Opublikowano 1 Lipca 201511 l Daj mu już spokój Bielun - wystarczy mu świadomość, że jest pajacem I mówi to posiadasz 2.5tdi
Opublikowano 1 Lipca 201511 l oh zapomniałem o Twoim grzechotniku i zazdroszcze Ci tego, że nie musisz zmieniać oliwy
Opublikowano 1 Lipca 201511 l Daj mu już spokój Bielun - wystarczy mu świadomość, że jest pajacem I mówi to posiadasz 2.5tdi Buhhahahahaha 2.0 ALT Dobranoc
Opublikowano 1 Lipca 201511 l Tak serio to życzę każdemu takiego mało awaryjnego silnika jak mój ALT. Po za olejem tylko padł termostat i cewki. Przez 6 lat i prawie 100tyś km niezły bilans
Opublikowano 2 Lipca 201511 l dawid7737 - a tempomat probowales zalaczyc na postoju czy podczas jazdy? Bo jak na postoju, to wez sie przejedz i sprobuj go wlaczyc w trakcie jazdy.
Opublikowano 2 Lipca 201511 l Wandej, VCDS Ci pokaże który padł... w moim lewy środkowy Nie zawsze. Metoda Kaja się sprawdza. Tylko musi w tym momencie piszczeć po włączeniu wstecznego.
Opublikowano 2 Lipca 201511 l no chyba, że tak.. u mnie po wbiciu wstecznego jest jedno normalne piknięcie i dalej awaria..
Opublikowano 2 Lipca 201511 l dawid7737 - a tempomat probowales zalaczyc na postoju czy podczas jazdy? Bo jak na postoju, to wez sie przejedz i sprobuj go wlaczyc w trakcie jazdy. Haha oczywiście że podczas jazdy , próbowałem przy prędkości 80km/h a potem jeszcze przy 120 km/h i nadal nic ;p
Opublikowano 2 Lipca 201511 l Odepnij wtyczkę od czujnika pedału sprzęgła. I we wtyczce zrób mostek z kawałka przewodu i wtedy sprawdź czy Ci działa tempomat.
Opublikowano 2 Lipca 201511 l dawid7737 - a tempomat probowales zalaczyc na postoju czy podczas jazdy? Bo jak na postoju, to wez sie przejedz i sprobuj go wlaczyc w trakcie jazdy. Haha oczywiście że podczas jazdy , próbowałem przy prędkości 80km/h a potem jeszcze przy 120 km/h i nadal nic ;p sprawdziłeś to co Ci napisałem? masz najprawdopodobniej walnięty czujnik sprzęgła dlatego nie działa tempomat. Często się to zdarza
Opublikowano 2 Lipca 201511 l chłopaki jade za godzine do Wawy i sprawdziłem płyny w swojej audi 1.8T. okazało się, że zbiorniczek płynu chłodzącego jest praktycznie pusty. jezdzilem autem tylko po miescie i to krotkie odcinki typu 3km. Powiedzcie co mogę dolać aby nie zaszkodzić? to co na dnie zbiorniczka jest jest koloru różowego. :/
Opublikowano 2 Lipca 201511 l G12 febi, swag bo to samo jedna firma. Pozatym Preston, jest na każdej stacji. http://www.prestone.pl/produkty/uklad-chlodzenia/plyn-do-chlodnic.html Edytowane 2 Lipca 201511 l przez POWER-KRIS
Opublikowano 2 Lipca 201511 l chłopaki jade za godzine do Wawy i sprawdziłem płyny w swojej audi 1.8T. okazało się, że zbiorniczek płynu chłodzącego jest praktycznie pusty. jezdzilem autem tylko po miescie i to krotkie odcinki typu 3km. Powiedzcie co mogę dolać aby nie zaszkodzić? to co na dnie zbiorniczka jest jest koloru różowego. :/ Jak na szybko dolej wody destylowanej. pewnie króciec za silnikiem ma dosyć. Różowego g12 możesz też zalać tylko nie koncentratu
Opublikowano 2 Lipca 201511 l Bylem w skodzie na szybko sprawdzil mi to co na dnie jest i powiedzial ze jakosc dobra do -30 stopni powoedzial aby dolac wody destylowanej. Ale jak juz mialem rozgrzany silnik to w zbiorniczku podskoczylo do minimum na kresce takze jest ok. Dzieki za info
Opublikowano 3 Lipca 201511 l dawid7737 - pytam dlatego, bo w golfie nawet jak na postoju zalacze tempomat to na desce od razu wyswietla mi sie kontrolka od niego, a w b6 z tego co kojarze to kontrolka tempomatu zaswiecala sie dopiero wtedy, gdy uruchamialem tempomat podczas jazdy. Panowie jest taka sprawa, u Tescia w sedanie od jakiegos czasu nie dziala w bagazniku oswietlenie (zarowki dobre), ~2 latat temu robilem silniczek klapy w sensie wymienialem w nim ta blaszke i hulal. Ostatnio z dnia na dzien slychac bylo, ze otwieranie bagaznika dziala coraz slabiej, az wkoncu nie dziala wcale i otwiera sie jedynie z kluczyka. Od razu mowie, ze gumowej przelotki jeszcze nie sprawdzilem. Czy moze ktos konkretnie ustalic co dokladnie jest odpowiedzialne za oswietlenie bagaznika, a co za otwieranie/zamykanie sie zamka? Czy moze jest to jakis jeden mikro odpowiadajacy za obie te rzeczy? Czy w zamku, ktory jest w klapie (ten ktory zatrzaskuje sie i zasuwa po zamknieciu auta) tez jest jakis mikrowlacznik? Edytowane 3 Lipca 201511 l przez KoJ@K
Opublikowano 3 Lipca 201511 l Siemka. Pany przerabia tutaj ktos lampy zwykle na xenon badz bixenon? Wiem ze qwerty przerabial swego czasu b5.