marcin6622 Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 od jakiegos czasu wyraznie spadla mi sila hamowania,w lato wymienilem klocki z przodu i do niedawna bylo wszystko ok,a teraz slabo hamuje,pedal jest mieki,dopiero jak go pare razy podpompuje to twardniejr i hamuje lepiej przez chwile,klocki z przodu sa ok ale z tylu kiepskie jakies 2-3mm okladziny( na klocku od strony kola,bo nie kladlem sie i nie widzialem wewnetrznego ,reczny trzyma ok, moze sa zapowietrzone??
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 bardzo mozliwe ze sa zapowietrzone ale sprawdz tez przewody gietkie
marcin6622 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 mysle ze z przewodami wszystko ok,plynu nie ubywa.
coli1981 Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Miałem podobny problem , po wymioanie tarcz i klocków przejechaniu wielu kilometrów nadal hamowanie był słabe , przyczyna chciałem zaoszczędzić i kupiłem tanie klocki remes i słabe tarcze nienadają sie piszcza klocki i nierówno tarcze łąpią . wstawiłem na nowe lepsze części wszystko wróciło do normy
marcin6622 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Opublikowano 10 Marca 2011 panowie klocki wymienilem juz jakis czas temu ,ale po wymianie pojawil sie inny problem,mianowicie-podczas wolnej jazdy ,dojezdzania do swiatel czy cos takiego i trzymajac hamulec czuc jak autem lekko buja jakby raz hamulec bral raz nie....... krzywe tarcze???
songo Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 krzywe tarcze??? całkiem możliwe albo przynajmniej jedna z nich jest krzywa i może wcześniej brać
rosek89 Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 u mnie podobnie było. odpowietrzyłem układ i gra.
JarusKK Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam mam podobny problem klocki maja około 3-4mm przód i tył, płyn został wymieniony na nowy DOT4 i układ odpowietrzony i przed wymiana i po jest to samo pedał jest twardy dopiero po drugim wciśnięciu czy to może być pompa hamulcowa czy raczej serwo???
Dev Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 serwo sprawdz tez przewód podcisnienia
JarusKK Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dzieki za szybka odpowiedz Jutro postaram sie sprawdzić to Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi