Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Propozycja rozwiązania brania OLEJU w silniku 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oleju i ceratec weszło od wymiany i trasę 5 litrów czyli cała bańka. Trasa 1600, 770 km od dolewki i pół miarki jest. Ceratec pełnię ochrony osiąga po 2 t km, więc będzie lepiej :)

1 sierpnia trasa 1600 do pl i 4 kolejna 1300 do Chorwacji na tydz urlopu. W sumie 4200 tras, nie licząc codziennego użytku, zdam relacje. Pozdro

Ps. Komp pokazuje 2200 km od wymiany oleju

Edytowane przez xsebo1

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 751,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to chyba zadowolony jestes z wynikua ile bral przed zalaniem cerateca

Opublikowano

Zadowolony jestem jak najbardziej, narazie nie widzę lampki oleju na wyświetlaczu. Wcześniej co tankowanie do pełna 0,5 l oleju. Polepszylo mu się później po plukaniu naftą, na trasach mniej używało a na mieście więcej

Dodam jeszcze że po wymianie oleju leciało mi spod korka spustowego, bo za wymianę zabrał się mój mechanik i nie założył nowej podkładki miedzianej. Pojechałem następnego dnia na wymianę płynu hamulcowego i hydraulicznego a tam zarzygane wszystko. Musieli spuscic olej, zdziwiło ich zabarwienie oleju :0

mowie że to ceratec :)

- cuda z internetu, oni by tego nie zalali bo to i tamto :)

Edytowane przez xsebo1

Opublikowano

No to Wam powiem historię.

Liqui moly synthoil - 1500km na 0,5l

Motul x-cess - 600km na 0,5l

Nie wiem czy motul jest ujowy czy LM taki za***isty :hi:

Opublikowano

Lałem liqui moly 5w40 4100 i ubywało podobnie do motula x-cess i x-clean

Opublikowano

Ale ja miałem synthoila liqui moly

Opublikowano

Teraz mówisz? Zalałem nawet 5w50 i dolewka bez zmian musiała być

Opublikowano

Podziwiam was , że wam się chce drążyć temat, mi 250ml starcza na jakieś 1.5k km a leje najzwyklejszego Castola Magnatec 10W40 i te 2-2,5l od wymiany do wymiany to moim zdaniem mały koszt :P

Opublikowano

Ty podziwiasz, a moja żona się cieszy.

Oglądam się na ulicy za audicami, nie za kobietami. Idąc z żoną to nie wypada [emoji14]

Opublikowano

Offtop - Za moją mimo, że to seria się ludzie oglądają xD Już mnie 3 osoby wypytywały co to za silnik itd, raz na światłach facet opuścił szybę , raz na stacji paliw a raz nawet pod uczelnią xD W sumie się nie dziwię ma te swoje kształty :D - Offtop

Opublikowano

e1375f494cf905298cc6b626725cf397.jpg

Za moją też, kolor trochę rzuca się w oczy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

CERA TEC LIQUI MOLY 3721 0.3L

czy do oleju Motul 10w40 ,

ten cera tec bedzie dobry ? bo juz sam nie wiem ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do każdego oleju, oczywiście że będzie git. Efekty po 2 tyś km, od razu jednak usłyszysz że ciszej pracuje silnik. Co do oleju to polecał bym liqui moly synthoil 5w40, chlopakom bez ceratec ubywa go o wiele mniej - 0,5l co 2 tyś km. Zamów z forum u kolegi Wandej bo o wiele taniej i filtr oleju Mann lub Knecht

Trasa 1600 km zaliczona, niestety musiałem dwie dolewki zrobić po 0,5 l. Ostatnią 150km przed ukończeniem trasy.

Kolejna trasa 1465km i znowu 2x0,5l oleju :/

Edytowane przez xsebo1

Opublikowano

Ja kupiłem swoją Audi w kwietniu i zaraz wymieniłem olej na Liqui Moly TOP TEC 4100 5W40 + dolanie Cerateca od LM. po około 1tys. zapaliła się lampa alladyna i musiałem dolać około 0,7l do maksimum, ale przy wymianie było wlane 4-4,1l. Po tej dolewce zrobiłem już 4tys. i wczoraj z ciekawości sprawdziłem poziom oleju 15min. po zgaszeniu silnika. Poziom wynosił 3mm od górnej kreski :D Nie jest tak źle co u niektórych, tym bardziej że serwis Long Life był prowadzony do końca w Niemczech a mam przejechane 218tys. Pi razy oko 100ml na 1tys. kilometrów mnie zadowala i to bardzo po Oplu Vectrze 1.6 16V która łykała 2 litry na tysiąc :D

Opublikowano

I co panowie ogarneliscie temat zarcia oleju w waszych bryczkach;)

Nie szkoda wam kasy na te cuda?

Opublikowano

Już myślałem że się udało i d*pa blada

Opublikowano

Chyba z tych olejów najlepiej wychodzi motul 10w40 5litrow niecałe 100 zł:) przepalenie prawie 200 to trochę bardziej boli tych super innych olejów :)

Opublikowano

Już myślałem że się udało i d*pa blada

- czyli jednak cuda z internetu ;)

Niestety najlepiej wychodzi lać najtańszy olej spełniający wymogi i jakoś z tym żyć...

Opublikowano

Zaleje teraz liqui moly 5w40 synthoil, bo znika go zdecydowanie mniej i sprawdzę stan techniczny zmiennych faz rozrządu. Moc silnika jest dopiero od 3 tyś więc nie pracują jak powinny

Kolejna trasa 1600km + 2x0.5l... Doleje 0,5l, sprawdzam po 600km i jest stan max, przejade 100-200 km i minimum. Nie ogarniam

Opublikowano

Dziwne to u Ciebie. Ja też zalałem LM 5W40 ale w technologii syntetycznej TOP TEC 4100 i mi go bardzo mało zjada.