andy_sky Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 witam odgrzebuje temat minęło już 8 miesięcy ale teraz ja staję przed dylematem jakie kupić drzwi zewnętrzne ? może jakieś porady ? Gerda , Globus , KMT ? może ma ktoś ? mam hormanna gorąco polecam
julo23 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Właśnie też sie rozglądam za drzwiami zew. Wejściowe potrzebuje na 1700, i do piwnicy na 1500. Do piwnicy dam raczej metalowe. Po wstępnej rozmowie wyszło że będzie to kosztować za te 1,70 - ok 6000zł, a te tansze do piwnicy ok. 2500zł Metalowe są ponoć zimniejsze niż drewniane. Ja potrzebuje z dokładką i wtedy wychodzą praktycznie tyle co za drewniane. Z tym że boje sie troche o te drewniane, żeby sie nie wypaczyły. Zresztą matka ma u siebie metalowe i całkiem są ładne. Dobiero zaczynam sie orientować w tym temacie. Z tego co pytałem drewniane są ocieplane pianką a metalowe styro. Jutro podjadę do Globusa, Kris-mag-u i elplastu. Jeszcze jest alternatywa taka że można dać z PCV. Ale czy to dobre wyjście jeszcze nie wiem.
amaradaar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 tylko NIE porypana GERDA ceni się jak mercedes, a już dawno nie ma takiej jakości....
andy_sky Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 tylko NIE porypana GERDA ceni się jak mercedes, a już dawno nie ma takiej jakości.... mesio to też nie ta jakość
Ryba22 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 :grin: dobre ja właśnie też potrzebuje dwóch par drzwi do piwnicy i na górę dlatego trzeba się poważnie zastanowić i wszystkie propozycje rozważyć
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 witam Panowie podpowiedzcie jaki może byc przypuszczalny koszt wywalenia dwóch "dziur" w ścianach o grubosci ok 30cm aby zrobic przejscie bez drzwi wymiar 220x100 cm, nadproza itd itp oraz dwóch o wymiarach 220x135 pod okna, sa juz okna o wymiarze 150x50 a chce wieksze musze to zrobic w warsztacie a nie chce sie uzerac z budowlańcami o cene bo nie znam reali tego tematu czekam na info pozdrawiam T
mariuszsmietana Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam. Szybkie pytanko. Na dniach zaczynam grodzic dzialke. Dogadalem sie z sasiadami procz jednego typa....Powiedzcie mi czy: - ogrodzenie moge stawiac w granicy? Sasiad ktory ma pole obok mojej dzialki marudzi, ze musze wejsc z ogrodzeniem min 30 cm na swoj teren? Czy ma racje? Nie moge nigdzie znalezc konkretnych przepisow:facepalm: Dzieki
Pucek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Płot jak i dom masz prawo postawić w granicy:wink:
mariuszsmietana Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Płot jak i dom masz prawo postawić w granicy:wink: Ok wielkie dzieki. Wiec h.. mu w d...
miki Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Płot jak i dom masz prawo postawić w granicy:wink: Kolego, z tym domem na granicy to trochę przesadziłeś 3m jak ściana nie ma okien, 4m jak ma drzwi lub okna
Pucek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Płot jak i dom masz prawo postawić w granicy:wink: Kolego, z tym domem na granicy to trochę przesadziłeś 3m jak ściana nie ma okien, 4m jak ma drzwi lub okna Kolego, poczytaj sobie prawo budowlane, 4m jak masz okna, 3m jak ich nie masz ALBO w samej granicy, akurat jestem z tym na czasie bo wykańczam nowo wybudowany dom i nie robię tego "na lewo"
miki Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 No ale z sąsiadem kolegi przewiduję problemy w przypadku gdyby chciał postawić dom na granicy
Pucek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 No ale z sąsiadem kolegi przewiduję problemy w przypadku gdyby chciał postawić dom na granicy Czasy się zmieniły, nie trzeba pytać nikogo o pozwolenie czy mogę sobie wybudować dom w granicy, trzeba spełnić pewne warunki i na tym koniec, na full legalu ogarnia to każdy projektant
Rekomendowane odpowiedzi