michass Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Już było,a i tak ci powim.Zasysa mębrankę w czwórniku-domyka.Przynajmniej taka była myśl konstruktora,rzeczywistośc troche od tego jednak odbiega.Jak masz odmę przerobioną to możesz wężyk zamienic na dłuższy i dac go np.w miejsce gdzie czwórnik wchodził do dolotu,ja tak wykożystałem gotowy otwór żeby nowego nie robic w dolocie.I plastik z "2.0 L" też ładnie pasi
itor Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Już było,a i tak ci powim.Zasysa mębrankę w czwórniku-domyka.Przynajmniej taka była myśl konstruktora,rzeczywistośc troche od tego jednak odbiega.Jak masz odmę przerobioną to możesz wężyk zamienic na dłuższy i dac go np.w miejsce gdzie czwórnik wchodził do dolotu,ja tak wykożystałem gotowy otwór żeby nowego nie robic w dolocie.I plastik z "2.0 L" też ładnie pasi a nie lepiej go zaslepic?
Gość ks28krk Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 tak czytam o odmie ale do cholery po co pzerabiac odme zeby przestał brac olej dlaczego do pewnego przebiegu jest ok a potem zaczyna brac olej gdzie jest przyczyna panowie ja zrobiłem 2 raz slnik i lipa dalej to samo czy ci konstruktozy sa i byli nienormalni jak taki syf wyszedł z niemiec to mi sie w głowie niemiesci
tigy Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 za dużo gazów jest i wywala ... ot ) najlepiej rurkę z bagnetu na zew i już heheh ręce opadają :/
itor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 za dużo gazów jest i wywala ... ot ) najlepiej rurkę z bagnetu na zew i już heheh ręce opadają :/ ciekawe czy przez te poprawiona odme bedzie wciagac oleum
Attis3 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Teraz niech wymianę serwisową robią gnojki...
itor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Teraz niech wymianę serwisową robią gnojki... jakby ktos chcial to jest numer tej odmy 06B103235Q cena ta sama
Attis3 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 to znaczy ile?? PS. Co za ćwoki. Mieli dać znać jak zadecydują co przerabiają - oczywiście nie dali bo przerobili to wszystko najtańszym kosztem... Porażka...
gregorypeck Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 ale to chyba nie jest odma tylko ten wentyl (czwórnik) co jest podlaczony do odmy na wysokosci pokrywy zaworów. u gajosa po 31.77
Attis3 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 To stara też tyle kosztowała... Tak to czwórnik ale to właśnie on jest winny całemu zamieszaniu!! Dzięki itor za info bo czekałbym na odpowiedź do usranej śmierci...
itor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 To stara też tyle kosztowała... Tak to czwórnik ale to właśnie on jest winny całemu zamieszaniu!! Dzięki itor za info bo czekałbym na odpowiedź do usranej śmierci... TAK CHODZI O TEN CZWORNIK ten ma nowy numer i jest przerobiony, stary kosztowal 32 zl (wydawalo mi sie ze wiecej placilem:)) ten tez 32 zl, musieli go dawno przerobic bo cynk o nim znalazlem na rumunskim forum audi:) a datowany byl na 2010 rok
gregorypeck Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 itor - a czym one sie roznia? widac jakies kokretne zmiany ?
Attis3 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Nie no... ja kupowałem ten stary za 33 zł u Kulczyka. Mam fakturę.
itor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 no tylko tym ze od strony dolotu wejscie jest na gorze a od strony odmy na dole czyli na odwrot jak w starym i to byloby logiczne... chociaz sie zastanawiam jak to podlaczyc do dolotu bez przerobek jak teraz wyjscie jest wyzej?
gregorypeck Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 no pewnie ze logiczne! ciekawe czego te nasze ASO nic nikomu nie mowia a dobrze wiedza ze jest problem a jeszcze 2 dni temu bylem u nich w sprawie tego czwornika - eeeeh
Attis3 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Przecież tam masz elastyczną rurkę nie?? W oryginale jest harmonijka.
itor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 no jest ale do gory wiele chyba nie da sie podciagnac:)
Attis3 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Tyle dasz radę!! Ja tam różne rzeczy miałem żeby zobaczyć czy tam spiernicza...
itor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Tyle dasz radę!! Ja tam różne rzeczy miałem żeby zobaczyć czy tam spiernicza... no to zamowione czas oczekiwania 5 dni + przesylka pewnie zejdzie sie z tydzien...
gregorypeck Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 no ja tez zamowilem - tez 5 dni kazali czekac. a ten stary wentyl mial numer 06B103235G ten nowy to napewno jest do ALTa ?
Rekomendowane odpowiedzi