Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Chiptuning z takim przebiegiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moja audi a4 b5 1.9 tdi ma przejechane 312 000 czy jest możliwość chiptuningu przy takim przebiegu i czy nie odbije się to na aucie ? Jeśli nie to gdzie można to zrobic na podkarpaciu i mniej więcej w jakiej cenie ? Dzięki za porady.

Opublikowano

no jasne , że jest możliwość , trzeba tylko posprawdzać autko pod względdem mechaniczym .

-porobić logi

-kata usunąć jak nie jest usunięty

co do tunera to niech inni sie wypowiedzą :)

Opublikowano

Co Wy z tym katalizatorem macie.. Jak jest sprawny to nie wycinaj.

Jak bym ja wycioł to przeglądu już nie przechodze...

Opublikowano

Zależy jak z kondycją auta

a o tunerach masz tutaj multum

Opublikowano

przeglądu nie przechodzi setki tysięcy samochód w Polsce, a jednak jeżdżą po drogach :decayed: ja kata przed programem wyciąłem i nie żałuję decyzji, bo te kilka koni doszło, a przede wszystkim kat nie ograniczał tunera :)

Opublikowano

Widziałem auta po 500km z katalizatorem.

Np audi 2.7 bit.

Opublikowano

benzyna trochę inna kwestia niż diesel :decayed: mój kat też nie był zawalony, ale zasada jest prosta, czym mniej za turbiną tym więcej kuni :gwizdanie: nie wiem ile więcej, ale u siebie mam przebieg 240 000, kat nie był zawalony, a po wycięciu i programie wyszedł najwyższy wynik AVFa po sofcie na forum.. także jest coś na rzeczy :naughty:

Opublikowano

Jak to ma być sam program to bez obaw :wink4: mój pazdioch przy przebiegu 319tys wypluł 165km :wink4: z tym że musiałem powymieniac troche gratów

Opublikowano

a propos kata , po 200 tys traci on swoje właściwości wiec warto go wywalić.

Opublikowano

A to ciekawostka.

Opublikowano

mój miał 230tyś i był ok, dopiero jak go zalało olejem... to poszedł się kochać :confused4:

Opublikowano

A kto na przeglądzie to sprawdza :cool1:

Poza tym nawet z wyciętym katem auto spełnia normę spalin.

Opublikowano

Dużym przebiegiem sie nie przejmuj, połowa diesli na forum ma taki lub wiekszy, tylko że o tym nie wie :)

Opublikowano

Z każdym przejechanym kilometrem "ucieka" taka powiedzmy witalność, wigoru (stan techniczny może być perfekt ale to nie nówka). Automatycznie z auta z większym przebiegiem trudniej jest wycisnąć ładny wynik ale nie jest to niemożliwe :wink4:

Ja bym się nie przejmował i śmiało robił chipa.

Opublikowano

przebiegiem się nie martw, znam 1,9 AVG z przebiegiem 420tyś i 140kucami, lata 1 klasa :)

Opublikowano

Kat ogranicza i to dosc sporo a ze niby auto bez kata nie przejdzie przegladu? Az specjalnie bylem sprawdzic poziom emisji spalin przed wycieciem i po, roznica byla niewielka a auto przeszlo by przeglad bez najmniejszych problemow ;)

Co do pytania kolegi, mozesz smialo robic program przy takim przebiegu ;)

Opublikowano

Kat ogranicza i to dosc sporo a ze niby auto bez kata nie przejdzie przegladu? Az specjalnie bylem sprawdzic poziom emisji spalin przed wycieciem i po, roznica byla niewielka a auto przeszlo by przeglad bez najmniejszych problemow ;)

Co do pytania kolegi, mozesz smialo robic program przy takim przebiegu ;)

no właśnie tak mi się wydawało.. auto bez kata, ale z programem, ma mniejszą emisję niż normalne :gwizdanie:

Opublikowano

ja w afnie robiłem przy 330tys. narazie przejechałem na nim z 15tys i zero problemow, a nawet powiedziałbym że auto w koncu zaczeło żyć....

Opublikowano

Witam, moja audi a4 b5 1.9 tdi ma przejechane 312 000 czy jest możliwość chiptuningu przy takim przebiegu i czy nie odbije się to na aucie ? Jeśli nie to gdzie można to zrobic na podkarpaciu i mniej więcej w jakiej cenie ? Dzięki za porady.

Kolego, obudź się, jeśli te 312 tysięcy jest prawdziwe, to Twój samochód z tym silnikiem ma WYJĄTKOWO MAŁY PRZEBIEG !!! , bo 312 tysięcy przez 15 lat to zaledwie 50 km dziennie, nie słuchaj teoretyków, jedź do Witka na Mineralną do Warszawy..., i już nigdy nie zadasz pytania, czy warto robić program, i u kogo... Nie kombinuj z "najbliższymi" tunerami tylko posłuchaj tych, którzy latami jeżdżą AFN po chipie Rogala.
Opublikowano

mój 16 letni zecior ma na cyferblacie 230kkm :kox:

Robiłem program w EcuProject i seria miała 90km, a autko po programie śmiaga aż miło

Nie ma co się zastanawiać, tylko dobrą diagnostykę zrobić i po wirusa