Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Xenony - problem nagłaśniany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja kupiłem HID H7 6000k i zamontowałem je w tradycyjnych lampach na H7 jakie są w A4 z 96r. (nie soczewki) muszę powiedzieć że jak pojechałem na regulację to nawet świeciły prawidłowo jak normalne H7 .Natomiast natężenie światła przy 6000k jest troche za duże i zdecydowałem ze zamienię je na 4300k. Co do spryskiwaczy widziałem Ori do skody na allegro za 70zł ,myślę że je zamontuję na zderzaku w mojej A4. Miałem Omege C z Ori xenonami w soczewce miały właśnie 4300k i barwa światła jak DLA MNIE było właśnie najlepsza ,a spryskiwacze w omedze odłączyłem ,brały tyle płynu ,ze w zimie to masakra finansowa, robię ok 4 tys km w miesiącu po lokalnych drogach i sikać na szyby trzeba zimą co chwilę .Nie jestem przekonany do tego co zrobiłem w A4 ale trudno już zrobione.... :no: żarniki H7 nowe 6000k będę miał na zbyciu jakby co, bo zakładam jak pisałem 4300k.Bardziej będą też podobne do normalnych H7 55w+50% .I jeszcze jedno w moim dizelku HiD absolutnie nie zakłóca mojego CB radia :)

Opublikowano
  • Autor
Natomiast natężenie światła przy 6000k jest troche za duże i zdecydowałem ze zamienię je na 4300k

Jesli przeczytałbyś wątek od początku wiedziałbys, że natężenie światła największe jest właśnie przy 4300K...

Opublikowano

Czytałem ten wątek wcześniej ale jak to bywa w praktyce w natłoku różnych spraw umknęło mi to z pamięci, a druga sprawa byłem przekonany nie intersując się i nie sprawdzając tego nigdzie że w Omedze C z 2000r a którą miałem od 2004 r Ori to 6000k i byc może zasugerowany tym nie za bardzo starałem się zapamiętać :kwasny: Jak wspominałem błędy zawsze są kosztowne .Żarniki 6000k które kupiłem w zestawie są nowe więc może ktoś będzie chciał odkupić , bo jak czytałem są jednak różne gusty mimo opisów na forum jakie światło lepsze. :) a o gustach jak wiadomo nie dyskutuje się. :hi:

Opublikowano

Ja miałem w Omedze B ori xenon 4300 k Philips i długo nie mogłem sie przyzwyczaic do jazdy ze zwykłymi lampami. Dlatego Omega jeździłem w trasy a A4 na miejscu i z reguły w dzień. Omega została sprzedana. Po długich poszukiwaniach, dociekaniach kupiłem ori przetwornice KOITO z Avensisa. Słyszałem że żarnik Osram ma bardziej błękitną poświatę od Philipsa. Czy ktos posiada jakąś wiedzę w tym temacie a może miał żarniki tych dwóch marek?

Opublikowano

Ja miałem osrama i raczej nie było błękitnej poświaty

Opublikowano

Witam..

może źle szukałem, ale nie znalazłem odpowiedzi na jedną kwestie:

czy jak zamontuję zestaw HID (załóżmy, że 4300k) do A4 B5 (lampy soczewkowe 2x H7- zamiennik DEPO) z 1996r wyposażonej w FIS , to czy na komputerze (na FIS) nie pokaże mi się kontrolka ostrzegająca o spalonych żarówkach (no bo w sumie HIDy pobierają mniej niż 55 W)?

z góry dzieki za odpowiedz..

Opublikowano

Ja założyłem HID-y i nie pokazuje spalonej żarówki na pełnym FIS-ie.

Opublikowano

keikan w zaleznosci od zestawu jaki kupisz. Niektore wywalaja blad, niektore nie.. :rolleyes:

Opublikowano

dzieki..

a jeszcze jedno pytanie "laika w temacie HID" - co się stanie z akumulatorem jeśli zapalę przypadkiem światła mijania zanim włączę silnik? (bo w instrukcji pisze, że nie wolno tak robić)

nie mówię tu o sobie, bo ja o tym będę pamiętał..ale jeśli ktoś inny siądzie za kółkiem i zrobi taki numer..

akumulator trafi? czy nie...

Opublikowano

dzieki..

a jeszcze jedno pytanie "laika w temacie HID" - co się stanie z akumulatorem jeśli zapalę przypadkiem światła mijania zanim włączę silnik? (bo w instrukcji pisze, że nie wolno tak robić)

nie mówię tu o sobie, bo ja o tym będę pamiętał..ale jeśli ktoś inny siądzie za kółkiem i zrobi taki numer..

akumulator trafi? czy nie...

U mnie nic sie nie dzieje :decayed:

Opublikowano

hmm. a może zrobić listę z linkami do aukcji, gdzie kupiliscie zestawy HID (bo podejrzewam, że w większości będzie to allegro) z opisem, czy macie FIS czy nie, czy zakłóca Wam coś czy nie, jaki typ (4300, 5000, 6000 K itp) i ogólne wrażenie na temat użytkowania . No i jaki był kontakt ze sprzedawcą (zwłaszcza w przypadkach reklamacji)..Wiem, że może się narzucam, ale myśle, że takie informacje byłyby pomocne dla następnych kupujacych, żeby nie wpaść w niepotrzebne koszty.

W każdym razie będę "dźwięczny" za polecenie jakiegoś konkretnego (sprawdzonego!) zestawu, bo mysle powaznie o zakupie (z tym, że raczej te max do 6000K ).

z góry dziękuję i mam nadzieję, że nie uza tego nikt za spam ;-)

Opublikowano

Ja ,Iverson i Nowak_Zg kupilismy tu - http://www.allegro.pl/item301220416_ksenony_xenony_hid_nowe_h1_h3_h4_2_h7_tuning_hid.html

Było najtaniej i dobry zestawik. Ja mam Fis i zero błędów . HID 8000 K

Zapoznaj sie z tematem - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26796.0 w tej firmie masz podobny zestawik za 240 zł ..i może jak powołasz sie na A4 Klub dostaniej jakąś zniżkę .

Szuder poleca te za 310 zł :wink4:

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item301220416_ksenony_xenony_hid_nowe_h1_h3_h4_2_h7_tuning_hid.html <-- ja kupielm ten co raggaman tylko ze 6000k :) i jestem bardzo zadowolony mam go w lampach poliftowych valeo

nic nie zakluca, silniczki do autopoziomowania tez mam ....

FIS mam i nie wywala zadnego bledu o spalonych zarowkach

sprzedawca mily i szybki ... jak rs4 ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hej..

a tu ciekawy artykul o aspektach homologacyjnych dotyczacych lamp..

w sumie sprawdzalem oznaczenia na swoich soczwekach ..okazalo sie, ze mam je homologowane do ksenonow...a jezdze na halogenach H7..wiec jak nie zaloze ksenonow to znaczy,ze jezdze nielegalnie :-) (mam na swoich lampach oznaczenia DC i HR - wiec jak rozumiem - mijania ksenony i halogeny dlugie):

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878

ogolnie fajne do poczytania..

Opublikowano

Panowie u mnie w takich lampkach (oryginalne) jak na linku niżej na górnej części reflektora jest wytłoczone :

nad drogowymi - H7

nad mijania - H7 or D1S

Czy to znaczy że do zwykłej lampy można śmiało wstawiać D1S. Wiem że każdy wstawia co chce itd. Ale czyżby fabryka to przewidziała aby wstawiać D1S bez soczewki(dziwne). A jak z mocowaniem H7 i D1S to chyba co innego?

Ktoś coś kojarzy czemu takie oznaczenia?

http://moto.allegro.pl/item323204712_lampa_przednia_lewa_audi_a_4_2005_r_8eo.html

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj mogłem skonfrontować w realu różne barwy xenonów.

I tak:

6000K świecą tak samo jak zwykła żarówka H7 w soczewce czyli ok 1200lm (dla laików- mówię o natężeniu, a nie o barwie)

8000K daja lekką poświatę niebieską przed autem -dosłownie lekką... (jak można z tym jeździć - nie wiem)

4300K dają czyste białe światło - plama światła przed autem, w porównaniu z 6000K, jest nieporównywalnie większa

Ten mini test wykonywany był w warunkach pozamiejskich na leśnej drodze.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników "niebieskich" światełek- bez ironii

Opublikowano

też sprawdzałem i 4300 swiecą najlepiej :th:

Organoleptycznie w sensie... :)[br][br]Dopisany: 18 Marzec 2008, 00:14 _________________________________________________

Dzisiaj mogłem skonfrontować w realu różne barwy xenonów.

I tak:

6000K świecą tak samo jak zwykła żarówka H7 w soczewce czyli ok 1200lm (dla laików- mówię o natężeniu, a nie o barwie)

8000K daja lekką poświatę niebieską przed autem -dosłownie lekką... (jak można z tym jeździć - nie wiem)

4300K dają czyste białe światło - plama światła przed autem, w porównaniu z 6000K, jest nieporównywalnie większa

Ten mini test wykonywany był w warunkach pozamiejskich na leśnej drodze.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników "niebieskich" światełek- bez ironii

Wklej jakieś foty, bo tak to sobie można pisać :)

Opublikowano

czy to złudzenie czy osramy świecą lepiej niż philipsy bo te 2 mają bardziej zimną niebieską barwę?