Opublikowano 5 Września 20178 l Z tym gazem to nie problem prawdopodobnie masz instalacje gazową prinsa z wtryskiem w fazie ciekłej bardzo dobra instalacja
Opublikowano 5 Września 20178 l To to na pewno bo Holendrzy nie chcą zdradzić swojego patentu ale u nich wystarczy wbicie w dowod ze auto ma gaz no i maja pompe w butli.. A co za tym idzie skoro u Nas jest wymagana homologacja na butle wiec musze ja wymienić wiec pewnie przerobić tez gaz bo będzie trzeba dokupić nowa pompe gazu no i wtryski itd. itd. i czy to się oplaca.. Albo po prostu zostałem wkręcony ze u nich nie ma papierów na gaz.. Może miał ktoś z tym do czynienia..?
Opublikowano 5 Września 20178 l Wiem że można przedłużyć czy założyć homologację bez zmiany butli pogadaj z gazownikem u nas wszystko się da...
Opublikowano 5 Września 20178 l Kolego erchi znalazłem sposób na Twój problem mianowicie środkowe kółko myszy jeżeli dany post ubliża Ci intelektualnie lub molestuje Twoje oczy użyj go a unikniesz rozchwiania emocjonalnego związanego z lekturą tego forum
Opublikowano 6 Września 20178 l Właśnie, zapomniałem że jest też i taka opcja. Poskładam silnik w całość, zaleje jakimś niedrogim olejem ale będę pewnie musiał zarejestrować bez gazu jak coś z nim będzie nie tak, żeby pojechać na homologację. Jednak żeby zarejestrować, będę pewnie musiał, tak czy tak, zdemontować butle.. I zawieźć do homologacji. Edytowane 6 Września 20178 l przez newALTjerry
Opublikowano 8 Września 20178 l Silnik złożony, wszystko wyczyszczone, co było możliwe wymienione- obydwa rozrządy, uszczelki, czujniki, miska ze smaru wyczyszczona.. Odpalony i.. Coś klekocze jakby nie palił na wszystkie ... Ale smarowanie podobno ma.. Jutro sprawdzenie ciśnienia oleju bo może pompa niedomaga.. A jak się okaże ok to podobno elektronika na desce szwankuje.. Możliwe to jest?
Opublikowano 8 Września 20178 l W dniu 5.09.2017 o 23:22, zaldar napisał: Kolego erchi znalazłem sposób na Twój problem mianowicie środkowe kółko myszy jeżeli dany post ubliża Ci intelektualnie lub molestuje Twoje oczy użyj go a unikniesz rozchwiania emocjonalnego związanego z lekturą tego forum Przeczytaj swoją wypowiedź na głos, to zrozumiesz. Albo i nie.
Opublikowano 8 Września 20178 l 5 hours ago, newALTjerry said: Silnik złożony, wszystko wyczyszczone, co było możliwe wymienione- obydwa rozrządy, uszczelki, czujniki, miska ze smaru wyczyszczona.. Odpalony i.. Coś klekocze jakby nie palił na wszystkie ... Ale smarowanie podobno ma.. Jutro sprawdzenie ciśnienia oleju bo może pompa niedomaga.. A jak się okaże ok to podobno elektronika na desce szwankuje.. Możliwe to jest? Ale wszystkie gary pracują (czy upewniłeś się)? Może wariator zmiennych faz klekocze?
Opublikowano 8 Września 20178 l 42 minuty temu, erchi napisał: Przeczytaj swoją wypowiedź na głos, to zrozumiesz. Albo i nie. A ty zastosuj się do mojej rady i będziesz szczęśliwym człowiekiem.Albo i nie Edytowane 8 Września 20178 l przez zaldar
Opublikowano 9 Września 20178 l Mechanik mówi że pracują, wszystko było sprawdzone, głowica była wyjęta. Teraz na wolnych obrotach jakby się dlawił, a na desce zapala się smarowanie i serwis.. Mech obstawia pompę oleju ale powiem mu o tym wariatorze .. ...Ciśnienie oleju w normie więc podobno to wina wskaźników a wariator też ok. Wymieniony jeszcze został czujnik wolnych obrotów i cały plastik z termostatem, i teraz zgasł check.. Nie słyszałem jeszcze jak chodzi ale to miało rozwiązać problem.. Edytowane 14 Września 20178 l przez newALTjerry
Opublikowano 15 Września 20178 l rozwiązałem zagadkę spalania oleju w ALT !!! ALT ma technologię z formuły pierwszej: http://www.f1wm.pl/php/news_id-40408.html olej robi za paliwo i mamy więcej mocy nie mogłem się powstrzymać.
Opublikowano 15 Września 20178 l Nie zapomnij o darmowej lubryfikacji w przypadku LPG ^^ U mnie 2000km po wymianie oleju na LM Synthoil 5W40, bez dolewki - ciekawe jak długo. Ubyło mi 1,5-2mm na bagnecie. Jazda głównie po mieście 2-4k rpm. Czyli po zmianie oleju na rzadszy coś wziął, ale niewiele. Edytowane 15 Września 20178 l przez Sulfur
Opublikowano 20 Września 20178 l Witam, czy udało się znaleźć "skuteczny" sposób rozwiązania problemu dużego poboru oleju w ALTku ? Niestety właśnie teraz dopadła mnie również ta bolączka 1l/ 800 km dodam, że silnik suchy ( przebieg 294 tyś. )
Opublikowano 20 Września 20178 l Witam, czy udało się znaleźć "skuteczny" sposób rozwiązania problemu dużego poboru oleju w ALTku ? Niestety właśnie teraz dopadła mnie również ta bolączka 1l/ 800 km dodam, że silnik suchy ( przebieg 294 tyś. )
Opublikowano 20 Września 20178 l 2 godziny temu, doman96b6 napisał: I pomyśleć że mnie też kiedyś czekają takie problemy Sprzedaj to auto póki jest dobrze ?
Opublikowano 20 Września 20178 l Remont a remont, zleciłem remont to wymienił pierścionki i dawał sobie głowę urwać że będzie dobrze [emoji106]Miał robić pomiary...Poprawkę robił na swój koszt, z przerobką tłoków pod szersze pierścienie i oczywiście ustawić się na pomiary. Nie znał się na kalendarzu i nie umiał odbierać telefonu, w sumie z poprawkami 7 tyś utopilem. Po ułożeniu pierścieni na trasie 1150 km bierze 1-1.5l. Pozbylem się problemu oleju dając auto żonie [emoji23][emoji23][emoji23]Jej pierwsze to niech się uczy kobieta [emoji39]Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 20 Września 20178 l 1150 km bierze 1-1.5l po "remoncie" nie powiem, zrobiło to na mnie wrażenie.