i jak fachowo się to nazywa. Nie mam tam za dużo oleju tak raczej w normie przy tych silnikach. Wymieniałem już uszczelkę i nic to nie pomogło wszystko ładnie poskładam przegonie auto i dalej przewody się rozchodzą. Słyszałem opinie że można to zrobić z 2,5 calowej rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł ?http://images41.fotosik.pl/1731/b81923c01692e4efm.jpg Denerwuje mnie to ponieważ olej leci mi na poduszkę pod silnikiem i słyszałem opinię że z taką nieszczelnością auto jest słabsze i może więcej palić. Też miałem z tym mały problem... W końcu wymieniłem tą część w aso - koszt ok 200 zł za tą rurkę, robocizna 50 zł. Nr. tej części to: 8E0145745B. Polecam też Tobie tak zrobić. Używkę na allegro można wyrwać za 100 zł, ale czy warto... Na tym łączeniu, gdzie te "przewody" Ci się rozchodzą są takie metalowe zatrzaski, które najwidoczniej mówią już "dość"... Mówisz o tej rurce od IC aż po to łączenie ? Czy chodzi Ci o to od tego łączenia w stronę przepływomierza ? A nie ma jakiegoś domowego sposobu bo jakoś tym rurkom nawet nowym nie ufam. Może zrobić to z jakiejś kwasówki ? Tak, o tej od IC aż po te łączenie. Zaznaczona na schemacie nr. 10 Vehicle- spare parts for AUDI Audi A4/S4/Avant quattro 2005 U mnie po tej wymianie rurki już się nie rozchodzą. Z kwasówki możesz zrobić pewnie cały dolot (egr-out)
barrowiec1 Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Co tu trzaba zrobić cy się załapać na pierwszą stronę rezać,rezać i jeszcze raz rezać... a na poważnie, w tej chwili wstrzymany jest nabór do Dyvision-u do xxx czasu... czekamy na nowe kierownictwo
Bart-S Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 z czarnej kostki pod totelami a z któryc pinów to mogę sprawdzić jutro To są fotele z B6 czy z B7? Czy ja już Tobie nie pisałem jak to podłączyć? Czarną kostkę ma tylko fotel kierowcy czy pasażer też? Sprawdź i podaj które piny są obsadzone i jaki jest kolor danego kabelka.
Artur82 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Co tu trzaba zrobić cy się załapać na pierwszą stronę Ty już nic...auto masz pomodzone odpowiednio...poprostu musi Bart`s Cię tam umieścić a tak poważnie to wróćmy do tematu i przekażmy to komuś kto to poprowadzi!! bo temat jak zwykle ucichł...ja mogę się tym zająć
wladi Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 No właśnie ja też czekam na wpisanie się a tu d*pa:kwasny:
Artur82 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 z czarnej kostki pod totelami a z któryc pinów to mogę sprawdzić jutro To są fotele z B6 czy z B7? Czy ja już Tobie nie pisałem jak to podłączyć? Czarną kostkę ma tylko fotel kierowcy czy pasażer też? Sprawdź i podaj które piny są obsadzone i jaki jest kolor danego kabelka. Fotele są z B6...oba maja czarna kostkę.. a piny idą tak: 5- niebieski, 6- żółty 7- zielony 8- brązowy
domin79 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 z czarnej kostki pod totelami a z któryc pinów to mogę sprawdzić jutro To są fotele z B6 czy z B7? Czy ja już Tobie nie pisałem jak to podłączyć? Czarną kostkę ma tylko fotel kierowcy czy pasażer też? Sprawdź i podaj które piny są obsadzone i jaki jest kolor danego kabelka. te fotle są z wersji US oba mają po 4 kabelki i to jest dziwne , zapewne będzie to wpiete pod sterownik poduch jak pisaleś ale pewnie moduł jaśków musi być inny:wink:
wladi Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 A jak oblukać czy ma się czujnik zapięcia pasów? Czy to chodzi o tą czarna kostkę? Pewnie nie mam ale tak pytam z ciekawości:wink:
domin79 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 A jak oblukać czy ma się czujnik zapięcia pasów? Czy to chodzi o tą czarna kostkę? Pewnie nie mam ale tak pytam z ciekawości:wink: tak czarna kostka , z tego co pamietam to niemialeś
wladi Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 A jak oblukać czy ma się czujnik zapięcia pasów? Czy to chodzi o tą czarna kostkę? Pewnie nie mam ale tak pytam z ciekawości:wink: tak czarna kostka , z tego co pamietam to niemialeś Jo kuźwa Ty potrafisz człowieka zdołować z samego rana:facepalm::polew:
Artur82 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 A jak oblukać czy ma się czujnik zapięcia pasów? Czy to chodzi o tą czarna kostkę? Pewnie nie mam ale tak pytam z ciekawości:wink: tak czarna kostka , z tego co pamietam to niemialeś Jo kuźwa Ty potrafisz człowieka zdołować z samego rana:facepalm::polew: zaraz tam zdołować poprostu wie co by go czekało
julo23 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Pablo daj znać kiedy będziesz jechał do Pumy. Może przetne Ci drogę w połowie i sie stykniemy. Obczaje twoją Audiczkę
jozek726 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/a4-1-9-tdi-quattro-napis-238813/ Nie chce nikt ? Tanio oddam bo mi się wala
turzol Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Ja bym przygarnął taki napis, ale na grilla. Ma ktoś?
jozek726 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 A nie miał by ktoś takiej śrubki za zbyciu ?
tymonA4 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Czy ktoś mi może powiedzieć ile kosztuje znaczek s-line na gril w aso
tymonA4 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Danke:hi: ---------- Post dopisany at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ---------- Czy znaczek s-line od b7 w gril pasuje do b6 ?
Rekomendowane odpowiedzi