Góral.tz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 koledze to chyba o wyglad chodzi tych tarcz po co ci jakieś tam nawiercane i sretetete ja założyłem na tył febi przód podtoczyłem bo były dobre założyłem nowe klocki bosch wlałem płyn ate poczyściłem wysmarowałem wszystko pięknie i .... abs swira dostaje bo i tak opony przyczepność tracą. gnojowóz to nie Ferrari chyba że masz metodę gaz hamulec to i owszem standard nie wytrzyma
Rafal1988Lodz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zobacze jak bedzie z kasa. Ale chyba mikody kupie. Rocznie robie z 12tysi takze starcza mi na dlugi czas:)
Mariusz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Najlepiej to kupić LUCASA TRV są BDB jakościowo ja takich używam...
Arturoo Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Najlepiej to kupić LUCASA TRV są BDB jakościowo ja takich używam... Tak ,tylko zagrzać hamulce idzie na nich prędko ,2 ,3 hamowania z większej prędkości(180-190) i pedał hamulca już taki "ostry" nie jest .
Kowicz Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Siemka A czemu nic nie mówicie o Zimmermann-ach? Pamiętam że w B4 wrzuciłem standard na przód i byłem bardzo zadowolony a delikatnie nie jeździłem. Ceny może nie są niskie ale wydaje mi się że do przełknięcia. Pozdro
Dev Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zimmermann kosztuje 200zł szt a za 350 zł masz Ferodo z klockami
bialy986 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ate....... :sick3: :sick3: :sick3: Czemu odradzasz ATE?Mi polecano ten zestaw(tarcze+klocki) i zamontowałem.Generalnie nie narzekam,ale myślałem że będą bardziej ostre.Myślisz że Ferodo lepsiejsze?
djkuna Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 ja założyłem Ferodo DDR-320 kpl. 175zł + Textary hamulce są :good:
Dev Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 nie DDR tylko DDF320 od dawna nr DDF320 jest zastapiony przez nr DDF1706
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam. Szykuje mi się pilna zmiana tarcz i klocków w 1.6 i chciałem się zapytać czy ten zestaw by się nadawał pasował http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-przod-passat-audi-a4-sport-kpl-i1408642821.html pytam ponieważ nie znam się za bardzo i nie wiem co wybrać lub może te mikoda?
Dev Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam. Szykuje mi się pilna zmiana tarcz i klocków w 1.6 i chciałem się zapytać czy ten zestaw by się nadawał pasował http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-przod-passat-audi-a4-sport-kpl-i1408642821.html pytam ponieważ nie znam się za bardzo i nie wiem co wybrać lub może te mikoda? zdejmij koło i zrób foto u Ciebie moze byc jeszcze inna tarcza - 280/13mm
cabriofan Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Napiszcie jak tam Wasze Mikoda po dłuższym użytkowaniu Zastanawiam się nad nimi.Biorę też pod uwagę ATE I TRW .Podstawowa sprawa-jakie klocki Braliście do Mikody,bo widzę,że tylko tarcze robią ... pozdrawiam
BIZON11 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam.Podepnę się do tematu.Ja znalazłem dosyć ciekawą ofertę tzn.tarcza za szt. 111 zeta. a klocki komplet 105 zeta. wszystko na tył firmy TRW. Pytanko takie czy warto?Bo lubię mieć hamulce brzytwa.
adrianus Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 to sie bizon zawiedziesz, a4'ka jest zbyt tlusta parowa, zebys mial heble brzytwy. ja po dluuugich przemysleniach na temat mikody, po tym jak zobaczylem prawie nowe nacinane ate, ktore sie pokrzywily zdecydowalem sie na zimmermanny sporty na przod i na tyl, klocki tez mam zimmermanna i powiem wam, ze jeszcze hebli nie zagotowalem, plyn ofkoz tez wymienilem, na kupiony w aso. jak naloze niebawem letnie kola to zdecydowanie przetestuje hamulce, bo poki co to niestety zimowki nie daja rady, nie trzymaja i abs sie wlacza, badz co badz polecam zimmermanny bo i wygladaja kozacko, jesli kogos wyglad łechta
cabriofan Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 to sie bizon zawiedziesz, a4'ka jest zbyt tlusta parowa, zebys mial heble brzytwy. ja po dluuugich przemysleniach na temat mikody, po tym jak zobaczylem prawie nowe nacinane ate, ktore sie pokrzywily zdecydowalem sie na zimmermanny sporty na przod i na tyl, klocki tez mam zimmermanna i powiem wam, ze jeszcze hebli nie zagotowalem, plyn ofkoz tez wymienilem, na kupiony w aso. jak naloze niebawem letnie kola to zdecydowanie przetestuje hamulce, bo poki co to niestety zimowki nie daja rady, nie trzymaja i abs sie wlacza, badz co badz polecam zimmermanny bo i wygladaja kozacko, jesli kogos wyglad łechta Podeślij foto tego wypasiku :naughty: Na pewno majątek kosztowały :gwizdanie:
Embe Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Co do Mikody to w obecnym aucie mam takowe - zwykłe, nie nacinane ani wentylowane. Parę razy naprawdę uratowały mi tyłek przed dzwonem Ogólnie polecam, dobre są do normalnej, dynamicznej jazdy. Do tego cena również jak najbardziej adekwatna do jakości
Rekomendowane odpowiedzi