melon1 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 witam bylem ostatnio na przegladzie i okazalo sie ze lewa strona hamuje slabiej od prawej jakos o 20% .... czym to moze byc spowodowane??
bialy986 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Jak wyżej+mogą być zapieczone tłoczki,prowadnica zacisku,jakiś wyciek,klocek się starł.Najlepiej rozebrać i sprawdzić.Hamulce to podstawa a przede wszystkim bezpieczeństwo
sowa73 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 witam miałem podobnie i okazało się ,że hamulec w tym kole nie odbijał , a co za tym idzie wszystko się grzało i automatycznie był słabszy hamulec,także nie widzę innego wyjścia jak rozebranie go i oblukanie.pozdrawiam
_Solar_ Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 jak bedziesz grzebał w tłoczku to odrazu warto zaopatrzec sie w zestaw naprawczy tłoczka
Dev Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 ale tylko Ate lub TRW autofren - padaka
melon1 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 witam bylem u mechanika,nie zapowietrzony,klocki i tarcze glancus pikus,wszytsko dobrze nic nie leje,tloczek chodzi dobrze ,nie zawiesza sie nic.........moze to byc zuzytych wachaczy?zauwazlylem tez ze sprezyna po prawej stronie ma braki to znaczy jakby jeden "okrag" odpadlo ,widocznie peklo i auto jest ciut nizsze z tej strony.czy to moze byc wina tego slabszego hamowania jednej strony??musze te sprezyny wymienic
Daimos Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 pęknięta sprężyna nie będzie powodem słabszego hamowania
melon1 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 pęknięta sprężyna nie będzie powodem słabszego hamowania wiem ze nie bedzie:) chodzi mi o to ze wiekszy nacisk moze jest na jedna strone bo jest wyzej i dlatego taki objaw jest
arczi900819 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Odpowietrzyć i przesmarować prowadnice
pawlik1325 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 kolego jeśli masz pękniętą sprężynę i wogóle zawieszenie zurzyte to też to zrób, chyba że ci na konforcie ie zależy :thumbdown:. Potem to się może okarze co z tymi hamulcami
melon1 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2011 kolego jeśli masz pękniętą sprężynę i wogóle zawieszenie zurzyte to też to zrób, chyba że ci na konforcie ie zależy :thumbdown:. Potem to się może okarze co z tymi hamulcami wiem wiem zrobie,czekam do marca chociaz bo u mnie zima daje sie bardzo we znaki jesli chodzi o drogi ,z reszta chyba nie tylko u mnie ale i w calej polsce :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi