Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Specjalne limitowane wersje Audi A4 B5 były takie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Java green to jest kolor :) jakaś super w dobrym wypasie najlepiej Avant ze srebrnymi chromami i relingami :)

Opublikowano

Zgadzam się z użytkownikiem Sebastiano87 jeśli miałeś kasę i dobrze zapłaciłeś przy zakupie z salonu, mogłeś otrzymać nawet 1.9 TDI z pakietem od S4. Sam osobiście widziałem na allegro b5 2.5TDI z takim pakietem, samochód był świeżo sprowadzony, a wyglądał jak nowy. W opisie było że wersja kolekcjonerska. Audi robi tak, że ile zapłacisz tyle dostaniesz. Przynajmniej takie jest moje zdanie i myślę że prawdziwe. Sam mam Sedana z dziwnym nagłośnieniem, bo nie jest to bose, a posiada 6 głośników(drzwi przód i tył, półka)

Opublikowano
Zgadzam się z użytkownikiem Sebastiano87 jeśli miałeś kasę i dobrze zapłaciłeś przy zakupie z salonu, mogłeś otrzymać nawet 1.9 TDI z pakietem od S4. Sam osobiście widziałem na allegro b5 2.5TDI z takim pakietem, samochód był świeżo sprowadzony, a wyglądał jak nowy. W opisie było że wersja kolekcjonerska. Audi robi tak, że ile zapłacisz tyle dostaniesz. Przynajmniej takie jest moje zdanie i myślę że prawdziwe. Sam mam Sedana z dziwnym nagłośnieniem, bo nie jest to bose, a posiada 6 głośników(drzwi przód i tył, półka)

nie mogłeś:whistling:

Bo S4 to S4(inny model), a nie A4 z body S4:facepalm:

a nagłosnienia miałes 3 w A4 B5 fabrycznie, bose, nokia sound i standard:whistling: oraz wersja bez nagłosnienia

I nie jest tak ze co chcesz to masz, były pakiety do wyboru... a to że na alegro widziałes to ma sie nic do tego jak z salonu wyjechało, w czasie ekspluatacji trafiło w ręce fanatyka, jak 3/4 aut na forum...

Opublikowano

to samo w zwyklej a4 nigdy seryjnie nawet za doplata nie bylo zderzaka s4, progow, itp... to samo z silnikiem, czemu w zadnej a4 nie bylo nigdy 2.7bit procz S4 nawet jak ktos mial kase... ? recaro owszem sie zdarzaly, i inne bajerki ale byly rzeczy nie do przeskoczenia

hamulcow 321mm tez nigdzie indziej nie bylo procz w eSie, a przeciez to tylko kwestia innej zwrotnicy

Opublikowano

No to jednak się myliłem. Teraz jak idziemy to możemy u diesla dostać pakiet od S, przynajmniej tak mówił znajomy. Myślałem że wtedy było tak samo. A co do nagłośnienia to może jest to standardowe, lecz jak większość b5 w sedanie nie ma w tylnej tapicerce głośników to u mnie one są.

Opublikowano

dla tych ktorzy chcieli miec cos sportowego w zwylkych b5tkach byly pakiety typu sport, wtedy dostawali kiere, i inne szmery bajery jak zawieszenie 1be, czyli nieco inne niz seryjne i owszem to mozna bylo sobie dokupic

Opublikowano
dla tych ktorzy chcieli miec cos sportowego w zwylkych b5tkach byly pakiety typu sport, wtedy dostawali kiere, i inne szmery bajery jak zawieszenie 1be, czyli nieco inne niz seryjne i owszem to mozna bylo sobie dokupic

1be? słabo wujek ma ori 1bv wbite nawet na naklejce w książce. :) Nie powiem bo auto jak na B5 przy takim seryjnym (ori zawieszeniu) siedzi ładnie.

Opublikowano

o ile pamietam od 98 roku do konca byly dwa pakiety sportowe... ale nie jestem pewien czy samo zawieszenie wliczalo sie do nich czy w ogole bylo jako opcja poza pakietami

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tyle czasu na forum, a dopiero teraz znalazłem ten temat :grin: Te niby "S-Line"owe B5 to wersja pakietowa Quattro, czarny sufit + 1BV + Białe zegary + Ronal Bolero + szczotkowane aluminium jako dekor + podkreślenia na klapie. Szły w 1.8T i 2.5TDI. Szły głównie na Anglię, Szwajcarię i Włochy. Najczęściej spotykane w Anglii, powoli już się kończą w tamtych krajach te auta, a szkoda, bo to ciekawa wersja w 1.8T. Sam takową posiadam, ba, jest nawet na allegro, ale linka nie dam, bo będzie spam :grin:

Opublikowano

Jawor nie to ze chce ci dopiec ale naprawdę nie uwierze nigdy ze sprzedasz angola nawet z takim wypasem za te pieniądze, tym bardziej ze za podobne pieniądze można kupić 2.7bit nawet z gazem czy to w budzie b5 czy c5... Europę. Ale cóż życzę naturalnie powodzenia ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

A ja mam swoją avanturkę właśnie z Italii a była sprowadzona z Niemiec... patrzę po kodach wyposażenia

(5RD = Lusterko zew.(konwex),el.regul,podrzewane prawo kzl
3BK = Lusterko zewn. plaskie, elektrycznie ustawiane, lewo kzl)

może mam te składane lusterka elektrycznie tylko wyłączone albo coś ? bo nie ogarniam :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

http://allegro.pl/show_item.php?item=6189953334#thumb/2

Gościu pisze, że US ori - w przedliftach były też klapy na kwadrat, a tutaj jej nie ma. Pomijając fakt, pierwszy raz widze, żeby szła listwa jakaś przez całą bude a raczej jakiś obrys od kierunku aż do klapy, to jakaś wersja inna?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zielony zielonemu nie równy. Ma ktoś na forum taki kolor w B5 poliftowej jak ja zamieściłem na pierwszej stronie ?

ja mam. 1.8 125km 99 r java green

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a jakie wogole wychodziło max wyposażenie w b5? Chodzi mi o to co można było orginalnie mieć na pokładzie z wyposażenia.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

coś temat umarł a całkiem ciekawy :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Moja a4 b5 Jest dziwnie wyposażona środek jest S4 Buda po winie s4 a silnik 1.9 tdi 90 czarna podsufitka fotele recaro 

Opublikowano
15 godzin temu, matis192 napisał:

Moja a4 b5 Jest dziwnie wyposażona środek jest S4 Buda po winie s4 a silnik 1.9 tdi 90 czarna podsufitka fotele recaro 

Ani Recaro, ani czarny sufit nie powoduje, że masz środek "S4"

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

ja to dopiero trafilem z ta wersja, 1.9 tdi oska ajm 115km i ten pakiet, produkcja wlochy (skladane lustra). A podsufitke to mam chyba jedyna w swoim rodzaju ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

I wpadając na ten temat poprostu euforia ? Kiedy dowiadujesz się że nieświadomie nabyłeś można powiedzieć perłe wśród b5 :):) Ponad 2 lata temu nabyłem b5 rok prod.2000 (modelowy 2001), masz wszystkie papiery które potwierdzają oryginalność od wyjścia z salonu. A mianowicie na wyposażeniu jest; Ori alu od BBS dla audi 17" na oponach 225/45/17 91y, zawieszenie 1by obnizone o 2cm co przy tych kołacgh daje niesamowity efekt wizerunkowy oraz auto jest bardzo stabilne w trakcie jazdy :) Do tegho docghodzi piękny lakier LZ9W Ebonyschwarz-Perleffect dopieszczony pełnym chrom pakietem czyli listwy dookoła szyb i relingi dachowe chromowane jak i klamki w wewnątrz i jakieś drobiazki. Fotele RECARO full elektryczne i grzane, kierownica trójramienna, nagłośnienie BOSE które z wbudowanym wzmacniaczem grają naprawde nieźle, czarne zegary z napięciem volt i czujnikiem temp. oleju który naprawde jest przydatny sam przy agresywnej jeździe w upalne dni momentami miałem na nim wartości 120-130 stopni ale od razu zwalniałem obroty i po chwili temp. wracała do normy. Jest również full fis i takie bajery jak czujniki deszczu, system ASR (kontrola trakcji) i jeszcze naprawde sporo ciekawostek. Moim zdaniem są to właśnie połączone wersje Pro Line Style z Pro Line Sport w końcową Proffesional Line o czym cięzko znaleźć informacje z tego co zauwazyłem i tak na prawdę sam po 2 latach od posiadania takiego auta sie o tym dowiedziałem... I też prawda jest taka jak niektórzy piszą że wersje takie nabywali tylko ludzie zamożniejsi w tamtych czasach i do tych modeli sami dobierali sobie poszczególne wyposażenie samochodu ze względu na budżet. Można też rzec że limitowana wersja pod zamówienie ;) Ja to co opisałem wszystko mam właśnie w swoim egzemplarzu a właśnie reszte ciekawostek z wyposażenia wiem po rozkodowaniu nr. VIN, zapomniałem dodać że jest w wersji silnikowej Diesla :) 1.9 Ajm seryjnie 115km, i ciekawy jest tez fakt że w dowodzie ma wbite 103kw co daje prawie 140km. Od pierwszej reje w Polsce był tylko jeden właściciel który był w posiadaniu samochodu 7lat, i sam je sprowadził. Kończąc wypowiedź opisałem tutaj własne podsumowanie tematu wersji tych samochodów i szczerze mówiąc ja jestem niesamowicie zadowolony z takiej Audi mimo ze ma juz swoje lata i na pewno nie prędko zmienie samochód chyba że na S4 (takie marzenie :D) ale chciał bym posiadać tak naprawde je obie :P

Edytowane przez Szmitek1998
Źle opisany komentarz

Opublikowano
W dniu 12.09.2019 o 01:08, Szmitek1998 napisał:

I wpadając na ten temat poprostu euforia ? Kiedy dowiadujesz się że nieświadomie nabyłeś można powiedzieć perłe wśród b5 :):) Ponad 2 lata temu nabyłem b5 rok prod.2000 (modelowy 2001), masz wszystkie papiery które potwierdzają oryginalność od wyjścia z salonu. A mianowicie na wyposażeniu jest; Ori alu od BBS dla audi 17" na oponach 225/45/17 91y, zawieszenie 1by obnizone o 2cm co przy tych kołacgh daje niesamowity efekt wizerunkowy oraz auto jest bardzo stabilne w trakcie jazdy :) Do tegho docghodzi piękny lakier LZ9W Ebonyschwarz-Perleffect dopieszczony pełnym chrom pakietem czyli listwy dookoła szyb i relingi dachowe chromowane jak i klamki w wewnątrz i jakieś drobiazki. Fotele RECARO full elektryczne i grzane, kierownica trójramienna, nagłośnienie BOSE które z wbudowanym wzmacniaczem grają naprawde nieźle, czarne zegary z napięciem volt i czujnikiem temp. oleju który naprawde jest przydatny sam przy agresywnej jeździe w upalne dni momentami miałem na nim wartości 120-130 stopni ale od razu zwalniałem obroty i po chwili temp. wracała do normy. Jest również full fis i takie bajery jak czujniki deszczu, system ASR (kontrola trakcji) i jeszcze naprawde sporo ciekawostek. Moim zdaniem są to właśnie połączone wersje Pro Line Style z Pro Line Sport w końcową Proffesional Line o czym cięzko znaleźć informacje z tego co zauwazyłem i tak na prawdę sam po 2 latach od posiadania takiego auta sie o tym dowiedziałem... I też prawda jest taka jak niektórzy piszą że wersje takie nabywali tylko ludzie zamożniejsi w tamtych czasach i do tych modeli sami dobierali sobie poszczególne wyposażenie samochodu ze względu na budżet. Można też rzec że limitowana wersja pod zamówienie ;) Ja to co opisałem wszystko mam właśnie w swoim egzemplarzu a właśnie reszte ciekawostek z wyposażenia wiem po rozkodowaniu nr. VIN, zapomniałem dodać że jest w wersji silnikowej Diesla :) 1.9 Ajm seryjnie 115km, i ciekawy jest tez fakt że w dowodzie ma wbite 103kw co daje prawie 140km. Od pierwszej reje w Polsce był tylko jeden właściciel który był w posiadaniu samochodu 7lat, i sam je sprowadził. Kończąc wypowiedź opisałem tutaj własne podsumowanie tematu wersji tych samochodów i szczerze mówiąc ja jestem niesamowicie zadowolony z takiej Audi mimo ze ma juz swoje lata i na pewno nie prędko zmienie samochód chyba że na S4 (takie marzenie :D) ale chciał bym posiadać tak naprawde je obie :P

Interesująca sztuka Ci się trafiła ?

Pochwal się zdjęciami