Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale pewnie chodzi o diody ktore sa w Panelu Oswietleniowym w podsufitce :)

Nie. Tu chodzi o wersję kosza, w której właśnie znajduje się oświetlenie tej wnęki pod klimatronikiem.

Kolega seves sprzedawał taki (http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=215233.0):

sam0273x.jpg

sam0274s.jpg

Numer tej lampki: 8E0857355

--

Pozdrawiam.

Sławek

a czy ktos dorabiał już to?

bo lampka w aso 40 zł to nie dużo ale własnie chodzi o to czy ktoś juz to robił?

pozdrawiam

Opublikowano

robiłem taki myk u siebie :gwizdanie: kupiłem podswietlany kosz, przelozyłem tylko listwe z dioda do swojego, prad pociagnełem z ESP i swieci elegancko :cool1: Z tego co pamietam nie trzeba nawet wyciagac całego kosza wystarczy wyjac klimatronik i podmienic listwy od gory, wszystko p&p :cool1:

Opublikowano

Witam czy dostane jakieś odp na mój temat który jest w tym linku??

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=241338.0

Opublikowano

robiłem taki myk u siebie :gwizdanie: kupiłem podswietlany kosz, przelozyłem tylko listwe z dioda do swojego, prad pociagnełem z ESP i swieci elegancko :cool1: Z tego co pamietam nie trzeba nawet wyciagac całego kosza wystarczy wyjac klimatronik i podmienic listwy od gory, wszystko p&p :cool1:

czyli co kupuje sobie lampke i gitara bedzie działac?

Opublikowano

musisz jeszcze pociagnac sobie prad, np. z ESP i bedzie dzialac, nie pamietam czy do listwy nie musi byc jeszcze osłony przystosowanej do niej zeby swiatlo swiecilo tylko do dolu a nie na klimatronik :mysli:

Opublikowano

bo patrzyłem i nie zabardzo widze miejsca na ta lapke chyba ze trzeba cos przycinac;/

Opublikowano

w wersji nie oswietlanej jest pelny "daszek" nad wneka pod klimatronikiem chcac wsadzic listwe musisz miec ten niby daszek przystosowany do listwy. Ja kupujac caly kosz miałem wszystko w komplecie. Mam stary kosz w domu wiec mogl bym zerknac co i jak niestety bede w domu dopiero w nastepny wtorek

Opublikowano

to bardzo bym prosił,

a tak z ciekawości ile dałeś za kosz, i odrazu jak byś mógł daj fotkę jak to świeci:)

Opublikowano

za oswietlany kosz dałem 30zl :naughty: a tak jak mowiłem moge dac zdjecie za jakies 2 tyg ................

Opublikowano

Wita. chce kupic kabel tylko nie wiem jaki ma byc gruby zeby w maire byl taki sam jak ori :) dodam ze te kabelki maja byc do drzwi podswietlenia dolnrgo moze ktos wie i by mi wybral kabelek a tych aukcji http://allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=5387106&order=pd&string=PRZEW%C3%93D&change_view=1 dziekuje i czekam pzodrawiam :hi::kox:

Opublikowano

a wiec ori kabel jest 2 żyłowy, płaski łączony, grubosc chyba 2 x 1,0 musisz miec tego ok 2m ale wez odrazu z 10m przyda sie do innych modyfikacji :kox: do tego parciana izolacja np. taka

http://allegro.pl/tesa-tasma-izolacja-z-meszkiem-19x15-parciana-i2060759901.html wlutowujesz sie w instalacje czerwonych lampek podlaczasz do lamki białej, owijasz wszystko w/w izolacja (bedzie wygladac jak ori) :naughty: łapiesz w wyznaczonych miejscach na czarne opaski szybko łączne i bedzie ori instalacja :cool1: zaopatrz sie jeszcze w spinki tapicerki drzwi poniewarz podczas sciagania boczkow raczej połowa tego nie przetrwa :kwasny:

Opublikowano

W Audi generalnie stosowane sa przedowy o takim oznaczeniu:

FLRY(-B) sa jeszcze (-A) różnica polega że maja inne izolacje

lub

FLRYW-A i FLRYW - B

to wg norm ale w niektórych przypadkach można użyć innych

Problem może być później taki że pin przewidziany pod przewód 0,35 nie zaciśnie się dobrze na izolacji tak jak by to mialo miejsce w przewodzie dedykowanym.

W oświetleniu -pakiecie oświetlenia generalnie używa się 0,35 mm2

Opublikowano

dzieki koledzy :) kupie 0,35mm oraz 1.0mm :) kabnelek i tak sie przyda zawsze :) pzodrawiam

Opublikowano

to już lepiej kup 0,5 mm bo 1,0 jest dość gruby już a 0,35 to cienizna że przerwać łatwo.

Opublikowano

no rzeczywiscie 1mm to za duzo ,bierz 0,5 . A co do pinów to zawsze mozesz kupic lampki razem z kostkami :cool1: lutujesz ori kostki wlutuwujesz sie w instalacje owijasz izolacja i masz ori :naughty:

Opublikowano

Może pytanie pomocnicze. Jak zdemontować front/panel od wizytownika aby go nie uszkodzić. Dorwałem podświetlany i chcę zmienić mój front bo tamten jest porysowany. A może w drugą strone: jak wymontować plastik/plexi przewodzący światło w celu przełożenia go do mojego wizytownika który jest niepotświetlany.

dzięki

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy ktoś wie może jakie są potrzebne wtyczki do oryginalnie podświetlanego wizytownika i uchwytu kubka, są tylko listwy z plexi ale nie widać żadnych pinów, a w serwisie nie wiedzą jaka wtyczka oraz jaki gruby pin jest potrzebny. Proszę o pomoc

Opublikowano

Panowie a który kabel od esp trzeba ciachnąć aby podłączyć kubek i wizytownik

Opublikowano

Panowie a który kabel od esp trzeba ciachnąć aby podłączyć kubek i wizytownik

Kolego te same kolory co w włączniku świateł,wszystko masz napisane na pierwszej stronie

Opublikowano

lepiej podłącz się pod kratki nawiewów, bezpieczniej :)