ponty Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam. W moim audi odstają 2 dolne listwy drzwi (te na zewnątrz). Co może być tego przyczyną. Listwy odstają tylko w drzwiach pasażera i kierowcy. Zamieszczam zdjęcie z oznaczeniem ( czerwona kropka ) o jakie listwy mi chodzi.
adr1018 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Te listwy są plastikowe na zewnątrz a w środku jest blacha pewnie rdza je rozpycha. odkręć i zobacz gorzej jak drzwi już bierze :>
letallec Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 tez przypuszczam ze to rdza. Moj kolega musial je wymienic.
ponty Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 Macie jakieś wskazówki jak to zdjąć?
Młody Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Macie jakieś wskazówki jak to zdjąć? Otwierasz drzwi odkręcasz dwie śrubki na dole drzwi i wysuwasz je w stronę przedniego błotnika
ponty Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zdejmowanie tapicerki jest konieczne? Czy te śrubki są na wierzchu?
Młody Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Te śrubki są na samym dole pod tapicerką . Dwa krzyżaki nic nie demontujesz.
ponty Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 Okej dzięki. Orientujecie się jakie są ceny takich listw? Czy można je kupić tylko na przód czy tylko komplet na 2 pary drzwi?
Muskel1 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zwykle dostaniesz za grosze caly komplet na alledrogo. S-Line i S4 to juz inna bajka. Pojedynczo tez mozesz kupic.
andy_sky Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 tylko kup takie co mają wewnętrzną konstrukcję plastikową
roman_tyk Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Panowie czy podane listwy po odkręceniu śrub na pewno wypycha sie w stronę błotnika przedniego? a nie na zewnątrz przy otwartych drzwiach? U mnie na jednej z tych listw zrobiło się wybrzuszenie.. tak jakby cos od srodka ja wypychało podejrzewam ze pod mocowanie podeszla woda i rdza wypycha. Jak kupowałem auto widzialem pare sztuk, ktore mialy rdze np na rogach drzwi od srodka patrząc na dole koło listw. Tak samo na wielu zaczeły rdzewieć błotniki nad kołem. Czyzby jakosc Audi schodziła na psy? Ponoć w najnowszych wersjach audi np a5 cała karoseria nie jest z ocynku...
Młody Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Panowie czy podane listwy po odkręceniu śrub na pewno wypycha sie w stronę błotnika przedniego? a nie na zewnątrz przy otwartych drzwiach? zmieniałem te listwy chyba z 10 razy muszą być przesunię w stronę przedniego błotnika ponieważ na całej długości drzwi idą bolce w które listwa jest wsunięta. A nie wiem jak chcesz ją zdemontować przy zamkniętych drzwiach 1
darkle Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Listwa zdejmuje się poprzez wyciągnięcie jej do tyłu auta. Sprawdzone wczoraj bo wymieniałem. Ale panowie poraźcie co zrobić z tymi bolcami, bo listwa była skorodowana, drzwi niby zdrowe ale łebki tych bolców na które wsuwa się listwę - kilka było na łebkach skorodowanych. Na razie pokryłem je smarem do łożysk ale co zrobić aby ta rdza nie rozlazła się dalej? Malowanie raczej nic nie da bo tam stoi wiecznie bród i woda ale może jakieś inne mazidło?
Marynarz____ Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 nie ma sposobu który na 100 procent je zabezpieczy, zawsze po jakimś czasie będą korodować. Wyszlifuj daj coś na rdzę, ewentualnie potem zabezpiecz smarem i tyle.
Doman13 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Rdzę trzeba odrdzewić i potem zabezpieczyć i dobrze zrobione przetrwa parę lat. Podkleję się do tematu potrzebuje przykleić na drzwi listwę górną, czym to kleić żeby wytrzymało. Taśma samochodowa czarna nie dała rady.
tekilus Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 przyklejanie nie będzie najlepszy rozwiązaniem bo będzie zatrzymywać więcej wody.
mlodziak22 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Rdzę trzeba odrdzewić i potem zabezpieczyć i dobrze zrobione przetrwa parę lat.Podkleję się do tematu potrzebuje przykleić na drzwi listwę górną, czym to kleić żeby wytrzymało. Taśma samochodowa czarna nie dała rady. u mnie sprawdziła się taśma dwustronna i klej do szyb:wink:
dawid2300 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 U mnie tez trochę te listwy pofalowalo , nie za ciekawie to wygląda..:/ , fajnie było by zmienić na te z s-line , ale za ori używki to ceny jak z kosmosu ok 900zl , znalazłem na allegro cos takiego http://allegro.pl/audi-a4-b6-s4-s-line-sedan-listwy-na-drzwi-nowe-i4340744704.html ktoś może stosował?? Macie jakieś opinie na ich temat?
K4rtm4n Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Mi też jedna listwa odstaje lewe tylne drzwi, tymczasowo ją zdjąłem, planuje ją dobrze wyczyścić bo jest tam troche syfu w środku, być może to ją wybrzuszyło, następnie spróbuje przykręcić, jak dam rady spasować jak pozostałe to podklejam na klej do szyb i powinno trzymać Wystarczy, że komuś się spodoba zacznie ciągnąć do siebie chcąc zerwać i już nigdy jej dobrze nie spasujecie chyba że właśnie klejąc 1
Rekomendowane odpowiedzi