Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jakby co to jeden głośniczek pdc mam

Opublikowano

panowie nie ma ktos pewnej turbiny do sprzedanie 1.8T BFB. Moja puszcza troche olej w dolot i szukam czegos pewnego. Moge jeszcze troche posmigac? Czy juz konieczna jest wymiana turba?

Opublikowano

wiem tyle ze chlopaki dzisiaj zabrali sie za rozrzad i odpieli waz ten krotki od icka i tam troche oleju bylo... Moze to byc odma? Bo samochod ani nie kopci zapierdziela rowno

jesli odma wykazuje takie oznaki jak pisalem to co z nia ?

Opublikowano

Nie swiruj, tam zawsze jest olej. Ten typ tak ma. Przemyć co się da i git.

Opublikowano

no właśnie bo ja też mam olej tam

Opublikowano

Lepiej powiedz gdzie Ty nie masz oleju....w głowie? :polew::friends:

Opublikowano

Najwiecej oleju w odlocie jest przez odme i jest to normalna rzecz , jak nie leje sie strumieniami z dolotu , nie cieknie to nie ma sie czym przejmować

Opublikowano

Nie ma opcji, zeby nie bylo olio w dolocie, jezeli odme mamy w niego wpieta, sa 2 wyjscia - oil catch tank, lub zaslepienie w dolocie otworu z odmy, a odme puscic gdzieeeees se pod auto. ;)

Opublikowano

Kurcze przedwczoraj wymieniłem wąż od turbo do IC a dziś na trasie znów rozerwało drugi w tym samym miejscu... Te aftermarkowe szmelce, już uplotłem nowy z dwóch kolanek i łącznika, ciekawe jak się będzie on sprawować :P.

Najgorsze jest to iż stało się to jedyne 80km od domu, przez pierwsze 30km Batory na każdym biegu tylko przy 70km/h spokój, później już się tak nauczyłem jechać iż nawet przy ruszaniu nie puścił dymka :kox:.

Przejazd przez Sieradz był niezapomniany dla osób postronnych :facepalm: .

Opublikowano

najlepiej to nie jeździć autem - nic nie cieknie, niczym sie nie przejmujesz, siadasz na rower - oszczędność paliwa, samo zdrowie :good:

Kurcze przedwczoraj wymieniłem wąż od turbo do IC a dziś na trasie znów rozerwało drugi w tym samym miejscu... Te aftermarkowe szmelce, już uplotłem nowy z dwóch kolanek i łącznika, ciekawe jak się będzie on sprawować :P.

Najgorsze jest to iż stało się to jedyne 80km od domu, przez pierwsze 30km Batory na każdym biegu tylko przy 70km/h spokój, później już się tak nauczyłem jechać iż nawet przy ruszaniu nie puścił dymka :kox:.

ja bym się zainteresował logami, szczególnie turba - z jakiegoś powodu Ci ro***erdala te węże, na dzień dobry prawdopodobieństwo przeładowania.

Opublikowano

No chyba musze wam uwierzyc ;D Przerzucilem sie dopiero co z b5 z diesla i tam wszedzie mialem sucho wiec troche tutaj mnie to zmartwilo...

Opublikowano

Logi przeanalizowane, turbo nie przeładowuje. Problemem było to iż jakieś tam chińskie węże zamiast bawełnianego oplotu miały drucianą spiralę jako zbrojenie a guma między nią była niczym niezbrojona i wydymało ją jak kondoma i po czasie pękała :decayed:.

Jakby przeładowywał prędzej by puścił wąż na którymś z łączeń, w szczególności iż jedno mam specjalnie słabsze właśnie po to aby w razie "W" uchronić węże, bo zawsze łatwiej połączyć wąż z rurką niż załatać dziurę w dolocie.

Ogólnie z obserwacji to OCT jest rzeczą niezbędną w tej jednostce. Wszystko w pobliżu rozerwania zarzygane mgiełką olejową :P

Opublikowano

najlepiej to nie jeździć autem - nic nie cieknie, niczym sie nie przejmujesz, siadasz na rower - oszczędność paliwa, samo zdrowie :good:

ja bym się zainteresował logami, szczególnie turba - z jakiegoś powodu Ci ro***erdala te węże, na dzień dobry prawdopodobieństwo przeładowania.
a slony pot po jajach to nie cienkie?zapytaj Wladiego:decayed:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Mi cieknie bo mam jaja ogolone nie tak ja Ty....i Ci potem nieźle zapier.... :grin::grin::grin:

Opublikowano

slony pot po jajach
widzę, że masz c**jową robote, skoro doznałeś takich smaków... :bag:
Opublikowano

Lepiej powiedz gdzie Ty nie masz oleju....w głowie? :polew::friends:

Nie no co Ty , mam tam z 1/4 :decayed: