Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Martwy ciąg i przysiady to jedne z najtrudniejszych ćwiczeń wielostawowych.Zle wykonywane prowadzą do nadwyrężeń i urazów.Lustro i kolega lub trener z siłowni to podstawa do opanowania tych ćwiczeń.Nauczyć się wymaga w większości przypadków więcej niż 3 treningi.Wielu wydaje się że prawidłowo dzwigają,a tak nie jest.I nie chcę nikomu ubliżać nie,nie.Do tego dochodzą tzw predyspozycje: wzrost i zakres stawów.Niektórzy niektórych ćwiczeń wcale nie powinni robić i nic na to nie poradzą.Nie oszukujmy się że wszyscy możemy rwać i podrzucać,bo do tego trza się urodzić.A na dobrą sprawę w większości przypadków boleści winą jest zaniedbanie rozgrzewki z seriami z małym obciążeniem włącznie.I jak ktoś na dzień dobry robi martwy to sam szuka problemów.Śmieszą mnie te porady o ciężkich ćwiczeniach na pierwsze ćwiczenie,bo pod uwagę brane są tylko mięśnie(szok jest),ale stawy i ścięgna idą sie pierd*lić.W efekcie pierd*limy po łebkach następne treningi bo nas wszystko napierd*la.Mało jest zdrowych sportowców,dużo ich w poczekalniach rehabilitacyjnych i u kręgaża.

ładnie to podsumowałeś :good:

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 386,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Martwy ciąg i przysiady to jedne z najtrudniejszych ćwiczeń wielostawowych.Zle wykonywane prowadzą do nadwyrężeń i urazów.Lustro i kolega lub trener z siłowni to podstawa do opanowania tych ćwiczeń.Nauczyć się wymaga w większości przypadków więcej niż 3 treningi.Wielu wydaje się że prawidłowo dzwigają,a tak nie jest.I nie chcę nikomu ubliżać nie,nie.Do tego dochodzą tzw predyspozycje: wzrost i zakres stawów.Niektórzy niektórych ćwiczeń wcale nie powinni robić i nic na to nie poradzą.Nie oszukujmy się że wszyscy możemy rwać i podrzucać,bo do tego trza się urodzić.A na dobrą sprawę w większości przypadków boleści winą jest zaniedbanie rozgrzewki z seriami z małym obciążeniem włącznie.I jak ktoś na dzień dobry robi martwy to sam szuka problemów.Śmieszą mnie te porady o ciężkich ćwiczeniach na pierwsze ćwiczenie,bo pod uwagę brane są tylko mięśnie(szok jest),ale stawy i ścięgna idą sie pierd*lić.W efekcie pierd*limy po łebkach następne treningi bo nas wszystko napierd*la.Mało jest zdrowych sportowców,dużo ich w poczekalniach rehabilitacyjnych i u kręgaża.

ładnie to podsumowałeś :good:

również się zgadzam :good:
Opublikowano

Sam miałem porozpierdlaną obręcz barkową w wieku 19-25 lat.Ból na każdym treningu,a barków nie mogę dogonić do dziś.Tylko wtedy nie było internetu,a ja nie wiedziałem co to rozgrzewka i cała reszta.Załatwiłem się wyciskaniem na barki sztangą.I nie ja jeden.A z kręgosłupem odwiedzam tzw znachorów od czsu do czasu,ale to więcej wina mojej pracy niż siłowni.Spotykałem u magoków:siatkarzy,motocrosowców,ciężarowców,biatlonistów,a magik mówił że koksy to części bywalcy,bo układ kostny,stawy i ścięgna nie nadążają za szybko zwiększającym się obciążeniem.Dodatkowo wpieprzanie non stop dużych ilości białka skutkuje odwapnieniem kości.

Choć nie jestem za chemią to na stawy polecam glukozaminę (glucon kombi-dobre),sam biorę i jest efekt.U mnie pażdziernik jest czarnym miesiącem dla kręgosłupa,więc od września do grudnia ciągnę glukozaminę,symbolicznie po jednej pigule dziennie.

Opublikowano

trzeba cos napisac bo temat spadl na sam dol :tongue4:

Opublikowano

Ile pompek zrobi Chuck Noris?[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 17:56_________________________________________________Odp.: wszystkie

Opublikowano

a ja dzisiaj myślałem że się nie wyprostuję... schylam się po hantelkę, kichnąłem i jak mnie coś jeb@!o w kręgosłupie tak na wysokości klatki... przez kilka sekund nie mogłem oddychać, a ból przeszywający cała klatke. Już myślałem, że dysk wyskoczył ale po chwili przeszło... :)

Opublikowano

na pewno zes sie po hantelke schylal? :polew: :polew:

Opublikowano

też ostatnio bym sobie zrobił kontuzję, krążek 5kg na stopę z wysokości metra, mam nawet foto...

15i52qt.jpg

Opublikowano
:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:
Opublikowano
:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:
Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano

na pewno zes sie po hantelke schylal? :polew: :polew:

Sii :decayed: proszę bez podtekstów...nie mierz wszystkich swoją miarą :gwizdanie:

:decayed:

Opublikowano

ah ten photoshop :polew:

Opublikowano

też ostatnio bym sobie zrobił kontuzję, krążek 5kg na stopę z wysokości metra, mam nawet foto...

15i52qt.jpg

A do tego chyba grzyb ci wyskoczł?! Ba dwa nawet,ale ten drugi to muchomor.

Opublikowano

w wtorek po 1 tyg.cyklu przybyło na bica 6 kg :notworthy: :notworthy: :> :> :> za godzinkę ide na trening zobaczymy jak weszło na klatę :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

to ile targales?60->66?

Opublikowano

ciągle za mało :kox:[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 20:38_________________________________________________lece na trening

Opublikowano

Panowie a jakie macie rekordy w martwym? :mysli:

...tak z ciekawości pytam :decayed:

Opublikowano

U mnie martwy slabo :thumbdown: 150

Opublikowano

no na klate 8 kg weszło na sile ciekawe jak będzie na koniec cyklu :tongue4::naughty::kox: :kox: :kox: