serfin Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 No ja myślę ---------- Post dopisany at 23:29 ---------- Poprzedni post napisany at 23:23 ---------- Ujnia a nie dlugi weekend: w czwartek zlazlem z nocki, dzis bylem w robo, w weekend do pracy, pon i wt tez :/ dopiero w srode dzien wolnego a w kolejny weekend nocka, kto mi pozazdrosci wczesniejszej "emerki"? No i brak urlopu w tym roku w wakacje ( co dwa lata mam szanse, że dostanie mi sie czerwiec/lipiec/sierpien )..piwka wysiorbane meczyki obejrzane trza isc w kimke bo rano do pracy :/
serfin Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 W budzetowce ---------- Post dopisany at 23:34 ---------- Poprzedni post napisany at 23:33 ---------- Tomek juz domyslil sie a inni jeszcze nie? ---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ---------- 8 rok sluzby i taki piz*ziec, że pozazdroscic mi mozna tylko tej "pewnej" roboty i wplywu na konto na poczatku kazeego miesiaca
serfin Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 A no i prawa do odejscia na emerke po 15 latach mi jeszcze nie zabrali ale nikt z dolu nie odchodzi tak wczesnie bo to jest zaledwie 40% miesiecznej wyplaty czyli jakies 1400zl, a jak ma sie kredyt mieszkaniowy na 30lat, żone bez pracy i z dwojke dzieci to zatyra sie czlowiek do 30tki w tej sluzbie wiec do praktycznie 60tki :# ---------- Post dopisany at 23:44 ---------- Poprzedni post napisany at 23:42 ---------- Niedlugo wybieram sie na druga operacje glowy nowotwor kosci czaszki, moze juz tym razem nie przepuszcza mnie na komisji, teraz chodze juz 3rok z plytka w czole jakby nie poszlo to wyjazd do Holandii na zawsze
Wandej Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Mój ojciec (były policjant) ma teraz 55lat i ponad 3k emeryturki. Do tego pracuje sobie i dorabia jakieś 2k. Mogłem iść w jego ślady już dawno bo miałem taką możliwość ale jakoś w ogole mnie do munduru nie ciągnie:kwasny:
serfin Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja nie mam takich znajomosci, po studiach poszedlem sprobowac, i jestem blokowany od poczatku, posiadanie studiow nie pomoglo a wrecz zaszkodzilo na pewnym etapie. Life is brutal :/ bylo trza isc w slady ojca czyli do woja
Bielun22 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 w woju idioci ustawiają inteligencje..ale na szczęście tych strych komunistów mało zostało....i tylko dlatego nie zostałem w syfie...czasami się załuje bo już by było 7 lat służby
serfin Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Jarek nic nie straciles wszystko zabieraja w sluzbach mundurowych, jest juz 25lat minimum, w trakcie zmieniaja zasady naliczania emerytury ucinaja dodatki, takze ci co robia 14lat i mniej, nie wiedza na czym stoja i w kazdej chwili wszystko moze sie dla nich zmienic na to gorsze, juz znowu spadla ilosc chetnych do sluzby widac to wyraznie w wiekszych miastach i ta tendencja bedzie dalej nasilala sie, zawod zrobi sie malo atrakcyjny wiec lepiej bedzie bladzic wsrod prywaciarzy lub wyjechac na zachod
Bielun22 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 mój kolega został.. po 7 latach służby na zjebanym kontrakcie i w każdej chwili może uslyszec : "dziękujemy za współprace ale nie mamy etetu" o awansie może pomarzyć... średnio co 7 lat( w zaleznosci czy masz tatusia albo wujka na górze) i zaczynają mu pierd.. ze przydała by się jakaś misja zagraniczna bo ma mało ciekawe cv... słowem idiotyzm wtórny:facepalm:
serfin Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ooo i juz po awarii tj pracach konserwatorskich na serverze a myslalem, ze dostalem cichego bana na forum
serfin Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Jerzu i jak tam kiedy modzisz? Fotochroma? ---------- Post dopisany at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany at 13:34 ---------- Ktos mi da cyne na co zwracac uwage przy poszukiwaniu i wybieraniu dystansow do B6? Stalowe niet? Aluminowe Da? Plastikowe niet da?
serfin Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Hello Edytko ---------- Post dopisany at 13:50 ---------- Poprzedni post napisany at 13:49 ---------- Cosik marnie dzis na forum bo ruch jak na pustyni
Bielun22 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Jerzu i jak tam kiedy modzisz? Fotochroma?---------- Post dopisany at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany at 13:34 ---------- Ktos mi da cyne na co zwracac uwage przy poszukiwaniu i wybieraniu dystansow do B6? Stalowe niet? Aluminowe Da? Plastikowe niet da? H&R aluminium
Rekomendowane odpowiedzi