Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o widzisz,takie proste a nie pomyslłem o tym,dzieki Łukasz

Opublikowano

Loozik :hi:

Opublikowano

WItam.przejrzalem wszystkie strony ale bym chcial odpowiedz posiadam pakiet z podswietlanymi kratkami, czerwone lampeczki w drzwiach oraz 4 szyby elektyrczne :) chcialbym zalozyc podswietlanie pod drzwiami :) wiem ze potrzebuje 4 lampeczki biale gdzie najlepiej podpiac sie? do kabli od podswietlania bocznego (czerone lampki) czy jest gdzies w drzwiach kostka gotowa do podpiecia sie? :)

Opublikowano

podpinasz się pod 2 piny w drzwiach, nie pamiętam które, gdzies tutaj było o tym

jak masz czerwone, to tym bardziej nie będziesz miał problemu ze znalezieniem

Opublikowano

Domin - wszystko masz opisane kilka postów wyżej - wystarczy przeczytać z uwagą...

Moduł komfortu nie ma nic do światełek w tapicerce drzwi - kupujesz lampki i podłączasz je do sterownika drzwi (zwanego inaczej silniczkiem szyb). Jeśli chodzi o przód - zasilanie obu lampek podpinasz do pinu nr 13 a masę do pinu 21 w gniazdku 32 pinowym. Natomiast z tyłu zasilanie lampek ułatwiających wsiadanie w pin 2 w 16-pinowej (brazowej) wtyczce w module drzwi. Zasilanie lampki ostrzegawczej - pin 3 w 16-pinowej (brazowej) wtyczce w module drzwi. Masa wspólna z pinu 6 w tej samej wtyczce. To wszystko.

Aby dołożyć wewnętrzne oświetlenie nóg - potrzebujesz moduł obsługujący tę funkcję. Całe "kodowanie" to adaptacja sterownika na kanale 61 gdzie zamiast wartości 0 wpisujesz 2.

Domin[/b] - wszystko masz opisane kilka postów wyżej - wystarczy przeczytać z uwagą...

Moduł komfortu nie ma nic do światełek w tapicerce drzwi - kupujesz lampki i podłączasz je do sterownika drzwi (zwanego inaczej silniczkiem szyb). Jeśli chodzi o przód - zasilanie obu lampek podpinasz do pinu nr 13 a masę do pinu 21 w gniazdku 32 pinowym. Natomiast z tyłu zasilanie lampek ułatwiających wsiadanie w pin 2 w 16-pinowej (brazowej) wtyczce w module drzwi. Zasilanie lampki ostrzegawczej - pin 3 w 16-pinowej (brazowej) wtyczce w module drzwi. Masa wspólna z pinu 6 w tej samej wtyczce. To wszystko.

Aby dołożyć wewnętrzne oświetlenie nóg - potrzebujesz moduł obsługujący tę funkcję. Całe "kodowanie" to adaptacja sterownika na kanale 61 gdzie zamiast wartości 0 wpisujesz 2.

Bart-S mam pytanko bo chce podłączyć lampeczki pod spód drzwi i moje pytanko czy "zasilaniepod pin nr 13 a masę do pinu 21 w gniazdku 32 pinowym one sa wolne te piny w tym sterowniku czy trzeba kupic kostki i wpiac je z tymi lampkami tam? dopisze ze mam juz podswietlane boki drzwi na czerwono ;)

Opublikowano

wepnij sie bezpośrednio w przewody zasilające lampki czerwone. nie będziesz musiał kompletnie nic kombinować z pinami, kostkami itp. najprostsza robota na świecie

Opublikowano

połączyć możesz czym tylko chcesz-taśma, kostka itd. itp :)

Opublikowano

czy lampeczki o nr. katalogowy 8D0 947 415 bede pasowac do drzwi od spodu? :hi:[br]Dopisany: 23 Styczeń 2012, 00:01_________________________________________________i gdzie mozna kupic kosteczki zeby wpiac w te swiatelka :) nr katalogowy bym prosil tez :)[br]Dopisany: 23 Styczeń 2012, 00:11_________________________________________________odpisze mi ktos ?

Opublikowano

oprawka na 2 styki 893 971 632 taka jak się nie mylę. Z doświadczenia wiem ze lepiej gdzieś wyjąć z starej instalacji bo wtyczki i piny nie są tanie w ASO

Pokaż zdjęcia tych lampek to Ci powiem czy będą pasować :decayed:

Opublikowano

Cały pakiet oświetlenie zawiera :

- podświetlanie miejsca na nogi przy otwartych drzwiach

- podświetlane drzwi na biało (spód) przy otwartych

- podświetlanie drzwi na czerwono (bok) przy otwartych

- lampki w suficie : przód, tył oraz przestrzeń bagażowa

- podświetlane lusterka w osłonach przeciwsłonecznych

- podświetlane klamki (wszystkie) na czerwono

- podświetlana gałka zmiany biegów na czerwono (z górnej blendy, dwie diody)

- podświetlany podłokietnik (wewnątrz) na czerwono

- podświetlane na czerwono wszystkie przyciski w konsoli centralnej (esp, kubek etc)

- podświetlana mała wnęka pod klimatronikiem (na czerwono)

- podświetlane na czerwono pokrętła nawiewów

- podświetlany schowek pasażera

Mam fabryczny pakiet Licht i stwierdzam, że u mnie nie ma zaznaczonych pozycji.

Nie za bardzo rozumiem o jaką wnękę pod klimatronic chodzi ? Ktoś ma foto tego podświetlenia?

Co do podłokietnika, czy ktoś mógłby podać nr potrzebnych części do zamontowania podświetlenia?

Opublikowano

jak ktoś ma klimatronic 2 DIN to nie bardzo :decayed:

Ale pewnie chodzi o diody ktore sa w Panelu Oswietleniowym w podsufitce :)

Opublikowano

Ale pewnie chodzi o diody ktore sa w Panelu Oswietleniowym w podsufitce :)

Nie. Tu chodzi o wersję kosza, w której właśnie znajduje się oświetlenie tej wnęki pod klimatronikiem.

Kolega seves sprzedawał taki (http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=215233.0):

sam0273x.jpg

sam0274s.jpg

Numer tej lampki: 8E0857355

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

taka lampeczke razem z koszem łyknełem za 30zl :cool1: a co do białej lampki w drzwiach najlepszym rozwiazaniem i w miare ori, jest podpiecie sie pod czerwona lampke a nastepnie owiniecie przewodow parciana izolacją, przewody beda wygladac jak ori i nie bedzie widac druciarstwa :evil:

Opublikowano

Dzieki steve69 & wrclaguna :good:

Czyli u mnie przy klimatronicu wersja na 2-DIN nie ma tej listwy podświetlanej.

A co z podłokietnikiem? Jeśli nie jest podświetlany (a powinien być) to co musiałbym dokupić? Jak wygląda oświetlenie schowka , jest na zasadzie takiej jak w schowku pasażera czy listwa z diodą?

Rozumiem, że podświetlana wersja ma wyprowadzoną takie gniazdo jak zaznaczyłem na foto?

podlok.jpg

Opublikowano

Cały pakiet oświetlenie zawiera :

- podświetlanie miejsca na nogi przy otwartych drzwiach

- podświetlane drzwi na biało (spód) przy otwartych

- podświetlanie drzwi na czerwono (bok) przy otwartych

- lampki w suficie : przód, tył oraz przestrzeń bagażowa

- podświetlane lusterka w osłonach przeciwsłonecznych

- podświetlane klamki (wszystkie) na czerwono

- podświetlana gałka zmiany biegów na czerwono (z górnej blendy, dwie diody)

- podświetlany podłokietnik (wewnątrz) na czerwono

- podświetlane na czerwono wszystkie przyciski w konsoli centralnej (esp, kubek etc)

- podświetlane na czerwono pokrętła nawiewów

- podświetlany schowek pasażera

Mam fabryczny pakiet Licht i stwierdzam, że u mnie nie ma zaznaczonych pozycji.

Nie za bardzo rozumiem o jaką wnękę pod klimatronic chodzi ? Ktoś ma foto tego podświetlenia?

Co do podłokietnika, czy ktoś mógłby podać nr potrzebnych części do zamontowania podświetlenia?

Podświetlenie wnęki pod klimatronikiem wywodziło się z poliftowego B5 i dotyczy tylko pierwszych roczników B6 potem z tego zrezygnowano ... oczywiście dotyczy to tylko wersji 1DIN.

Podświetlenie podłokietnika doszło chyba od modelu 04 jako standard. I chyba tak naprawdę nie wchodzi w pakiet oświetlenie wnętrza.

Było jeszcze podświetlenie tylnej popiołki.

Generalnie pakiet ewoluował w czasie produkcji B6 i B7.

Opublikowano

A co z podłokietnikiem? Jeśli nie jest podświetlany (a powinien być) to co musiałbym dokupić? Jak wygląda oświetlenie schowka , jest na zasadzie takiej jak w schowku pasażera czy listwa z diodą?

Wygląda na to, że tam po prostu siedzi dioda (bez żadnej listwy):

dsc04768tg.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Podświetlenie podłokietnika doszło chyba od modelu 04 jako standard. I chyba tak naprawdę nie wchodzi w pakiet oświetlenie wnętrza.

Było jeszcze podświetlenie tylnej popiołki.

Generalnie pakiet ewoluował w czasie produkcji B6 i B7.

Czyli z tego co piszesz zgadza się bo mam oświetlenie popielniczki przód i tył, podłokietnik nie jest oświetlony. Data produkcji 01/2003

Mimo wszystko poszukam ori podłokietnika z podświetleniem lub dołoże do swojego bo jednak denerwujące jest grzebanie w nim po omacku, jakiekolwiek źródło światła by się tam przydało włożyć...

Opublikowano

Witam panowie :) mala sprawa jest :) mam maly problem :) od strony kierowcy kiedy chce opuscic szybe pasazera to nie dziala ale podneisc to idzie juz ja. co to moze byc? patrzylem kable w drzwiach nie sa pekniete jedynie soslonki pekniete sa 2 i to wszystko. na kompie jak podlaczylem pokazalo sterownik drzwi kierwocy, moze ktos wie co zrobic najlepiej? czy np wd 40 moge psiknac na styki czy cos? :hi:

Opublikowano

Witam panowie :) mala sprawa jest :) mam maly problem :) od strony kierowcy kiedy chce opuscic szybe pasazera to nie dziala ale podneisc to idzie juz ja. co to moze byc? patrzylem kable w drzwiach nie sa pekniete jedynie soslonki pekniete sa 2 i to wszystko. na kompie jak podlaczylem pokazalo sterownik drzwi kierwocy, moze ktos wie co zrobic najlepiej? czy np wd 40 moge psiknac na styki czy cos? :hi:

Piszesz nie na temat. Możesz mieć uszkodzone przyciski. Prawdopodobnie jeśli go mocno naciśniesz i trzymając trochę nim poruszasz to załapie i otworzy szybę. Przyciski w B6 o oznaczeniu zaczynającym się od 8Z0 są wyjątkowo nieudane zarówno ze względu na wycieranie się jak również konstrukcję styków. Polecam Ci wymianę na przyciski od B7 o oznaczeniach zaczynających się od 8E0, one są lepsze... Ja miałem dokładnie taki sam problem, nie mogłem otworzyć szyby pasażera a potem też kierowcy, trzymanie i mordowanie przycisku nawet działało. Jako że zakładałem elektrykę na tył, wymieniłem panel i przycisk pasażera (stary od strony pasażera też miał takie problemy) i teraz wszystko ładnie działa.