gr8 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 @RAFII, dzieki za odpowiedz. Poza RAFII'm juz nikt z braci koszalinskiej nie wstawial swoich audi do warsztatow? Podajcie prosze jeszcze jakies sprawdzone namiary, zebym mial ewentualnie wyjscie, jak w jednym nie beda mieli czasu sie moim autkiem zajac.
prezesik18 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Urbaniak w koszalinie jest dobrze ogarniętych w nowych Audi
fusse Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 stare kible jakie mamy, to samemu w garazu robi sie
prezesik18 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgodzę się z kolegą w 100%. Szkoda kasy na mechaników skoro nasze bryki są proste w naprawach Zawsze można naprawić z kumplem przy piwku.
RAFII Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 fusse , prezesik etam stare ale jare ! jak miałem a4 b5 nic się takiego nie działo oprócz płynów klocków i tylko wymieniłem pompę wspomagania i dwa górne wahacze przez 5lat użytkowania pompę kupiłem na Dzierżęcińskiej za 110zł używkę +płyn i wymiana w swoim garażu z kolegą przy piwku w sumie bardzo dobre autko. Wcześniej miałem Opla Vectrę tam dosłownie wszystko się psuło.
Murdzi Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Panowie, wiecie moze kto tanio i dobrze ogarnia pomy wtryskowe? Moja jest chyba gdzies rozszczelniona, bo daje paliwem od spodu. Pilna sprawa. Ewentualnie kto umie wyjac taka pompe? Czy trzeba zdejmowac caly rozrzad do tego? Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
aras124 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Panowie, wiecie moze kto tanio i dobrze ogarnia pomy wtryskowe? Moja jest chyba gdzies rozszczelniona, bo daje paliwem od spodu. Pilna sprawa. Ewentualnie kto umie wyjac taka pompe? Czy trzeba zdejmowac caly rozrzad do tego Pompy diesel w Koszalinie jeden chyba z najpopularniejszych, gościu zna się na swojej robocie.
Murdzi Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 OK, po problemie. Postawiłem auto u Włodka w Konikowie, popatrzeli i stwierdzili, że pompa jest ok. Najprawdopodobniej to któryś z wężyków gdzieś lekko się poci.
gr8 Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Ok, dzieki. To sprobuje u tego Urbaniaka. Jakies namiary na niego ktos ma?
Murdzi Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Powiem szczerze, że mnie Pan Urbaniak lekko zdenerwował jak stawiałem A6 na zrobienie rolki alternatora i napinacza - termin oddania auta przekładał trzy razy. Nieprofesjonalnie wg. mnie. Masz B8, licz się z tym, że może Cię doić Numer do tego Tomka to: 602157059
fusse Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Panowie, wiecie moze kto tanio i dobrze ogarnia pomy wtryskowe? Moja jest chyba gdzies rozszczelniona, bo daje paliwem od spodu. Pilna sprawa. Ewentualnie kto umie wyjac taka pompe? Czy trzeba zdejmowac caly rozrzad do tego?Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 trzeba zdejmować rozrząd. sprawdz czy nie leci spod dekielka nastawnika, oraz spod samego nastawnika. tam najczesciej leci. jeszcze mozesz sprawdzic czy nie leci spod zaworka który jest pod glowicą pompy (tam gdzie wychodzą przewody do wtrysków). te 3 uszczelki jestes w stanie wymienic sam pod blokiem bez rozpinania rozrządu .
Murdzi Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Nastawnik był uszczelniany jak tylko z Niemiec przyjechała. Generalnie mechanik, który robi rozrząd miał zerknąć na pompę i stwierdził, że nic tam się nie poci Może ja przewrażliwiony jestem?
fusse Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 jak nie zostawiasz plam pod autem, to jesteś przewrażliwiony
Murdzi Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Mam pokrywę pod silnikiem, więc i tak by nie było widać. Ale generalnie jak ściągałem ją do zmiany oleju, to była czysta.
gr8 Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 Powiem szczerze, że mnie Pan Urbaniak lekko zdenerwował jak stawiałem A6 na zrobienie rolki alternatora i napinacza - termin oddania auta przekładał trzy razy. Nieprofesjonalnie wg. mnie. Masz B8, licz się z tym, że może Cię doić Numer do tego Tomka to: 602157059 Przekladanie terminu u mnie nie wchodzi w gre... musze miec autko gotowe i sprawne do jazdy tego samego dnia. Chyba, ze naprawa jest powazna i wymaga kilkudziesieciu godzin grzebania w aucie. Jesli nie, to jeszcze jakos moge sobie zaplanowac dzien, zeby bez autka dac rade, ewentualnie poczekac na miejscu, jesli wszystko sie zamknie w 2h Dzieki za namiar. Zadzwonie po swietach i sie wypytam o wszystko co mnie interesuje.
jams231 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 panowie a zna ktos jakiegoś specjaliste od turbin z koszalina lub okolic
arekp Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Jako że bywam u Was od czasu do czasu, a następna wizyta 29 lub 30 marca chętnie bym się z Wami spotkał na handshake w Koszalinie Jako że nie było żadnej reakcji, ponawiam pytanie Za kilka godzin będę na miejscu i do jutra napewno zostanę.
prezesik18 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Ja odpadam, nie ma mnie aktualnie w Koszalinie
sbenios Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 A spot by się przydał, mamy pare nowych osób więc czemu nie. Ja mam dziś czas.
jams231 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 a gdzie sie spotykacie chłopaki jak coś
Rekomendowane odpowiedzi