Martinor Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 Jak znajdę czas to można się przejechać dla porównania... Zobaczymy jaka jest różnica....
PABLO Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 O panowie nie zauważyłem że tak blisko mieszkacie a zatem wpadać na najbliższego spota do Galerii Kazimierz :evil: Blisko macie, 15 minut drogi o tej porze w Niedziele Nasz temat http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23938.63240 Chłopaki nawet z Myślenic przyjeżdżają np taki Gabriel B8ką
Dev Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Nie mam pojęcia dlaczego devastation napisał że ATE to szajs jakich mało Ja bym Ci polecił tarcze i klocki właśnie tej firmy. Audi montuje je seryjnie w swoich samochodach. Dodatkowym plusem jest to, że są zakonserwowane poprzez malowanie. Co do rozgrzewania hamulców, to robi się to ale w samochodach WRC, ale tam chyba chodzi o płyn hamulcowy żeby nabrał odpowiedniej konsystencji. za duzo tego przerabiam aby nie wiedziec co pisze uczciwie mówię, omijac Ate szerokim łukiem :wallbash: :wallbash:
pitman Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 mam u siebie tarcze 312/256 i klocki ATE i są oki
Martinor Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 Kolego devastation w takim razie napisz jaki zestaw hamulców według Ciebie jest optymalny do jazdy bo skoro ATE, Zimmerman i EBC to szajs to chciałbym na czym się powinno jeździć ???
Dev Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 nie napisałem że EBC i OZ to szajs, tylko Ate cos Ci sie pomyliło, napisałem że to jak najbardziej zwykłe hamulce podstawa to Ferodo, TRW i Bosch jezeli chcesz cos lepszego to trzeba zajrzec głebiej do kieszeni u Ciebie trzeba zaczac od zmiany na 312/256mm, potem lub od razu pójsc w lepszy klocek np Ferodo DS Performance tarcze perforowane OZ lub Brembo Serie Oro ale to juz koszta std hamulce w B5, tym bardziej u Ciebie przy cięzkim silniku i napedzie Q szybko sie skonczą wystarczy że raz mocniej przycisniesz i bedzie qupa
Martinor Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Opublikowano 26 Lipca 2011 Pojeżdżę, zobaczę... Na razie te co mam są wystarczające... Auto hamuje jak trzeba... A jak dotyram te heble to zobaczę co wymyślę... Patrzyłem dzisiaj to do mojej tarcze Brembo Oro kosztują 500 ziko za sztukę...
Dev Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 :decayed: ostatnio sprzedalem komplet za 600zl nim zaczniesz cos mieszac z hamulcami najpierw zglos sie do mnie
binio-stg Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 No z tym ATE to się trochę zdziwiłem to czytając, mój brat pracuje w motoryzacyjnym i ATE traktują w sumie jako najlepsze hamulce. Ja sam mam komplet ATE i w sumie nie narzekam, chociaż klocki pewnie niedługo pewnie będę zmieniał \, wtedy się do Ciebie zgłoszę DEV żebyś coś doradził.
Hardjack Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 devastation napisz może dlaczego ATE są według Ciebie takie złe? Te co wymieniłeś to są tarcze i klocki z najwyższych półek więc wiadomo, że nie ma co porównywać...
Dev Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 No z tym ATE to się trochę zdziwiłem to czytając, mój brat pracuje w motoryzacyjnym i ATE traktują w sumie jako najlepsze hamulce. Ja sam mam komplet ATE i w sumie nie narzekam, chociaż klocki pewnie niedługo pewnie będę zmieniał \, wtedy się do Ciebie zgłoszę DEV żebyś coś doradził. poczytaj troche forum, na temat Ate jest od ch....a
Martinor Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Opublikowano 27 Lipca 2011 No z tym ATE to się trochę zdziwiłem to czytając, mój brat pracuje w motoryzacyjnym i ATE traktują w sumie jako najlepsze hamulce. Ja sam mam komplet ATE i w sumie nie narzekam, chociaż klocki pewnie niedługo pewnie będę zmieniał \, wtedy się do Ciebie zgłoszę DEV żebyś coś doradził. Ja też pracuję na sklepie i sprzedaję tego sporo i nikt nie mówi złego słowa na ATE... Więcej reklamacji mam na BREMBO, a przecież to też dobra firma....
Dev Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 w sklepie nie montujesz i demontujesz tego ustronstwa ja robie to codziennie i wiem co nie co
Martinor Opublikowano 3 Września 2011 Autor Opublikowano 3 Września 2011 Zgadza się.... Nie bawię się w to... Na wiosnę będę robił hamulce to jak coś to zasięgnę porady u Ciebie....[br]Dopisany: 28 Lipiec 2011, 13:11_________________________________________________W czwartek zauważyłem że ubyło mi oleju ze stanu i zaciekawiło mnie to... Motor od góry był suchutki, za to na osłonie silnika zebrało się trochę oleju... Zacząłem szukać i znalazłem dziada... Poszła uszczelka chłodnicy oleju... Uszczelka oczywiście ori no bo jak inaczej... Wymieniona i teraz motorek suchutki.... [br]Dopisany: 03 Wrzesień 2011, 09:38_________________________________________________A dla kolegi PABLO mam zdjęcie mojego wydechu... Zrobiłem wczoraj bo chciałem pokazać jak to u mnie wygląda na 2 katach... A żeby było śmiesznie to cały układ wydechowy jest jeszcze ori... Nie było nic zmieniane...
Dev Opublikowano 3 Września 2011 Opublikowano 3 Września 2011 ile dałes za ori uszczelkę ? w IC Febi kosztuje 9 zł
K2 Opublikowano 3 Września 2011 Opublikowano 3 Września 2011 ładnie ładnie musimy się kiedyś spiknąć na jakimś zlocie pogratulować V i Q
majkel_majki Opublikowano 3 Września 2011 Opublikowano 3 Września 2011 Całkiem ładne auto, tylko tymi skórami warto sie zaopiekować żeby jakoś wyglądały. Katalizatorów na twoim miejscu bym nie ruszał bo to nie ma sensu, tym bardziej przy tym przebiegu bo na pewno nie "zamulają" samochodu i spełniają swoją rolę.
Martinor Opublikowano 18 Września 2011 Autor Opublikowano 18 Września 2011 ładnie ładnie musimy się kiedyś spiknąć na jakimś zlocie pogratulować V i Q Mam nadzieje że się uda bo jak na razie to mam taki nawał roboty że nie mam czasu nawet zaglądnąć do Galerii Kazimierz na niedzielne zlociki... [br]Dopisany: 03 Wrzesień 2011, 20:43_________________________________________________ Całkiem ładne auto, tylko tymi skórami warto sie zaopiekować żeby jakoś wyglądały. Katalizatorów na twoim miejscu bym nie ruszał bo to nie ma sensu, tym bardziej przy tym przebiegu bo na pewno nie "zamulają" samochodu i spełniają swoją rolę. Tak jak pisałem już wcześniej, mam zamiar na przyszły rok oddać skórę na przeszycie... Nie chcę jasnej bo to się za bardzo brudzi i nie idzie tego cholerstwa utrzymać w czystości... Tylko nie wiem czy mi się ta sztuka uda bo na wiosnę będę wkładał nowy zawias, oczywiście niższy... Nowe kółeczka.... Pasuje mi rozrząd zrobić.... No i nie wiem jak się z tym wszystkim wyrobię... Co do katów to je wytnę bo chcę uzyskać trochę ładniejszy pomruk silnika, tak jak kolega PABLO... [br]Dopisany: 03 Wrzesień 2011, 20:47_________________________________________________W tym tygodniu wpadł taki mały gadżecik.... Głośniki JBL GT5-502... Czekam tylko na dystanse bo zamówione ale kolo z alledrogo coś leci w kulki i już cały tydzień idzie mi paczka.... [br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 12:00_________________________________________________I jeszcze oprócz tego wpadł nowy ori korek wlewu oleju bo w starym już uszczelka nie trzymała dobrze....
Armi Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Ten korek to taki mały gadżet ale jak się otworzy maskę to cieszy oko
Rekomendowane odpowiedzi